25 • 71 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » odstanění hnědého zbarvení vody 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 2x
12.09.07 12:27:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlesek182 (80.***.115.164) – odstanění hnědého zbarvení vody
Zdravím všechny akvaristické nadšence prosím o radu mam v akva dost kořenu(akva založené před rokem) ty stále nejspíše pouštějí hnědé barvivo .Filtruji vodu přes aktivní uhlí tím jsem docílil zlepšení ,ale pořád to není ono :-(.Ctěl jsme se zeptat zda neexistuji nejaké zářivky které "zamaskují" hnědé zbarvení vody předem děkuji za odpovědi.
12.09.07 12:35:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson®
Nebude lepsi vymenit Mopani koreny za nejake jine? Treba Driftwood nebo Mangrove? ;-) Pokud tedy mas Mopani, ty barvi....
12.09.07 12:42:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlesek182 (80.***.115.164)
No ten hlavní nejvetší potencionální barvič :) je z Hornbachu (kořen z termitiště či co )je moc krasný a je to dominanta akvaria byla by škoda ho vyměnit.Bude barvit věčně nebo to chce ještě nějaký čas ?to tvoje rozdělení bohužel neznám mno :-(.
12.09.07 12:58:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha® – barva vody
Alesek182: hnědá barva vody je normální v některých biotopech a troufám si říct, že je hezká. Rio Negro není Rio Negro (černá řeka) jenom tak. Podle mě trochu pomůže mít pozadí do modra.
12.09.07 13:09:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Pokud to chceš řešit osvětlením, pak nějaká studená bílá nebo modrá zářivka by mohla pomoct. Ty jejich názvy ti jistě upřesní místní elektropošuci.
12.09.07 13:24:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlesek182 (80.***.115.164)
No mě se líbí hnědé zbarvení ale jak se říká věho moc škodí a mě se zdá že ho mám až moc nahnědlé proto bych to chtěl kompenzovat tím osvětlením :-) .Jinak mam akva 120*38*50 a když týden nevyměním vodu a podívám se z boku nevidím na druhou stranu :-(.
12.09.07 13:26:04 / 12.09.07 13:26:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Vyvariť korene v slanej vode niekoľkokrát.
12.09.07 13:32:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlesek182 (80.***.115.164)
Děkuji za radu vím ,že vyvaření pomůže jenže mám tak obrovký kořen že ho do hrnce prostě nenarvu :-(
12.09.07 13:40:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Ja som vyváral v zabíjačkovom kotli :-D
12.09.07 18:02:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkosiska®
A je nutno vyvářet? Nestačilo by jen nějakou dobu máčet ve vodě?
12.09.07 19:00:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Když mu to už rok pouští barvu, tak asi máčet nějakou dobu ve vodě nepomůže - i když se to dělá po vyvaření, že se nechá ještě několik týdnů máčet.Jinak ho můžeš vyvářet po částech - vždy necháš část koukat z hrnce. Tím osvětlením to moc nezamaskuješ - neprůhledná voda se žádným osvětlením nevyčistí (stále bude patrný ten "zákal") jen ji možná víc prosvítí.
12.09.07 19:22:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkosiska®
Ano, vím že mu to barví již rok, já se ptala pro sebe :) Kořen zatím máčím v kýbli a nevím, jestli je nutné ho i vyvařit.
12.09.07 19:39:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson®
To rozdeleni je jednoduche ;-) Driftwood je cely hnedy, v Hornbachu ho maji taky, Mangrove je trochu vzacnejsi svetle hnedy, ja mel Mopani - barvil me i kdyz jsem ho nekolikrat prevaril a vzdy byla voda jak caj a nic nepomohlo, ted jsem tam dal ten Driftwood a vypada prirozeneji, neni dvoubarevny a voda cista. Ale pokud se ti libi holt se musis smirit s nahnedlou vodou, a co jsem precetl tady na foru rybam to vubec neskodi palec
12.09.07 19:57:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Rybám to neškodí - nikde v přírodě nemají křištálově průzračnou vodu(až na vyjímky hmm ). Naopak to dělá akvárium víc přírodní(i když esteticky to asi tak nevypadá :-D )
12.09.07 21:05:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlese182 (85.***.1.189)
Děkuji všem za rady vím že to rybám neškodí že to vytváři takovou tu "tropickou vodu " rybám se v ní daří pravděpodobně i víc ale mě se to líbi jen do určité míry no asi pujde pouštěcí kořen fuč :-D
12.09.07 23:51:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
He, někteří nadávají a někteří, když chtějí černovodní biotop, platí těžké peníze za rašelinové výluhy (Torumin). Hned bych měnil :-)
13.09.07 21:28:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
Zvažuji že si dám do nového mega akva kořen Savannah... Ale nevím zda nebude barvit vodu ? Jaké máte zkušenosti... (Dnes jsem ho vyvařil po částech v hrnci - vždy se část vařila a zbytek čouhal ven :-D . Teď ho nechám louhovat.)
Podobná témata
Ako znizit teplotu vody?, aky externy filter?rozstrekovaci alebo vyvod do vody, anti-ichtin a výměna vody, Bublinky na hladině vody, Cichlidka Kakadu - tvrdost vody, Co všechno potřebuju pro úpravu vody?, CO2 pomocí sycené vody, čistota vody, destilka-změkčení vody, Divné zbarvení?, filtr vs. vymena vody+chemie, Gupky - růst prcků a zbarvení, hladina vody, hodnota vody - vodárna Sivice, Hodnoty vody, Jak snížit tvrdost vody, Jak vyměňujete část vody v akvárku?, Jak změkčit tvrdost vody ?? a čím ??, Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?, Je vhodné CO2 do vody 2dKH?, Jedlá soda na zvýšení pH vody, Jikry vydrzi bez vody 15minut?, Kolísající ph vody, kompletní výměna vody, krutá výměna vody, Kvalita vody, Kvalita vody, Kvalita vody v jednotlivých regionech, Návody, Nej připravky pro snížení tvrdosti vody, nejpresnejsi testy vody?, obeh vody v akváriach, obsádka a tvrdost vody, odkalování + čerpání vody zpět, odparovani vody, ohřivani vody - pařák, ovlivňování vody, Parmička nádherná - zbarvení, Parmička purpurová - zbarvení.?!, pH vody pro chov terčáků?, Potěr a výměna vody, použití vody ze staršiho akva, Pozor na výměnu vody, promíchání vody v akva, Přísady do vody, reakce vody na kokos, Rostliny do tvrdé vody, Rozbor a kvalita vody...., ryba bez vody, rybyk do tvrde vody?

Zpět na obsah sekce Technika | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.09.08 09:40:52 za 0.849 s