Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Uhnívající rostliny

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Uhnívající rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2013 12:41 dzuzo Re: Designer
preco sa ma na rastlinke nechat kratky pahyl? dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2013 11:37 Muž Toník [396] Re: dzuzo
U echinodorů platí, že je vhodnější odstraňovat odumírající emerzní listy až poté, co nich rostlina využije k dalšímu růstu všechny mobilní živiny. (Tedy až poté, co se tyto zcela rozpadnou.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2013 11:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dzuzo
Novy Echinodorus je casto vypestovan na sousi a jeho listy nejsou schopny ve vode prezit, nejsou na to staveny. Musi tedy nejprve prelistit. Nove listy pak vypadaji jinak, nez ty puvodni. Pokud ty listy byly vylozene "tvrde", ze rostlina po vynadani z vody "nesplihne", pak jsou emerzni a musis pockat na submerzni.

Pestuji se tak v pestirnach z duvodu, ze to jde snadneji/levneji a take pak nejsou z principu na rostline zadne rasy, vypada dobre a dobre se prodava.

Ohnivajici listy nekdo odtrhava smerem od ruzice, ale ja to nedelam, striham je opatrne nuzkami a nechavam kratky pahyl. Nejhorsi co muzes novemu Echinodoru udelat, je s nim po vysazeni jeste pozdeji hybat, a to riziko je pri strihani listu nejmensi. Az budes mit tak 3 nebo 4 submerzni listy, klidne odstrihni zbytek emerznich (rozdil poznas), zbytecne je rostlina bude chtit dele udrzovat, kdyz stejne nakonec odejdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2013 11:15 dzuzo – rastlinka
Dobry den. Chcem sa opytat? Na novej a cerstvo zasadenej rastlinke echinodorus aschersonianus mi odhnivaju listy,predpokladam ze sa to zlepsi ked sa rastlinka trochu aklimatizuje. A teraz ta otazka!!! Mam tie odhnivajuce listky odstranovat? A ked ano,tak preco? dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 20:52 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: KarlosS
No, chybami se člověk učí, že.

A děcka se přece můžou koupat ve vaně... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 14:08 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Kaira
to je normální. Já jsem si také tak dřív skladoval přebytky, a zesklovatěly, či uhnily i méně náročné druhy i do týdne. Možná v kýbli měnit denně vodu, dát tam topítko, zavést ceočko, ..... :-)
Teď na to mám venkovní vyhřívaný bazének, ale děcka se nemaj kde koupat hop
Edit:
Jo a odspoda uhnilé bývají, pokud jsou déle v květináčku se sazební vatou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:24 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: KarlosS
Ale jo, to já vím, že jsou poněkud náročnější, ale ty ve velkém akva (ty stejné druhy) aspoň zatím drží. Taky tam neměly být napořád, jen na pár dní. Jenže nevydržely ani ten týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:20 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Kaira
jestli to nebude tím, že jsou to náročné rostliny, které bez co2, pořádného hnojení a svícení nepřežijí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:17 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Kaira
Jo a byly shnilé odspoda, vršky vypadaly normálně, proto jsem si toho nevšimla dřív.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:16 Muž 150koni [653] Re: Kaira
Také jsem koupil květiny, které mi shnily a já blbec ty spodky vyhodil. Týden na to jsem se dočetl, že to byla emerzní(rostoucí nad vodou) forma, která měla shnít a následně vyrůst subemerzní(rostoucí pod vodou) ... takže jsem zaplatil za svou blbost
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:14 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Designer
Micranthemum micr. a pogostemon stellata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 13:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kaira
Co je to konkretne za rostliny? Treba Kryptokoryny se umi rozpadnout ze dne na den a vlastne jim ani nemusi nic chybet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2013 12:54 Žena Kaira [919] - Labyrintky – Rozpad nových rostlin
Ahoj, chtěla bych se zeptat, proč se mi mohly během týdne úplně rozpadnout a shnít nové rostliny. Minulý týden mi přišlo poštou pár kytek, něco jsem nasázela do našeho akva a 2 košíčky jsem uskladnila do bývalého bettária (6l kyblík, čistý objem asi 4l), kde teď chovám šneky. Už dřív jsem tam měla na nějakou dobu umístěné rostliny, které jsem nemohla nebo nechtěla hned sázet, přebytky z velkého akva atd. Trvale tam přežívá limnophila, malý kousek egerie a pár plovouček, které sice moc nerostou, ale žijí. Tyhle nové kytky ale během necelého týdne úplně uhnily a rozpadly se - zápach to byl děsivý, když jsem akvárko včera otevřela. Kytky ve velkém akva vypadají dobře. Mohlo to být způsobené nedostatkem živin, ale je mi divné, že to bylo tak rychlé? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 11:23 Muž kofejn [963] Re: Designer
Příští týden se snad zadaří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 11:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: kofejn
Ja bych asi dalsi veci neresil, nez to svetlo premontujes. Odeslo svetlo (ze jeste trosku sviti, uz to proste nemusi stacit), rostlinam se tim padem dari spatne a stejne spatne ted muzes bez noveho osvetleni cokoli vyresit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 11:13 Muž kofejn [963] Re: Designer
Fotka k příspěvku Pásky byly fajn a i světla bylo dost (viz foto z února), ale mají to za sebou. V sobotu si jedu pro 30ks XT-E, nicméně je chci provozovat na podobné svítivosti, jako byly nové pásky. Málo světla vidím na trávníku, plevuňkách i kosokvětu, překvapivě blyxa tak postižená není (nevypadá).
Ta hniloba je asi něco jiného, jinak by se to neprojevovalo především na hnědovkách, které jsou i světlu nejblíž (zato je tam nejmenší proudění z rampy).
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2013 10:57 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: kofejn
Mas 42W LED pasku nad skoro 250l akvariem. Reklo by se, ze by to melo stacit, ze ty LEDky sviti v dobrem vyzarovacim uhlu, nemusi mit reflektor a nevznikaji tak na vyzarovanem svetle dalsi ztraty (ze se sviti kam se svitit nema)...

Jenze LED pasky maji mizernou ucinnost a dostavaji se velice casto pod ucinnost zarivek. Navic jsem si sam overil, ze uvadeny ztratovy vykon neni v souladu s uvedenym, pri 12V u pasku ktere jsem koupil, tam nebyl ani nahodou, dal se tam dostat jen zvysenim napajeciho napeti. A otazka pak je jejich uchlazeni a zivotnost, protoze LED pasky v tomhle byvaji desne, snadno se prehrivaji a pak sviti mene a mene. Diskretni LED, mivaji casto uvedeny dost vysoke teploty, pri kterych mohou pracovat (neresme jak dlouho pri jake teplote, vetsinou velice dlouho i pri pro LED pasky teplote mimo vsechny meze). U LED pasku neni vyjimkou uvedenych max. 40°C, kde je udrzet nemusi byt u husteji osazenych LED pasku zadna legrace, specialne kdyz je v mistnosti v lete i 30°C. O vyzarovenam spektru LED pasku se take moc nedozvime, muzeme vetsinou jen pracovat tak s predpokladem, ze je stejne jako u beznych bilych LED se stejnou barevnou teplotou. Jenze i pouzivane luminofory se vyvijeji. U LED mi ten vyvoj pripada pomalejsi nez u zarivek, ale to je asi jen dobou, jak dlouho se zarivky a LED pouzivaji, a vubec si tady nejsem jist, zda se nemylim. Ze se proste da spektrum mnohem lepe vybirat u zarivek, a ze i "zvlastnosti" jsou pro normalniho smrtelnika lepe dostupne u zarivek.

Osvetleni se zarivkou s dobrym reflektorem dostane do akvaria celkem slusnou cast svetla z toho, co zarivka vyzari. Mirim tim k tomu, ty prikony zarivek a LED porovnat, at to mame jak zhodnotit, kolik svitis. Takze si polozme otazku, mas vubec dost svetla k tomu, aby neco mohlo rozumne rust? Ony se totiz zdrave rostliny dokazi ubranit ledascemu.

Ale tak mas tam LED, proc se dohadovat, s takovym osvetlenim se da casto snadno pracovat (upravit jej, doplnit). Muzes zkusit na jedne strane akvaria svetla pridat a uvidis. A muze se ukazat, ze jsem pravdu nemel a ze to nebylo to co neni ono, ale to se bez pokusu nejspis nezjisti. Taky by stalo za pokus si vedle rozsvitit jeste nepouzity LED pasek a podivat se, jestli i jen okem neni videt rozdil, jak moc sviti. Ja to udelal... a me LED pasky letely... nedokazal jsem je pres veskerou snahu uchladit a tak svitily mene a mene, az to nestacilo. Nerikam, ze jsem neudelal chybu v instalaci, klidne ji priznam, ale to nevylucuje, ze se neco takoveho nemuze dit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2013 20:29 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Fotka k příspěvku Po dvou měsících klidu, kdy jen kytky stagnovaly, zase "hniloba" nabrala na síle. Devastuje především hnědovky. Staré listy, nové listy, staré rostlinky, nové rostlinky a řádí to i v prokelu. Neměl byste někdo nějaký nápad co s tím, co to je? Brzy budu mít už UV lampu, tak by mohla pomoc. Ještě mě napadla jako původce houba ( rybicky.net/forum/18833-houbove-onemocneni-rostlin ).

rybicky.net/fotogalerie.php…
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 12:37 Muž kofejn [963] Re: Martin71 a Nympheas
Fotka k příspěvku S těmi fosferčnany si jistý moc nejsem. Když se mi rozjela GSA, tak jsem jejich hladinu ještě neměřil. Proč se rozjela GSA jen tuším, buď došel fosfor (kytkám se do té doby fakt dařilo) nebo jak jsem hodně protrhával kytky i redukoval trávník, tak jsem ze dna zvednul spoustu dusíkatých látek a chyběly fosforečnany (v tvém odkazu jsem se dočetl o poměru 15:1). Bohužel jsem vyměnil jen běžných 50l (cca 30%)
Aktuální test je dělaný v docela zdevastované nádrži, každým dnem je v něm míň a miň zelené hmoty. Ludvigiím i alternatherám opadají listy a u hnědovek stříhám pořád napadené listy.
Takhle vypadaly v lednu rybicky.net/fotogalerie.php… teď jako na přiložené fotce.
Jediné plus je, že snad stagnuje GSA. Plavenou křídu můžu sehnat, ale radši bych použil šutry vápence, které mám doma.
Železo a draslo budu přidávat Feroxem ( www.rostlinna-akvaria.cz/… ). První týden, dva, bych jel dle doporučeného dávkování, pak ubral na půl. Šlo by to tak?

Pro Martinu: Než jsem ten článek přečetl, tak jsem podle něj v podstatě jel podle jinde vyčtených informací a trochu podle citu začátečníka. Až na dvě výjímky: Nedělal jsem masivní výměny vody po hrabání se ve dně (jen běžné) a každy týden jsem měnil 50l vody. Oboje jsem se po přečtení snažil napravit a výměny vody začal prodlužovat (záznam v deníku ze 20.3). Možná to byl počátek mých problémů.
Jestli se vyčerpaly jiné prvky (NO3 a PO4 jsem měřil), které jsem dodával vodou nebo se rozjely nějaké breberky, které napadají listy, nevím.

Jdu zase sebrat a ustříhat nahnilé listí hmm .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 10:10 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: kofejn
Tady je to nádherně jednoduše napsáno www.rostlinna-akvaria.cz/….
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 09:27 Martin71 Re: kofejn
Píšeš. Ryby krmím a stejně moc fosforu ve vodě není. Pravda je, že nepřekrmuju a špindíry v akvárku nemám.

Jak to že nemáš? Fosforečnany ti test prokázal. Tvoje akvárium producenti (živočichové) v akváriu ti dokáží vyprodukovat fosforečnany a i po následném uspokojení potřeb konzumentů (rostlin a i přes pravidelnou výměnou vody) ti test zjistil že pořád ve vodě fosforečnany ještě zůstávají a to O,34mgPO4/l. Norma pro pitnou vodu je 1mg/l.

Dusičnany to samé. Test ti prokázal že v akvárijní vodě ti pořád zůstává i po využití NO3 rostlinky a přes pravidelnou výměnu vody ještě 16mg/l dusičnanů.

Máš málo vápníku a poměrně měkkou vodu něco málo přes 5°GH a malou alkalitu, tu bych tedy nezvedal sodou, ale přidal bych rostlinám vápník třeba čistou plavenou křídu. Nebo jak už někdo psal změnit zdrojovou vodu. Tento problém může být i u akvárii kde se používá voda z RO. Draslík a vápník by měl být v nějakém poměru.

Železa máš málo, nesnaž se železem ale přehnojit (hnojit do zásoby), protože železo může zase blokovat jiný důležitý prvek mangan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.05.2013 23:31 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: kofejn
Mám přerybníno..pokud se nepřekrmuje a pravidelně se provádí údržba nevidím v tom problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 20:41 Muž kofejn [963] Re: vaaclav
Teď už tuším, že to vyhrajou spíš kytky a rybky budou doplněk. Pokud se tedy vzpamatují...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 20:35 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kofejn
Musíš si vybrat jestli hodně ryb nebo rostlin obojí najednou nefunguje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 20:00 Muž kofejn [963] Re: romant
Ryby krmím a stejně moc fosforu ve vodě není. Pravda je, že nepřekrmuju a špindíry v akvárku nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 19:40 R Muž romant [27987] Re: kofejn
Pokud by Ti šlo mermo mocí o ten fosfor, tak ho tam můžeš dodávat elegantním způsobem a to přes ryby, krmením. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 19:38 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kofejn
V poměrně hodně zarybněném akváriu je používáním hnojiva dost problematické. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 19:34 Muž kofejn [963] Re: vaaclav
Proč, co mám čekat?
Čím víc toho čtu, tím mi to přijde zamotanější stydim .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 19:06 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kofejn
Nepoužíváš CO2 takže bych byl z hnojením hodně opatrný hlavně pokud jde o fosfor. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 16:21 R Muž romant [27987] Re: kofejn
A nebo je to o tom vyladění světelnýho režimu, tak aby ty živiny, který tam výměnou vody dodáš(od ryb samozřejmě taky) stačily. Já to takto píšu proto, že než začnu do akva něco přidávat, tak to nejdříve testnu s tím co mám k dispozici.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 16:07 Muž kofejn [963] Re: Martin71
Fotka k příspěvku Možná to bude málo drasla, pár děravých listů mám. Ale taky to je třeba nějaká houba, začátek jse podobný tomuhle obrázku www.heimbiotop.de/…
rybicky.net/fotogalerie.php…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 14:07 Martin71 Re: kofejn
Než se začneš děsit tím že máš asi málo makro živin pro rostliny. Zkus si prostudovat tyhle stránky projev nedostatku draslíku, dusíku, fosforečnanu u rostlin, vzájemné vazby NPK, fotky, symptomy rostlin různých rostlin při přehnojení např. dusičnany, fosforečnanem podíl těchto makroživin v sušině rostlin.
Stačí i překladač www.heimbiotop.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:44 Muž kofejn [963] Re: Nympheas
Zvyšujují jí vodovodní vodou, aspoň budu tahat míň vody v kanistrech. Respektive ji zbyde víc na pití :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:39 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: kofejn
Na tu alkalitu Ti stačí lžička sody týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:34 Muž kofejn [963] Re: Nympheas
Test na fosfáty mám, zvýším hladinku na cca 1mg/l a feroxu začnu přidávat 1/2 doporučené týdenní dávky. Jsem si vědom toho, že svítím míň a jedu bez CO2. Každopádně jsem rád, že jsem dostal alkalitu míchaním vody na přijatelných 2.54°kH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:26 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: kofejn
Draslíku je tam překvapivě málo.Podle tvýho měření to vypadalo uspokojivě.Ale pozor zase záleží na síle světla.Tu vodu bych měnila jen jednu třetinu,klidně z vodovodu.Svítit deset hodin bez pauzy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:18 Muž kofejn [963] Re: Nympheas
Hmm, takže přitlačit s feroxem i KH2PO4. A to jsem myslel, že mám předraslíkováno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 10:36 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: kofejn
Celkově máš málo živin,zkus se podívat tady.. www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 09:56 Muž kofejn [963] Re: grunda
Fotka k příspěvku Tak už mám rozbor, voda je ze neděle minulého týdne. Je to už po masivních výměnách, kdy jsem kombinoval vodu studánkovou (3 kýble) s vodovodní (2 kýble) a nepřidával jsem ferox ani nic jiného. Vápenec asi nechám mimo akvárka, alkalita už je lepší.
Asi bych měl přidat ferox, že?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2013 00:01 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: kofejn
tak se pochlub :) , pokud si správně pamatuji, tak v botanické zahradě ve Wroclawi má voda kolem 15° tvrdost a pH kolem 7,5 a roste jim tam vše, hodnota Ca byla kolem 90
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 23:14 Muž kofejn [963] Re: grunda
Já jim to povim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 23:10 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: kofejn
co jsem koukal na tvé hodnoty, tak na kytky jsou v pohodě. Nevidím jediný důvod, proč by nemohly růst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 22:40 Muž kofejn [963] Re: grunda
Tak zatim nic moc, půlku vody jsem měnil poctivě (tři kýble studánkové/dva kyble vodovodní). Teď doma dva tři dny nebudu, jsem zvědavej, co při návratu uvidím. hmm
rybicky.net/fotogalerie.php…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 23:39 Muž kofejn [963] Re: grunda
Jezdím do studánky, tam je voda eňo ňuňo pro rybičky rybicky.net/fotogalerie.php… . Pro kytky je to horší, ale doposud to nevadilo. To co nám teče z vodovodu je nic moc, ale je tam dost vápníku. www.vhskh.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 23:30 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: kofejn
tak napouštěj přímo z kohoutku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 23:13 Muž kofejn [963] Re: grunda
Taky mi to tak vyšlo. Bohužel 50% denně nezvládnu, do kanistrů naberu 60l. Ale zkusím něco ještě sehnat. Dík za podporu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.04.2013 23:06 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: kofejn
radu ti dám, resetuj akva - velké výměny vody, každý den 50% tak týden, pak najeď na standardní hnojení, výměny vody 1/2 každý týden. Časem se to zlepší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 22:48 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Fotka k příspěvku Nemohl by nekrózu způsobit nedostatek vápníku v kombinaci s přebytkem drasíku? maniakva.sweb.cz/…
I pH je docela nízké a přihnojoval jsem KNO3 i KH2PO4.
Už to postoupilo i na anubias, dnes jsem vyhodil tři listy (staré). Musím si zase nechat udělat kompletní test vody hmm .
A omlouvám se za monolog, třeba časem dodám dost informací a někdo mi poradí :).
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 09:07 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Tak zahnívání není jen problém hnědovky, chytly to i ludwigie a večer jsem si všiml jednoho listu na anubiasu. V tom místě je poškozená játrovka na kořenu.
ludwigie předevčírem: rybicky.net/fotogalerie.php… a podobně teď vypadá další.
Původně jsem měl podezření absenci fosforu ( mám i GSA), ale teď si myslím, že to není nedostatkem živin, ale mám v akvárku nějaký moribundus. :tone"
Když přemýšlím o změnách, začal jsem krmit mraženými dafniemi (ty teď vysadím) a z týdenních výměn jsem začal přecházet na delší interval: 10 dní 70%, 17dní 20% a poslední byla 10dní 70%. Během dlouhých výměn byly kytky i ryby OK, dusičnany jsem udržoval do 25mg/l. Podrobnosti v prezentaci.
Problémy asi opravdu korelují s přidáním dafnií...
Máte nějaký nápad co s tím, co by to mohlo být? Teď budu jen měnit často vodu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 19:12 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Fotka k příspěvku To samé místo předevčírem. Bohužel jen výřez z fotky.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 20 21

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 24747x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3947-uhnivajici-rostliny?od=540