23 • 53 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Chřadnoucí rostliny 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 184x
22.11.06 12:49:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbalda.tom® – Chřadnoucí rostliny
Ahoj, potreboval bych Vasi radu! Pred tremi tydny jsem zalozil male 60 litrove akvarium. Mam asi 6 typu rostlin. A vetsina z nich rapidne chradne. Zacalo to u tech co dosahuji az k hladine. Myslel jsem, ze je to od zarivky. Ale ted se znatelne horsi i ty ostatni. Hnednou listy a postupne se rozpadaji. Nekterym rostlinam rovnou odpadaji i prestoze vypadaji pekne zelene. Teplotu vody mam kolem 25C.
Nevedel by si nekdo rady co s tim?
Diky moc!
22.11.06 14:22:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka® – rostliny
Já teda nejsem žádnej odborník na rostliny, ale není možné, že by šlo o tzv. emerzní listy? Info k tomuto např. na : http://planta.aquariana.cz/rostliny_diskuse1.htm případně http://www.akvarijni.cz/rostliny.htm Samozřejmě se může jednat o nevhodné množství různých látek ve vodě, ale to je těžké bez testů odhadnout.
02.01.07 10:46:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala® – ha
mě to dělalo taky bylo malo co2a rostliny do tydne zašly celé, kup si test na co2
18.05.08 10:22:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKEDAR® – ROSTLINY
PROSÍM O RADU POŘÍDIL JSEM SI AKVÁRIU 300L OSVĚTLENÍ ZÁŘIVKY 3 X 39W OSRAM 830 A 840 PO ZASAZENÍ ROSLIN TYTO ZAČALY ŽLOUTNOUT ECHINODORUS URUGUAYENSIS,SOBULUS,VALLISNERIA SPIRALIS, A EGERIA DENSA ZTRATILA LISTY PROSÍM O POMOC JE TO NORMÁLNÍ VÝMĚNA LISTU NEBO JE NĚCO ŠPATNĚ DÍKY ZA POMOC
18.05.08 10:52:50 / 18.05.08 10:54:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: KEDAR
Světlo není jediná podmínka dobrého růstu rostlin. Pokud jim poskytneš dostatek světla tak musíš poskytnout i dostatek živin. Zjisti si hladinu CO2 a případně přidej nějaké vhodné hnojivo. Ovšem pokud je nádrž čerstvá tak u echinodoru může jít o výměnu listů. U ostatních to výměna ale nebude.
18.05.08 17:36:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: KEDAR
U echynodorů se určitě bude jednat o výměnu listů. Ne každá rostlina ti hned poroste, chce to zkoušet. Vyzkoušej si své dno v octě. :-)
18.05.08 17:45:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKEDAR® – DÍKY
DÍKY VŠEM ZA POMOC KOUPÍM TEST CO2 A UVIDÍM DNO JE DOBRÉ KŘEMIČITÉ VYZKOUŠENO
26.05.08 21:33:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpoltergeist® – Prosíím pomoc
Nechtěl jsem zakládat nové téma, píšu to sem. Takže k problému, echinodorus amazonicus, mi vyrůstají na květním stonku nové kytky, to není zvláštní ale ty listy co pouští tak rostou průhledné což není normální, to stejné mám u echonodorus paleofolius ten mi vyžene nový list a nakonec jakoby zprůhlední a v poseldním stádiu se rozpadne :-(

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 22:42:04 • 0.871 s