11 • 36 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » divná voda 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 138x
25.11.06 19:27:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacek (.***..) – divná voda
Ahoj, jsem úplný začátečník a neznalec. Moc se mi líbí pěkné akvárium a tak jsem si ho přála loni k vánocům. Mám akvárko cca 80 l. Pořád ho nemůžu nějak zabydlet - ryby mi neustále umírají. Z původních mi zůstal jenom keříkovec žabí, který už má přes 20 cm. Ryje ve dně, takže se mi nedaří udržet ani živé rostliny. Navíc mám ve vodě (neustále i po čištění a výmněně) takové mikroskopické bílé tečky, vznášejí se spíše v horní třetině akvárka. Poradí mi prosím někdo, abych docílila čisté vody a spokojených rybek v akváriu. Co se dá s tímto keříkovcem chovat aby to nesežral?? Díky díky díky
25.11.06 19:44:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – hezké akvárko
Ahojky, asi bude nejlepší pokusit se keříčkovce někomu věnovat. Sežere všechno, co se dá chovat v 8Oti litrovém akvárku a nikdy nebudeš mít hezké, čisté akvárko s rostlinami, nehledě k tomu, že mu bude časem akvárko malé, bez váhání doroste kolem 60ti centimetrů. Další variantou je pořídit si výkonný filtr, dát na dno břidlici a nějaký kořen, na hladinu plovoucí rostliny a chovat jen keříčkovce.
25.11.06 19:51:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacek (.***..) – Divná voda
Díky, toho jsem se bála. Betynku (keříkovec) je mi líto vyhodit, chtěla bych krásný a barevný rybičky...... Tak snad abych ji pořídila spešl akvárko, stačilo by ji nějaký menší?
A co s tou vodou? Může to být taky tím jak pořád vrtá do dna?
25.11.06 20:03:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – betynka :o)
No je to nejspíš tím, jak vrtá do dna, já mám kančíky a taky se často nemůžu akvárka dočistit.Ale může to být i špatným filtrem, keříčkovci jsou kromě toho, že ryjou i dost pažravé ryby a tím pádem dost znečišťují vodu. Do menšího akvárka bych ji nedávala, spíš by potřebovala větší, ale pak zas bys mohla k ní přidat i jiné ryby. Kdybys chtěla "spešl" akvárko jen pro ni nebo podobnou společnost, tak stačí i poměrně nízké, třeba 30 cm, ale zato dlouhé aspoň metr a něco, tam by mohla být v klidu celý život. Počítej s tím, že se dožívají kolem 15 let.
Podobná témata
"vonící" voda, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná beta, Divná Cichlidka kakadu, Divná gupka....Prosím pomozte!!!!, Divná neonka??, Divná parmička červenoploutvá, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, hodnota vody - vodárna Sivice, Jak se pozná zkažená voda? , jak kyselá je voda z vodovodu, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Je vhodná deštová voda pro Terčovce ?, Kalná voda nedá sa jej zbaviť Help, Lehce zakalená voda po ránu???, měka voda v okolí Brna, měkká voda, Měsíc "odstátá" voda - vypustit?, Mléčná voda, mléčná voda, Moje mečovka je divná, Mořská voda, Musí se voda měnit jednou týdně?, Mútna voda po použití uv lampy, Náhle zkalená voda, nejde mi napumpovat voda do filtru tetratec ex 700, Neodstátá voda, nové akvárko a voda, Podivná sajica, Polystyren a voda, Pořád kalná voda, Prilis mekka voda..., Přechodné akvárko - kalná voda, Převařená voda, Při odkalování zapáchá voda, Ryby do nové 112, tvrdší voda, NENÁROČNÝ, skalarky a voda, Studená voda & ryby, špinavá voda + úhyn rýb, Tvrdá voda, tvrdá voda, úhyn neonek a zakalena voda , úhyn rybiček a zakalená voda

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 11.10.08 00:56:51 • 0.81 s