45 • 83 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Nejdou a nejdou 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 70x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

14.09.07 20:35:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOrion® – Nejdou a nejdou
Fotka k příspěvku V akvárku mám 3 druhy rostlinek (Hygrophila carymbosa, Echinodorus bleherae a Vallisneria spiralis) a pořád mi nerostou tak jak by měli. :-( Osvětlení jsem zesílil a pomohlo to pouze trochu rostlině Echinodorus bleherae. Hygrophila carymbosa se mi při zahájení akvárka rozjela jak blázen a teď se zastavila a listy ji pomalu jeden po jednom odumíraj. Možná to je kořenem co mám v akvárku.
Poraďte mi prosim jaké zákroky bych měl udělat pro to, aby mi rostli jak z vody?

14.09.07 20:42:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
máš 36W na 190litrů akva,nějak se nedivimX-)chce to aspoň 0.5W/L :-)
14.09.07 21:00:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Pise, ze zesilil. Kolik mas ted? Proc tam nezkusis dat tech rostlin vic, nelibi se ti to?
14.09.07 21:30:34 / 14.09.07 21:31:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
Vždyť v tom akvárku je skoro tma?
U toho bleheráče jsem zaregistroval emerzní listy i charakteristické rezavé skvrny, které předznamenávají jejich zánik ...
Znáš pH a UT?
14.09.07 21:45:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Take se mi zdalo, ze se prelistuje, ale pak jsem kouknul na prezentaci, a to akva jede od dubna. Je to mozne, ze by to trvalo tak dlouho? Ze by teprve ted byly skvrny na listech?
17.09.07 10:44:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOrion®
Mam tam 71 W, pH a UT teprve budu delat, takze jeste nevim.
17.09.07 11:24:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Orion: "...Poraďte mi prosim jaké zákroky bych měl udělat pro to, aby mi rostli jak z vody?..."

V první řadě si nějaké kupte. Ty stávající vám nerostou, protože jsou ve stresu. Máte jich v akva málo, tak se bojí. :)
Zainvestujte do rostlin, (na začátek co nejméně náročných) a nasaďte jich do akva, kolik vleze.
Sviťte jim 12-13 hodin denně, jednou týdně jim vyměňte 30-40 l vody a NEHNOJTE! ;-)
A vyhoďte tu opuku - obsahuje vápenec a ten rostliny k životu nepotřebují... Naopak. :-)
17.09.07 11:28:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
To je hezke, kytky jsou hejnove, sami ve stresu :) To budu taky psat, kdyz nekdo bude mit par skomirajicich stebelek.
Jak dlouho to je, so jsi posilil to svetlo? Ono to taky nejakou dobu trva, ne ze das svetlo a za par dni mas prales. Ty rostliny byly uz hodne oslabene tou dobou po tme.
17.09.07 18:53:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOrion®
Poradíte mi které rostliny nevyžadují moc intenzivní světlo?
17.09.07 22:03:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Intenzivní osvětlení nevyžadují Cryptokoriny, sice některé druhy ho potřebují více, ale většina co se dá sehnat skvěle prosperuje i v málo osvětlených aqua setech.Náročně jsou poněkud první týdny po přesazení, ale jakmile se aklimatizují, začnou hromadně bujet.Vyhnojené dno je dobrým základem,ale běžná kapalná hnojiva nedoporučuji.Jsou s tím ze začátku jenom potíže v podobě různých druhů řas a sinic. ;-)
17.09.07 22:08:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Anubiasy se take spokoji s malem.
17.09.07 22:54:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
A co taková Egeria? Ta musí růst snad za každých podmínek. Když roste u mě, tak už asi všude :-D
17.09.07 23:57:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
nejlepe sehnat prebytky rostlin od akvaristu, to tady furt opakuju, ty koupene se totiz hure uchyti..kdyz jsou puvodne emerzni, ze..Takze proste zacit s plevely, napr. růžkatec je supr. Pro málo světla nějaký jávský mech, kryptokoryny, Anubias, Valisnerka taky. Akorat prave tyto rostliny rostou pomalu...Rikam, nejlepsi je podivat se u sousedu akvaristu-co ma stejnou vodu, co jim roste nejlip.) JInak s Hygrophilou jsem vzdycky mela problem. Dobra je mozna i Limnophila a Sagitaria.
18.09.07 10:34:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (413817503381) – .
Limnophila,sagittaria i egeria potřebují světlo.
18.09.07 10:40:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
limnophilla sessiflora roste i u mě ,...0,3W/l
18.09.07 11:41:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPet®
Hledání a zkoušení rostlin, které rostou ve špatných podmínkách (světlo, teplo, živiny), je v konečném důsledku dražší, než vytvořit podmínky, aby rostlo všechno.
18.09.07 13:33:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – A co tahle
Fotka k příspěvku Rostlina s malymi naroky na svetlo? U me rostla s malo svetlem hezky, netahla se nikam, jen pomerne pomalu. Prosim take o radu, co to je (to s delsimi listy do hneda). Effous myslel, ze Cryptocoryne wendtii Tropica, ja si nejsem jisty. Diky.

18.09.07 13:46:12 / 18.09.07 13:47:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Cryptocoryne walkeri lutea? Mám ji taky...vypadá úplně stejně, jen lístky nemá načervenalé jako ta tvoje....

http://rybicky.net/nadrz/414/54.jpg
v popředí...
18.09.07 13:56:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Jo, tvarem listu je to podobnejsi. Jen ta moje je od zacatku hodne hnedozelena (do cervena moc ne). S pridanim svetla zacala vic rust, a nove listky jsou opet hnedozelene, jen znacne tmavsi zelena. Ja ztratil cedulku, a od te doby jsem ji bohuzel v akvaristice nevidel.
18.09.07 13:59:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka®
Ta moje je taková svěže světle zelená a když je víc světla (třeba když vyhodím riccii z hladiny) tak se jí listy úplně položí na dno a jak to zarůstá tak se zase zvedá. Narozdíl od ostatních kryptošek neháže moc výhonů...snad dva za půl roku co ji mám a roste celkem pomalu....Ale slovním popisem (a jak vidno ani fotkou) to asi neurčíme.... ;-)
18.09.07 17:09:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOrion (433397680337)
Slysel jsem ze Cryptokoriny okyseluji vodu. Vite nekdo o tom neco?
18.09.07 17:16:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOrion®
Jo a pry se da suseny jil pouzit jako hnojivo pro rostliny?
18.09.07 18:42:51 / 18.09.07 18:45:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Sušený jíl je dobré kořenové hnojivo a kryptokorýny ani jiné rostliny aktivně vodu neokyselují.
Předpokládám, že se brzy objeví ještě dotaz na tzv. nesnášenlivost rostlin. :)
Tzv. vzájemná nesnášenlivost některých druhů rostlin je ve skutečnosti dána zejména odlišnými požadavky na fyzikálněchemické vlastnosti vody. Ovšem nejen jimi - existují rostliny, (i vodní), které v rámci kompetice (soupeření) jsou schopné tzv. alelopatie, t.j. produkce inhibitorů - chemických látek brzdících konkurenční rostliny.
A řasy jsou také rostliny. :-) Je všeobecně známo, že rostliny produkují přírodní algicidy, kterými se proti řasám brání.
Takže děcka POZORTE! Nejlepším prostředkem proti řasám jsou prosperující rostliny! smich
18.09.07 19:52:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAdrianka (95370543497)
AHOJ JÁ BYCH CHTĚLA VODNÍ ROSTLINU CLADOPHORA AEGAGROPILA ACHTĚLA BYCH TUHLE ROSTLINU K PAVÍM OČKÁM MŮŽE TOTAK BÝT A NEBO SI MÁM VIBRAT JINOU ROSTLINU love love love love
18.09.07 19:56:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
určitě může, a můžou být i jiný, ty kuličky jsou krásný, mám dvě, jen se musí jednou za čas otočit a asi 1x za 14 dní promýt vodou, ale já to ješte nedělala a drží v kouli ;-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 20:34:10 • 2.974 s