16 • 51 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » jaký předřadník na 112L akva 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 224x
24.09.07 18:58:57 / 24.09.07 19:00:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň® – jaký předřadník na 112L akva
chtěl bych se zeptat jaký by byl nejvhodnější předřadník k výrobě osvětlení na moje nové akvárium d 80cm š 40 cm v 35. bude to rostlinné akvárium a plánuju tam dát 3 x 18 W zářivky.Je tohle vhodný předřadník: SINECAN6, 3x 18-24W ? (http://www.tyris.cz) Potřeboval bych vědět jestli se třeba předřadník nezničí kdybych odpojil třeba jednu zářivku a svítily by jenom dvě i když myslím že to nebude třeba. A jestě dotaz co všechno potřebuji k zapojení( když epočítám kably) předřadník, patice zářivky? tod vše? hmm
24.09.07 19:11:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
kdybys opdpojil 1 tak to se spálí je to dělané na 3 sériově (za sebou) zapojené trubice takže 3 trubice ani víc, a ni míň
jinak tyris má levné a dobré EP, mám od nich taky a maximální spokojenost
24.09.07 19:13:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
To snad ne. Prece porucha zarivky nebude palit predradnik (v normalnich pripadech). Ale svitit to nebude, ani jedna.
24.09.07 19:17:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Trubice, nemuseji byt zapojeny jen seriove, je dobre se doptat u konkretniho vyrobce.

erwin: tak nejak co si vypsal budes potrebovat, jeste bych dodal nejakou "vidlicku" k zapojeni do site :-)
24.09.07 19:24:33 / 24.09.07 20:31:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň®
má někdo zkušenosti s předřadníky od narvy? jsou v podobné cenové relaci jako ty EP od tyrisu, akorat nevim jestli profesional, standard, že bych naky objednal + hned zářivky. poradte
24.09.07 20:54:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň®
nikdo nic? :-O
24.09.07 21:03:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton®
Podle mne bohatě stačí provedení standard. A pokud chcete spínat jadnotlivé trubice samostatně dle libosti, tak co trubice to předřadník. A také je podle mne celkem jedno jestli SINECAN od Tyrisu, nebo LUXMAN od Narvy.
25.09.07 10:24:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Já mám nakoupené EP od Narvy, dal jsem za ně 220 Kč (2x36W) za kus. Jedine, co na nem je napsano, je Electronic Ballast. Kazdopadne chlapik v brnenske Narve povidal, ze neni problem zapojit jen jednu trubici. Krom toho jak zde zaznelo... Porucha trubice opravdu nemuze vyradit EP a zpusobit pozar :-)
25.09.07 10:54:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – shoření EP
To, že EP "bouchne" (doslova, je to fakt někdy docela rána) při odpojení trubice se stává pouze u EP z "úsporek". Tyto jsou (také ne všechny) jištěny jenom tavnou pojistkou, která nemusí tak rychle reagovat. Vzhledem k láci jejich kontrukce nejsou jištěny proti "běhu naprázdno".
Právě z tohoto důvodu (a nejenom...) používat "úsporkové EP" jen na vlastní nebezpečí!
25.09.07 18:15:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň®
díky za odpovědi. Ještě jedna věc, rozhodl jsem se že si objednám tři předřadníky Luxman od Narvy jenomže nevim jestli jdou objednat přes internet, protože když kliknu v tom menu na jejich stránkách na předřadníky tak se mi napíše: Bohužel nebyly nalezeny žádné záznamy sad .objednával už někdo předřadníky od narvy přes net? :-O
25.09.07 18:31:00 / 25.09.07 19:46:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – pro Erwin
Zkoušel jsem tak před měsícem volat do NARVy v Benešově nad Ploučnicí a mluvil s panem Piskorou. Bohužel jsem byl zklamám. Předřadníky neměli na skladě a prý až někdy v říjnu... zkrátka, nic moc. S Tyrisem mají tady kolegové lepší zkušenost. Pokud něco objednávám přes net raději si dostupnost zboží ověřím telefonicky. Od NARVy jsem objednával trubice a to na druhou stranu proběhlo velmi hladce. Holt, jak říkal před lety můj slovenský děda "jeden čas hojno, druhý ho..." :-D
25.09.07 20:05:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň®
takže jsem se teda rozhodl že nakonec bych si moh objednat z tyrisu.cz SINECAN5, 2x 15-18W a jako takové ''přídavné'' světlo SINECAN2, 1x 15-18W ale u toho je napsáno že nemá harmonický filtr...to znamená, prosím, co? coze
25.09.07 20:25:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton®
Harmonikcý filtr slouží k zamezení pronikání rušivých harmonických kmitočtů u spínaných zdrojů do rozvodné sítě. ;-)
25.09.07 20:27:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň® – pro Nortona
aha, a česky? :)
25.09.07 20:41:07 / 25.09.07 20:41:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton®
Nooo, jednoduše... spínaný zdroj, což v je v podstatě i EP, pracuje na vyšším kmitočtu kolem 40kHz, než je síťový (50Hz) . Jelikož tento není "hezká" sinusoida, nýbrž "obdélník" a "na hranatém" průběhu vzniká řada vyšších harmonických kmitočtů (řádově MHz) které mohou způsobit rušení zařízení zapojených do sítě v blízkosti. A právě harmonický filtr zabrání pronikání těchto kmitočtů do sítě. Ovšem úsporky jej namají a také to to funguje, takže je to v běžných domácích podmínkách trochu luxus. ;-)
25.09.07 22:21:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Dokud nezjistíte, že vám po zapnutí světla bručí repráky :-)
26.09.07 07:01:03 / 26.09.07 07:05:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton®
Dokud nezjistíte, že vám po zapnutí světla bručí repráky :-)

Otázka rušení čehokoli čímkoli (kohokoli kýmkoli :-D ) je poměrně složitá a záleží případ od případu.
Ve Vašem případě dochází k rušení, brumu v reproduktorech audiosoustavy? Pokud se skutčně jedná o brum (síťový kmitočet 50Hz), tak nemusí být způsoben harmonickým rušením. Mimochodem, používáte EP? Dle fotek Vašeho krytu soudě, tedy pokud jste jej nepředělal, jsou použity klasické indukční balasty.
26.09.07 07:31:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Ne, sice nevím, o čem mluvíte (tedy co že to mám v krytu), ale akvárko mi repráky neruší (a je to pravda snad jediný spotřebič v místnosti, který je neruší) :-) To byl jen příklad.
26.09.07 08:10:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
AmorFati: kdyby ses neco chtel dozvedet, tak se poohlidni po EMC electromagnetic compatibility , EMI electromagnetic interference a EMS electromagnetic susceptibility :-)
26.09.07 10:06:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – ;-)
Děkuji Michle! ;-)
:-D
09.10.07 22:37:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmeroň®
tak mi přišly dva předřadníky od tyrisu. chtěl bych se ujistit v zapojení předřadníků do sítě. Jsou tam tři dírky jedna na uzemnění a další dvě? nad jednou písmeno L nad druhou N. znamená to že do L zapojím proud((fázi) a do N zapojím "nulák" ? nebo to jedno do které z těch dvou zapojím fázi?
10.10.07 06:56:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – pro Erwin
Na L je připojená fáze - hnědý, N "nulák" - modrý a na "zem" ochranný žlutozelený vodič.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 16:51:13 • 0.851 s