17.09.07 11:05:04
gomez® – Drápatečka - krmení
Zdravim vsechny. Dostal jsem (mozna nevhodny darek) malinkou drapatecku cca 2cm. Mam spolecenske akvarium cca 50l v nem jsou Parmicky Nadherne,
Ancistrusy, Pancernicci, Terty Cerne. Bohuzel nevim cim ji krmit. Docetl jsem se tu ze zerou patentky. Jenze je moc malinka a kdyz tam patentky hodim
tak si jich vensimne protoze jsou na ni asi moc velike a nebo ji to ostatni obyvatele sezerou. Spokoji se treba i s vlockami?? Nebo cim poradite
krmit, kdyz je takhle malinka. Obavam se ze to byl spis nevhodny darek i kdyz se mi zabka moc libi. Gomez
skus surove maso - ja som im dal kuraciu pecen (niekto odporuca aj bravcove srdce) a isli sa za nou potrhat - ked je zmrazene, tak ho nastruhaj na
male kusky na struhaci na zemiaky), potom si zobnu aj rybky. Az budes mat nejake new poznatky o ich chove, bo na nete nie su moc spominane, tak napis
please na moj e-mail matvejson@szm.sk
Podle mě se drápatečka do společenského akvária hodí, nikomu neškodí. Když je zatím takhle malá, zkus jí odlovit a krmit třeba v menší
nádobě - sklenici, patentky můžeš překrojit, i když by určitě zvládla i celou, ona se nezdá

Drápatečka ale žere docela nenápadně,
rychle chňapne že si třeba ani nevšimneš, že si už vzala. Až bude dospělá a u tebe zvyklá, vždycky si při krmení nějakou patentku urve
Dekuji ze odpovedi. Vyzkousim ji dat prekrojene patentky nebo to nastrouhane maso. Snad to nebude moc kazit vodu. Uvidime doufam bude natolik schopna,
ze ji to ostatni nesezerou a taky si neco urve. Mejte se at se dari Gomez
Tak jsem si zabku tolik oblibil ze jsem ji poridil jste dalsi dva kamarady. Krmim je drcenymi patentkami a jelikoz se zdrzuji hlavne okolo filtru tak
jim to nahazim hlavne tam. Jak jsem psal pres den se zdrzuji vsechny u filtru, vecer se rozlezou po akvariu a nebo si vylezou na nejvyssi rostlinku
ktera saha k hladine a spokojene si koukaji ven nad hladinu. Hledam dalsi informace o jejich pestovani, ale na internetu toho moc neni. Kdyby jste
nekdo vedel nejake zajimave odkazy ci postrehy z vaseho chovu napiste sem prosim. Diky Gomez
Gratuluji, to byl dobrý nápad pořídit další

Já jich mám pět

Jsou to tři samečci a dvě samičky, ale k množení se nějak
nemají

Co mě v začátcích překvapilo, že jak rostou, čas od času mění kůži, takže až je jednou přistihneš, jak se mrskaj
zamotané jakoby v pavučině, tak to se svlíkaj

Naše přes den taky okupují filtr a topítko
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora