36 • 77 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Nemoc nebo stáří ? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 151x
04.10.07 15:19:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHanka (1068885362239) – Nemoc nebo stáří ?
Ahoj mám takový problém, stává se mi že nějaká rybka se začne držet u dna, pro krmení si nejde a když dám krmení k ní tak si jen symbolicky zobne a do několika dnů zemře :( Nemá žádné viditelné poranění, plísně nebo krupičku - stává se mi to pravidelně u těch nejhezčích a "nejzdravějších rybek" sad. V akvaristice mi řekli že je to stářím, ale podle velikosti rybek o tom silně pochybuji(jedná se o gold a black molly) a jsou to ještě "mláďata". Občas se stane že rybce těsně před smrtí "zčernají oči", ale stále mne vidí a má oči... když jsem se na to taky ptala řekli mi, že to může být jen pigment... Ráda bych tedy poprosila zkušené chovatele co chovají tyto rybky o radu...Děkuji Jinak rybky mám ve 120L nádrži a jsou tam jen molly a je jich 20(bylo sad teď už 19 :().Jo a nikdy to nepostihne víc jak 1 rybku najednou...
04.10.07 17:41:21 / 04.10.07 17:45:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Určitě to bude nemoc, na stáří to nevypadá ani náhodou. A černé oči, s tím už jsem se setkal, je to onemocnění. Léčím tím že rybku separuji, přidám trochu soli, zvednu jí teplotu tak o 3 stupně než byla zvyklá a ono to do týdne zmizí. Ale v akváriu se mi to nikdy neobjevilo, vždy to bylo u ryb co jsem si přinesl z akvaristiky.Také by to mohla být reakce na chemikálie, co v některých akvaristikách používají u karanténních nádrží. S tím poleháváním nevím, možná by to mohl být zánět plynového měchýře(v počátečním stádiu) nebo jiného orgánu...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 21:43:08 • 2.539 s