20.09.07 11:24:17
jožo (39855735311) – akva mobydick jako karantena
ahoj,prosím nemáte někdo zkušenosti s malým 25l akva od firmy SICCE -mobydick,je to komplet s topítkem,krytem s osvětlením a filtrem
zabudovaným v krytu osvětlení??!filtr je udajně 3 stupnový:biologický,mechanický a chemický.nevím co si pod tím mám představit.chtěl bych
ho použít jako karantenní.i když jen o něm zatím uvažuji protože je dost drahé cca 1500kč,děkuji
Proc ne, pro nevelike ryby. Ale prijde mi to zbytecne, takovy set na karantenu. do 1000 kc se musis vejit, mala nadrz, elementkovy filtr, svetlo z
lampicky, kompresurek, topeni. A to pocitam vse nove.
Co si predstavit opd tim filtrem ze setu? cerpadylko s prilis vysokym prutokem na velikost nadrze, prilis malo molitanu (mechanicka filtrace a
biologicka po osidleni bakteriemi, ktere ale moc nemaji kde sidlit) + aktivni uhli (chemicka filtrace). Zbytecne, v karantene se ocekava, ze budes
lecit, tak tam akt. uhli nema co delat.
ahoj,díky za rady.souhlasím,že samostatně se "karantena" dá pořídit levněji,ale pokud se nemýlím ,na tak malá akva se neprodává
kryt se zabudovanou zářivkou.tedy řeší se to asi lampičkou + krycím sklem.ale krycí sklo já nechci kvůli malým dětem.mám obavy,že by ho
shodili.takže si nemohu moc vybírat.dovolím si nesouhlasit,že karantena je jen na léčení.je přeci také na prevenci-nové rybky tam mají být
min. 14 dní ,ale i 3-4 týdny.uvažíme li ,že nové rybky kupujeme i několikrát do roka,tak se to snad vyplatí,ještě jsem viděl SET Atman 25
l,ale ten má zase půdní filtr,a to mi nepřipadá moc praktické na čištění.leda tam ten půdní filtr nedat a doplnit to molitanovým.co
myslíte .děkuji
leda tam ten půdní filtr nedat a doplnit to molitanovým.co myslíte
To je jistě také možnost - pokud nepotřebujete nijak šetřit, tak to tak klidně udělejte (osobně bych půdní filtr též nedoporučil).
Navíc v karanténních nádržích často nebývá ani nijak výrazně přerybníno, takže s filtrací nemusí být až takový problém. Navíc v
případě léčení se většinou doporučuje stejně filtr vypínat...
Roman
Tak misto krycino skla kryci plexisklo? Pri opatrnem zachazeni se jen tak neposkrabe (tak aby to moc vadilo), a svetla propusti jen o neco mene
(normalni druhy). Nebo prilepit zevnitr pasky (skla ci plexiskla), a sklo mensi nez pudorys umistit na ne. Tak se nebude dat shodit.
Nikdo nepsal, ze je jen na leceni, ale ze se ocekava, ze se tam bude lecit. At uz ryby nove koupene, nebo necim napadenou ze spolecneho.
Pudni filtr urcite ne. A vubec, mam nazor, ze dno (pisek) do karanteny nepatri, jen par kytek v kosickach, treba mech, a jinak hole.
(a nevim jak mobydick, ale pozor, nektere male sety nejsou sklenene, ale plexisklove, aby pak pr vybaleni nebylo neprijemne prekvapeni)
o plexiskle jsem také uvažoval,ještě to zvážím,dík za upozornění ,že některé malé sety jsou z plexiskla,případně si dám
pozor!vím,že písek se do karantény nedoporučuje-asi aby se ty různé "breberky" nezavrtávali do dna?ale zase pokud tam jsou ty
chudáci rybky týdny zavřené ,tak bych jim rád dopřál alespon něco málo "luxusu",čili otázka:může být v karanténě dno-asi ne
písek ale spíše štěrk,nebo je to kategoricky z praktických důvodů nesmysl_?a může během karanteny nových rybek běžet filtr a teprve až
při případné nemoci ho vypnout?děkuji
Dno tam byt muze, ale prakticky mi to prijde tak trochu zbytecne. Zalezi ale na tom, jak karantena a lecitelna bude pouzivana, jestli parkrat za rok s
nakupem ryb, nebo pobezi porad, jestli se pouzije obcas i jako vytiracka, Lepe se to udrzuje, uklizi ..
Filtr samozrejem pobezi porad, krome doby davkovani leciva, ktere vyslovene vyzaduje jeho vypnuti.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora