20.09.07 11:16:34
AmorFati® – Rostlinky v Hornbachu (Brno)
Jelikož pracuji kousíček od Hornbachu, chodím tam často vyhlížet nějaké rostlinky do druhé nádrže. Čas od času tam mívali levné
hygrophily, které se náramně hodí jako pěkné a kvalitní krmení pro Ampulárie v dobách mé delší nepřítomnosti doma. I včera jsem
nakráčel do Hornbachu a co nevidím: Srdéčko doslova zaplesalo! Nádrže přecpané nádhernými kytkami, které se u nás (běžně z nabídky
A-Daho či Rataje) hned tak nevidí. Stovky krásných rostlinek značky Dennerle. Máte-li dost peněz, klidně vyzkoušejte. Peníze jsou však tou
klíčovou podmínkou. Hornbach přesedlal z Aqua-Daho a Rataje na několikanásobně dražší Dennerle. Malý E. Amazonicus v běžném košíčku,
který se dá koupit za 55 korun mají za 139, tedy za cenu konkurenční obrovské mateční rostliny. Všem, kteří nemají na trhu takový
přehled tedy radím: Nákupu rostlinek v Hornbachu se, pokud nechcete prodělat, vyhněte

20.09.07 11:36:52
Eff® Taky jsem v brněnském Hornbachu ty kytky študoval. To množství je obrovské. Ani se jim to nevešlo do kaskády a tak to mají i v několika
akváriích. Hádám že to neprodají ani za pár týdnů a pak to bude obrostlé řasou jako vždy... Ceny jsou šílené, ale při pohledu na
echinodory se mi zdálo, že mají submerzní listy (?) docela bych se divil jestli tomu tak je, ale přece jen - nevíte někdo jak Dennerle pěstuje
rostliny?
Po pravdě, nad listy jsme tam taky přemýšlel. Z těch malých kytiček, z nichž je v tom množství vidět půlka, jsem ale nedošel k
jednoznačnému závěru. I když třeba právě E. Amazonicus mě přesvědčoval, že spíš byly emerzní.
20.09.07 11:44:05
Pet® Já jsem tam byl včera taky. Nabídka mě opravdu zaskočila a tak jsem neodolal a koupil na zkoušku krásně červenou Nesaea species. Ceny jsou
opravdu hodně vysoko, ale většina rostlin (stonkovky téměř všechny) jsou v submerzní formě.
ktore su to emerzne a ktore submerzne listy rastlin?
submerszne listy su spodne? a co to potom znamena ked ma kitka navrchu sub. listy? a ako to zistit?
sub - pod submerzni / pod vodou
Když to má Hornbach v Brně, tak by to mohl mít i ten pražský

Byl někdo v pražském ?
athy najdi si to uz je to tu ve foru nekolikrat rozebirany
Mají je zřejmě všechny pobočky Hornbachu...
Roman
přidám se: vím co je submerzní a emerzní, ale pouze teoreticky, neumím to na květině poznat, jestli ji vypěstovali tak anebo tak, jak to lze
poznat
BTW pokud jsou skutečně submerzně pěstované, tak jejich vyšší cena by byla pochopitelná...
Roman
A možná ani ne tak docela nevýhodná. I když myslím, že úspěšnost uchycení emerzní rostliny je lepší, než 1:2,5 (to jest poměr ceny
emerzu odjinud a možnásubmerzu Dennerle z Hornbachu).
Souhlas - tím samozřejmě nechci obhajovat cenovou politiku Hornbachu a Dennerleho, jen upozorňuji na to, že submerzní pěstování je spojeno s
vyššími náklady, které se musí promítnout do ceny....
Roman
20.09.07 17:53:22
vaclav® – To bulmas
Listy emerzní od submerzních jdou poznat lehce. Emerzní listy se udrží na řapících samy jako normální pokojové rostliny, kdežto submerzní
to nedokážou nadnáší je voda a po vyndání se okamžitě svěsí. Pokud vám prodavač vyndá z vody rostlinu, okamžitě poznáte jak jste na
tom. S emerzními rostlinami nemám žádný problém jen u echinodorů kupujete rostlinu, která potom bude úplně jiná.
20.09.07 22:45:34
bulmas® – To Václav
Děkuji, to je zcela jasné a průzračné jako voda v akvárku
V sobotu jsem ty rostlinky študoval v Hornbachu v Hradci Králové. Také tam už mají novou várku od Dennerleho. Ceny jsou v rozpětí od 29,- až
cca 350,-- Kč. Za 29,-- koupíte Egerije a podobné rychle rostoucí rostlinky, nejdražší jsou samozřejmě vzácnější kousky a mateční
Echinodory například.
Ale řekl bych, že to jsou emerzní rostliny, stejně jako od Rataje a ostatních. Nejmarkantnější je to u Echinodorů. Klasické menší,
oválné listy na dlouhých tuhých stoncích. Ta vyšší cena je dána spíše dovozem z Německa a úrovní tamějších cen.
Rostliny se nevyplatí pěstovat jinak (pokud to jde) než emerzně (nad vodou). Bohužel polovina prodávaných rostlin do akvária
nepatří.Doporučuji si přečíst články o nevhodných rostlinách
http://www.akvarijni.cz/rostliny.htm#nevhodne.
Cena za ech. 350 kč je nehorázná i na německé poměry.
K tomu odkazu Zooplus - co se kočičích potřeb týče, mají tam tak poloviční ceny oproti nám, a větší výběr. Takže já už jinde
neobjednávám. Poštovné je celkem necelých 5 EUR (to není překlep), ať objednám pár konzerv nebo dvě třicetikilová škrabadla. Akorát to
déle trvá - na našem území totiž dodání přebírá česká pošta...
08.10.07 18:38:48 / 08.10.07 19:14:27
Nik® Takže první Polský internetový obchod co jsem na něj narazil (ceny přepočítány do Kč při velmi nevýhodném kurzu):
Fluval 105 - 1944,- Kč (MIGA) - 1520,- Kč (Polsko)
Fluval 405 - 3565,- Kč (MIGA) - 3078,- Kč (Polsko)
Pokud chcete zjistit něco dalšího, stačí napsat, ale já právě plánuju rozjet internetový obchod s akvaristickýma potřebama...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Obchody • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora