24.09.07 18:58:57 / 24.09.07 19:00:06
meroň® – jaký předřadník na 112L akva
chtěl bych se zeptat jaký by byl nejvhodnější předřadník k výrobě osvětlení na moje nové akvárium d 80cm š 40 cm v 35. bude to
rostlinné akvárium a plánuju tam dát 3 x 18 W zářivky.Je tohle vhodný předřadník: SINECAN6, 3x 18-24W ? (
http://www.tyris.cz) Potřeboval bych vědět jestli se třeba předřadník nezničí kdybych odpojil
třeba jednu zářivku a svítily by jenom dvě i když myslím že to nebude třeba. A jestě dotaz co všechno potřebuji k zapojení( když
epočítám kably) předřadník, patice zářivky? tod vše?
kdybys opdpojil 1 tak to se spálí je to dělané na 3 sériově (za sebou) zapojené trubice takže 3 trubice ani víc, a ni míň
jinak tyris má levné a dobré EP, mám od nich taky a maximální spokojenost
To snad ne. Prece porucha zarivky nebude palit predradnik (v normalnich pripadech). Ale svitit to nebude, ani jedna.
Trubice, nemuseji byt zapojeny jen seriove, je dobre se doptat u konkretniho vyrobce.
erwin: tak nejak co si vypsal budes potrebovat, jeste bych dodal nejakou "vidlicku" k zapojeni do site

24.09.07 19:24:33 / 24.09.07 20:31:50
meroň® má někdo zkušenosti s předřadníky od narvy? jsou v podobné cenové relaci jako ty EP od tyrisu, akorat nevim jestli profesional, standard, že
bych naky objednal + hned zářivky. poradte
nikdo nic?
Podle mne bohatě stačí provedení standard. A pokud chcete spínat jadnotlivé trubice samostatně dle libosti, tak co trubice to předřadník. A
také je podle mne celkem jedno jestli SINECAN od Tyrisu, nebo LUXMAN od Narvy.
Já mám nakoupené EP od Narvy, dal jsem za ně 220 Kč (2x36W) za kus. Jedine, co na nem je napsano, je Electronic Ballast. Kazdopadne chlapik v
brnenske Narve povidal, ze neni problem zapojit jen jednu trubici. Krom toho jak zde zaznelo... Porucha trubice opravdu nemuze vyradit EP a zpusobit
pozar

25.09.07 10:54:13
Norton® – shoření EP
To, že EP "bouchne" (doslova, je to fakt někdy docela rána) při odpojení trubice se stává pouze u EP z "úsporek". Tyto
jsou (také ne všechny) jištěny jenom tavnou pojistkou, která nemusí tak rychle reagovat. Vzhledem k láci jejich kontrukce nejsou jištěny
proti "běhu naprázdno".
Právě z tohoto důvodu (a nejenom...) používat "úsporkové EP" jen na vlastní nebezpečí!
díky za odpovědi. Ještě jedna věc, rozhodl jsem se že si objednám tři předřadníky Luxman od Narvy jenomže nevim jestli jdou objednat přes
internet, protože když kliknu v tom menu na jejich stránkách na předřadníky tak se mi napíše: Bohužel nebyly nalezeny žádné záznamy

.objednával už někdo předřadníky od narvy přes net?
25.09.07 18:31:00 / 25.09.07 19:46:39
Norton® – pro Erwin
Zkoušel jsem tak před měsícem volat do NARVy v Benešově nad Ploučnicí a mluvil s panem Piskorou. Bohužel jsem byl zklamám. Předřadníky
neměli na skladě a prý až někdy v říjnu... zkrátka, nic moc. S Tyrisem mají tady kolegové lepší zkušenost. Pokud něco objednávám přes
net raději si dostupnost zboží ověřím telefonicky. Od NARVy jsem objednával trubice a to na druhou stranu proběhlo velmi hladce. Holt, jak
říkal před lety můj slovenský děda "jeden čas hojno, druhý ho..."
takže jsem se teda rozhodl že nakonec bych si moh objednat z tyrisu.cz SINECAN5, 2x 15-18W a jako takové ''přídavné''
světlo SINECAN2, 1x 15-18W ale u toho je napsáno že nemá harmonický filtr...to znamená, prosím, co?
Harmonikcý filtr slouží k zamezení pronikání rušivých harmonických kmitočtů u spínaných zdrojů do rozvodné sítě.
25.09.07 20:27:52
meroň® – pro Nortona
aha, a česky?
Dokud nezjistíte, že vám po zapnutí světla bručí repráky

26.09.07 07:01:03 / 26.09.07 07:05:49
Norton® Dokud nezjistíte, že vám po zapnutí světla bručí repráky
Otázka rušení čehokoli čímkoli (kohokoli kýmkoli

) je poměrně složitá a záleží případ od případu.
Ve Vašem případě dochází k rušení, brumu v reproduktorech audiosoustavy? Pokud se skutčně jedná o brum (síťový kmitočet 50Hz), tak
nemusí být způsoben harmonickým rušením. Mimochodem, používáte EP? Dle fotek Vašeho krytu soudě, tedy pokud jste jej nepředělal, jsou
použity klasické indukční balasty.
Ne, sice nevím, o čem mluvíte (tedy co že to mám v krytu), ale akvárko mi repráky neruší (a je to pravda snad jediný spotřebič v
místnosti, který je neruší)

To byl jen příklad.
AmorFati: kdyby ses neco chtel dozvedet, tak se poohlidni po EMC
electromagnetic compatibility , EMI
electromagnetic interference
a EMS
electromagnetic susceptibility
tak mi přišly dva předřadníky od tyrisu. chtěl bych se ujistit v zapojení předřadníků do sítě. Jsou tam tři dírky jedna na uzemnění a
další dvě? nad jednou písmeno L nad druhou N. znamená to že do L zapojím proud((fázi) a do N zapojím "nulák" ? nebo to jedno do
které z těch dvou zapojím fázi?
10.10.07 06:56:59
Norton® – pro Erwin
Na L je připojená fáze - hnědý, N "nulák" - modrý a na "zem" ochranný žlutozelený vodič.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora