30 • 77 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Mohutný úhyn 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 157x
15.09.07 18:54:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartafix® – Mohutný Úhin
Čau lidi mam problem za posledních pár dnů mi chcíplo docela dost čichavců původně jsem jich tam měl 12 a nevipadaly na žádnou nemoc pak mi chcíply dva tak sem se rozhodl že je dokoupím ale dnes sem se dozvěděl když sem přijel domů ži mi umřeli 4 čichavci a já se zděsil jinak možná příčina může být že se ryby lekli pže nemam přísavku na filtr a ten spadl (tu přísavku už mi posílají 2 měsíce kážký dva tejdny pošlu něco jinýho tip filtru je aquael fan 3)fakt nevim pls poradte neni to tim že třeba hnojim aquflorem??
15.09.07 19:07:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (413817503381) – .
Otestuj vodu na přítomnost NO2 a NO3(dusitany a dusičnany).NO2 musí být 0 jinak je něco špatně a ryby jsou otrávené.Hned vyměň 1/4 vody v akva.
15.09.07 21:54:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Přísavkou to opravdu nebude! hmm
15.09.07 23:05:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Jak by mohla mít přísavka vliv ? Leknutí u ryb z pádu filtru opravdu nehrozí... :-D Příčin úhynu může být několik... buď dusičnany nebo nedostatek vzduchu ve vodě(rostlin by jsi tam mohl mít klidně i víc). Být to nemocí, tak by jsi to poznal na rybách ...
16.09.07 13:29:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYZ125®
Myslim že labirintky jen tak na nedostatek kyslíku ve vodě nechcípnou X-) ;-)
16.09.07 13:32:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Vzhledem k tomu, že čichavce je opravdu těžké utrápit k smrti, tak musíš mít v akváriu opravdu něco v nepořádku. Rozhodně nic nezkazíš vyměněním větší části vody. A labyrintky je opravdu velice těžké udusit smich. SPíš bych to viděl na amoniak, NO2 a nebo i to hnojivo!
18.09.07 20:28:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartafix®
coze nevědomky sem krmil asi prošlím krmivem které bylo staré 3 roky!!!! jinak zapomněl dodat že téměř všechny ryby před úhynem znatelně nafoukli asi sem lama tone
18.09.07 20:39:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Je těžké je udusit, ale už jsem o tom taky slyšel sad . A příčinou bude nejpravděpodobněji to nafouknutí(ale ze starého krmiva to asi nebude - některé krmivo co máme už taky pamatuje minulé tisíciletí :-D)
10.01.08 12:48:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva (788857476231) – Re: Martafix
Ahoj!!!
Prosím tě já mám uplně stejnej problém, čichavce jsem si odchovala sama, 20 jsem si jich nechala a během měsíce cca mi pošly tak, že mi nyní zbyly 4. Bojim se že mi v nádrži vychcípe všechno, dusíkem by to být nemělo, mám 200l s vnějším filtrem, v komorách mám molitan,filtr je zaběhlej. Mám tam i jiný ryby, na ty to nemá vliv žádný, příjde mi to jako výlučně záležitost těch čichavců. Kůže i ploutve jsou zdravý.Ještě si udělám test na dusík,ale nevim no. :-( Prosim tě napiš jestli jsi přišel na to čím to bylo a jak jsi to vyřešil. :-(

Budu moc vděčná díky!!

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 18:40:33 • 1.011 s