24 • 67 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » hnojit ci nehnojit nove dno? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 194x
11.09.07 09:48:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektue® – hnojit ci nehnojit nove dno?
Nasel jsem tu mnoho nazoru na zalozeni noveho dna, co je tedy lepsi prihnojit rostlinkam pri zakladani novyho dna v novym akvarku, nebo je nechat byt at si samy poradi? :-)
11.09.07 09:54:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Například 1-2 jílové kuličky ke kořenům velkých echinodourů nejsou na škodu. Pokud je i voda nová, žádné další hnojivo bych nepoužíval. Ještě lepší je ovšem pod dno při jeho tvorbě nalít odkalený sajrajt ze zaběhlé nádrže nebo jejího filtru.
11.09.07 09:55:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRybář (953649500349)
A kde to hnojivo maj vzít ?
11.09.07 10:00:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Například Tue je z Brna a já budu asi ve středu nebo ve čtvrtek odkalovat, tak si může přijít s kýblem. Kdybych to věděl dřív, mohl v neděli dostat svinstvo z filtru.
Pokud ale znáš dobrou akvaristiku kde mají nádrže bez chorob, nech si do pytlíku vyždímat filtr od závojnatek nebo tlamovců.
11.09.07 17:58:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Rybář
V novém dně a vodě je hnojiva dost. To co ti radí aby jsi si přišel pro svinstvo při odkalování nebo z filtru bych ti nedoporučoval, přineseš si spoustu nemocí, řas a podobného sajrajtu. Jde o
nitrifikačni bakterie a ty tam můžeš dodat sám. Běžně se prodávají, nebo pár týdnů počkat (bez ryb) a oni se namnoží samy. :-)
11.09.07 20:23:01 / 11.09.07 20:26:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZemi (42840174661)
Nové dno neobsahuje skoro žádné užitečné látky. Staré dno pokud se bavíme o Ratajovi už ano. Do nově založeného akvária nedávej vůbec nic. Nech tomu volný čas, nasaď ryby a až postupem času přidávej hnojiva. Já osobně jsem zastáncem PMDD, ale to je věc názoru.
11.09.07 20:29:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Nepsal jsem nic o dnu od Rataje. :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 17:23:59 • 1.853 s