Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Uhnívající rostliny

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Uhnívající rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.05.2014 15:38 Marcel G Re: Heimdall
Heimdall napsal: ve většině běžných nádrží bývá těchto látek nadbytek ...Ano, ve většině nádrží, které jsou mezi akvaristy běžné (= nádrže s velkým množstvím ryb a malým množstvím rostlin) může být těchto látek nadbytek. V rostlinných nádržích tomu zase bývá naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 15:33 Marcel G Re: souky
V gelových kapslích určitě nebude, protože z těch se právě uvolňuje na povrch (stačí si k tomu nastudovat katalogový list). Mimochodem, nikde jsem netvrdil, že ty živiny někam zmizí. Osmocote je ale hnojivo založené na postupném (dlouhodobém) uvolňování živin. A pokud mi to hnojivo bude ležet někde rok ladem, tak budou tou dobou všechny živiny už mimo jádro (v jaké podobě, to nevím; pravděpodobně v podobě nějaké tenké vrstvičky na povrchu). Problém ale vidím v tom, že z té "vrstvičky" na povrchu se už živiny nebudou nikdy uvolňovat postupně, takže ve vodě se ta vrstvička pravděpodobně ihned rozpustí, a o dlouhodobém účinku toho hnojiva už pak nemůže být řeč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 12:45 Muž souky [592] - RostlinyRe: Marcel G
to mě tak napadlo, a kam zmizí to uvolněné hnojivo, přece to nezplynuje ne? Takže živiny by měli být minimálně v těch gelových kapslích nebo v námraze na nich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 12:25 R Muž Silent [5949] Re: Marcel G
JBL nebo Rataj do svých půdních hnojiv dusičnany a fosforečnany nepřidávají, protože ve většině běžných nádrží bývá těchto látek nadbytek a pokud by je tam výrobce přidával nejspíše by to nedělalo v prostředí dobrotu. Pokud se někdo potýká s nedostatkem těchto látek dají se doplnit selektivně. Myslím, že se dají na trhu sehnat i jílové kuličky na bázi PMDD i s možným přídavkem zmiňovaných látek. pmdd-hnojivo.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 12:14 Marcel G Re: Designer
Pokud vím, tak žádné z těchto kuliček (JBL, Rataj apod.) neobsahují žádné dusičnany ani fosforečnany, což jsou podle mě zrovna ty látky, které by tam podle mě být měly. Já osobně jsem používal ve dně hnojivo Osmocote, a byl jsem s ním docela spokojený. Důležité ale je, že se musí použít originální balení, protože když ho koupíte někde z druhé ruky, nemusí už v sobě obsahovat prakticky žádné živiny. Ihned po otevření se totiž do těch kuličet natáhne vlhkost a spustí se proces uvolňování živin, který už nic nezastaví (pouze ho může zbrzdit nízká teplota). Takže pokud si někdo koupí pytel Osmocote, rozbalí to a pak si to hodí do kumbálu, tak to může po roce vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:18 Muž souky [592] - RostlinyRe: dome
proč šílený?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:18 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Designer
Včera jsem vytáhl ze dna zuboženou alternateu , její kořeny byly doslova omotané kolem jedné kuličky právě té JBL , no na rostlině to moc poznat nebylo že by prosperovala , raději bych doporučil ty kapsle NPK , já koupil osmocote a hned po týdnu jsou dvě nové patra znatelně zdravější , ty jílovky bych osobně bral jako slabší doplněk , no a na to jsou JBL docela dost drahé ( v Bráníku tuším lehce přez 300,-), tak bych raději volil levnější Bivoje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 09:57 Muž dome [6] - RostlinyRe: PEPIS1
už jsem to měl a šílený :) dobrý tak na pole :) leda,že by ho upravily
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 20:23 Muž PEPIS1 [11] - Rostliny
Použij toto www.rostlinna-akvaria.cz/…
Už jsem to měl a dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.05.2014 10:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Moncicak
Pouzivam tyto: www.akvarista.cz/…
Ale existuji i jine. Mivaji je bezne v Hornbachu v oddeleni akvaristiky.

U tech kulicek nejde cekat zazraky na pockani, je to o par tydnech (a to jsem mozna jeste optimista), nez zacnou mit na rostlinu viditelny vliv a v akvariu kde rostliny prosperuji (dno je se zivinami, nebo uz zabehle) nemusi byt vliv patrny vubec, nemusi se ani poznat, ktera rostlina kulicku ma a ktera ne. V nove zalozenych akvariich bez nejake vyzivy ve dne se ale rozhodne vyplati.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.05.2014 10:30 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Moncicak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 10:26 Žena Moncicak [0] Re: Designer
A ty jilove hnojivove kulicky koupim ve zverimexu? A mate nejakou osvedcenou znacku? A kolik to tak stoji? Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.05.2014 10:21 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Moncicak
To bude jen nejaka rasa, ja to na tech fotkach moc nevidim, ale co vidim, tem rostlinam to opravdu nejde, a nezdrave rostliny jsou vybornym kandidatem pro obrustani rasou. Tady bude stacit ty rostliny podporit v rustu, co popisujes je nejspis jen druhotny problem, ktery Te nebude trapit, kdyz rostliny zacnou rust.

Rekneme si obecne, proc rostliny nerostou, to svoje si v tom treba najdes.

1. Malo svetla. Ruzne rostliny maji ruzne naroky na svetlo, pod urcitou mez stradaji, nerostou az odumiraji.

2. Nedostatecna vyziva rostlin ve vode, v akvariu chybi nektera potrebna latka. V nekterych pripadech to bez hnojeni nejde vubec, protoze vodovodni voda treba obsahuje velice malo NO3 a v akvariu je malo nebo zadne ryby, ktere by dusik poskytly. Velice casto ve vodovodni vode chybi i draslik. Proto nekterym akvariim pomuze jen samotne pridavani KNO3, jina potrebuji hnojivo se vsemi slozkami, a nektera akvaria nepotrebuji hnojit vubec, staci jim co je ve vodovodni vode a co dodaji ryby.

3. Nedostatecna vyziva rostlin ve dne. Silne korenici rostliny berou vyzivu svymi koreny ze dna a pro takove rostliny je pri pouziti dna bez vyzivneho substratu (jen pisek) velice vhodne pod rostliny umistit jilove hnojivove kulicky, tablety s hnojivem, kapsle s hnojivem atp.

4. Akvarium s prebytkem rozkladajicich se organickych latek postupne rostliny zahubi. Rostliny k tomuto nejvice nachylne zacnou odumirat, postupne se rozkladaji, tim dale zvysuji zatizeni akvaria a dojde k zacarovanemu kruhu, az rostliny mohou odejit temer vsechny (podle druhu). Lze to pozorovat u akvarii, kde se puvodne rostlinam dobre darilo, a najednou zdanlive bez priciny odumiraji.

5. Prehnojeni. Nektere rostliny velice spatne nesou vyssi mnozstvi nekterych latek, jine je naopak dokazi ve vyssim mnozstvi ocenit. Typickym prikladem je rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora , ktera v mnoha nove zalozenych akvariich roste bleskovym tempem, a po zabehu akvaria zacne casem stradat, kdyz se nahromadi nektere latky (kdybych tak vedel presne co...) Stejne tak tato rostlina spatne reaguje na uz mirne vyssi davky hnojiva, kdy mnoho rostlin zacne nadherne rust, ale tato rostlina odumira. Rostliny jako Vallisnerie v takove situaci zase zacinaji shazovat listy, dole jim uhnivaji. Po vymenach vody (k rozredeni nahromadenych latek) a omezeni hnojeni zase zacinaji normalne rust.

6. Urcite jsem jeste na mnoho dalsiho zapomel :) .

Takze pokud toho chceme podchytit co nejvic, zkontrolovat svetlo, zda je opravdu dostatecne (a pripadne pridat), zkontrolovat zda v akvariu neco nevyhniva, nekolikrate po sobe vymenit polovinu vody (pripadne vycistit filtr, odkalit - ne vsechno zaroven, tohle radeji postupne v delsim casovem ramci, treba po tydnu), dat jilove hnojivove kulicky pod rostliny a do vody jemne prihnojovat napriklad PMDD.

EDIT: Prihnojovat PMDD s plnym slozenim, tedy vcetne dusiku a fosforu. Pokud se pouziji male davky, pridany dusik a fosfor nema vliv v akvariich, kde je dost, a v akvariich kde totalne chybi, muze i male mnozstvi pomoci.

Co jsem zapomel, je prelistovani rostlin z emerznich na submerzni, treba u Echinodoru, kde ovsem problemy vznikaji spise u slabsich ci uz ne uplne zdravych rostlin. Bezne Echinodorus ponoreny do vody zacne pomerne rychle tvorit submerzni listy a casto se stava, ze uz pri koupi v prodejnach, jak jej obchodnik ponoril do akvaria a nejaky cas tam je, ma nejake submerzni listy a okolo jeste emerzni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 10:09 Žena Moncicak [0] Re: romant
Dno vim ze je problem, z internetoveho obchodu mi poslali spatny a nechteli ho vymenit a jelikoz nic nemam dala sem alespon to. Vapenec nemam, na obrazku to vypada bile ale kaminky jsou modre, v octu bez reakce. Planuju koupit jemnejsi pisk hned co budou finance. Diky za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 10:05 R Muž romant [27987] Re: Moncicak
Dno, je to co bude do budoucna zlobit. Ostré, velmi špatně se udržující, možné nesprávné rozkládání se bordýlku vedoucí až k zahnívání dna, pravděpodobný vyšší obsah vápence(ty bílý šutříky), tady bych hledal jedenu z příčin současného stavu. Doporučuji vyměnit. rybicky.net/forum/3914
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 10:00 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Moncicak
Já nic bílého nevidím. Jediné co vidím, tak je rozpad listů. Buď je to přechod na submerzní formu nebo rostlinka nemá dostatečné podmínky a rozpadá se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 09:46 Žena Moncicak [0]
Fotka k příspěvku Foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 09:46 Žena Moncicak [0]
Fotka k příspěvku Pro blizsim pohledu vidim jakoby bily chlupy. Ta horsi je saggitaria platiphylla a tu druhou nemuzu najit. Obe sem vyfotila ( postizene listy)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 09:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Moncicak
Ten bily povlak, je to uplne bile a nebo spis sede? A je to jen povrch, ktery je drsny na omak a nejde setrit, nebo jsou to nejaka vlakna treba par mm dlouha? Je to na listech spis vic na jejich okrajich, nebo je to po celem listu, nebo nejake fleky? A je to na vsech listech a nebo jen nekterych? Je to na mistech blize svetlu, nebo se to dela na vsech bez rosdilu? A o jake rostliny konkretne jde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 07:45 Žena Moncicak [0]
Mam dve kytky v cca mesic starem akvarku a belaji jim listy, vypada to jako bila plisen. Tak se chci zeptat, jestli jeste porad se aklimatizuji nebo prechazeji z te jedne formy na druhou, nebo jestli to je necim jinym. Mam hrubsi pisek, planuju koupit jemnejsi, a vodu menim ob den. Svetla maji kvetiny dost, akorat mi je obcas okusujou black molly. Dik za radu
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 22:14 Muž Beny [2] Re: Designer
Ok. Díkes. Zítra začnu vodní kůru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 22:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Beny
Tim to mas jednodussi. Myslel jsem opravdu kazdy den, tretina by mohla stacit. Za tyden bys mel uz videt, jestli se neco deje. Proste to akvarko poradne vyplachnes. Jestli je to jen tim, ze se Ti neco postupem casu nahromadilo, za tyden mas vyreseno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:58 Muž Beny [2] Re: Designer
Tu výměnu myslíš denně? A kolik z 300 stovky? Na rozdíl od Tebe to mám na hadici ne v kýblech ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Beny
Rekl bych, ze bude problem to co je spatne najit, takze bych zacal tu vodolecbu, tim nic nepokazis. Je to sice otrava menit casto vic vody, ale z vlastni zkusenosti vim, ze jak uz to provozujes par dni, s kazdym dnem jsi spokojenejsi, ze ses na to nevykaslal a delas co umis. Ja kdyz nevim, litam s kbelikama, clovek si u toho taky popremysli a i kdyz neco podelam, vim ze jsem aspon udelal co jsem umel. Navic pri tech castych vymenach vody muzes zkusit vic prihnojit uplne vsim (vsemi slozkami hnojiva), nic se nehromadi, takze i kdyby to bylo k nicemu, nic se nedeje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:25 Muž Beny [2] Re: Designer
Hezky popsáno.

Trošku víc popíšu stav.
Vodu měním co 14 dní, filtrace vnejší kýbl co 3 měsíce vyčistím segmenty, před kýblem mám 2 ks přídavných Eheim filtrů - čistím s výměnou vody.
Jak jsem psal dno je z hrubšího písku, v akva dva velké páry kančíků červenohrdlých, kteří dokážou přemístit 50 kg písku z jedné strany na druhou. Spiše mě vadí, že mě ho kupí na jednu stranu :-) Tím chci říci, že dno je přerývané, jak od prasat divokých. V dírách u zadního skla co kančíci vytvoří se krásně kupí bordel, který vždy co měním vodu odkaluju.
Jak jsem psal o šípatce, která je také načatá, tak ta je zakořeněná v květináči - viz. Horácovo květináče na udržení kopce uprostřed akva (ale ten neměl kaňoury co by mu to stěhovali). Kvetináč není moc zapuštěn do dna, je okolo něj písek odstěhovaný kančíky. Tedy šípatka je skoro ve vzduchu.
Jediné co jsem změnil bylo vytvoření vodní sprchové rampy z vyustění filtrace - rostřikuji po dlouhé straně akva cca. před dvěma měsíci. Kytky po rozproudění vody začly růst jako blázen, ale je možně, že pokud je něco ve vodě může se to taky lépe rozproudit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.05.2014 20:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Beny
To co se zde popisuje znam duverne. Krasne to roste, dobre funkcni zabehle akvarium, a najednou to vsechno zacne vyhnivat, neroste to... U mne to bylo zahnivajicim korenem, ale k temuz dojde pri zahnivajicim dne, filtru plnem "kafe", diky obecne spatne filtraci, pri nadbytku rozkladajiciho se organickeho odpadu. Bohuzel to jde jako retezova reakce, v akvariu je spousta rostlin, ty diky nejakemu zahnivani zacnou stradat a zahnivat taky, tim je toho hniti v akvariu jeste vic a uz to jede.

Doporucuji pohledat problem. U dele zalozenych akvarii, zda dno neni podobne betonu, jak je na tom filtr, zkontrolovat koreny (zda neni nektery mekky nebo az rozblemcany), vyhazet spodni casti houstin rostlin, kde muze byt mnoho jejich hnijicich casti, nakouknout pod kameny a koreny, zkontrolovat hure dostupna mista v akvariu.

Pokud se nic nenajde, vodolecbu, klidne tretinu az polovinu vody menit den za dnem a klidne to provozovat tyden i dele, proste akvarium aspon poradne vyplachnout. Pokud je na hladine vice plovoucek, zredukovat na minimum, at maji rostliny dost svetla a mimo jine, kdyz se akvariu prestane darit, co vsechno muze vyhnivat na poradne zarostle hladine take nemusi byt nepodstatne.

Je to o udrzeni kvality vody, zbaveni se organickeho odpadu, a kdyz nezbyde nic jineho a nenajde se, menit vodu jak sileny, aby se udrzela kvalita te vody, protoze tak je sance, ze si s tim co se nenaslo akvarium casem poradi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:38 Muž Beny [2] Re: MonterMonty
Fotka k příspěvku A pokud jsou hnědé kořeny tak co? Ještě mě to dělá i jedna šípatka viz. foto.
Dno je dost vysoké, vehementně přerovnávané Kančíky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:14 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Beny
Taky bych se klonil k tomu zahnívajícímu dnu , no vytáhnout ze substrátu a kouknout na kořínky v jakém jsou stavu a bude jasno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:11 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Beny
Tohle se mi bohužel stalo taky, příčinu neznám. Prostě echináč z ničeho nic od středu uhnil a bylo po něm. Vaaclav mi napsal, že to může dělat sůl nebo zahnívající dno, u nás to teda asi byla ta sůl. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:54 Beny Re: MarekP
Právě že ne, Echymu jsou 4 roky viz. rybicky.net/fotogalerie.php….
Vše mám nastavené již řadu měsíců stejně, hnojím CO2, řízeně dle Ph. Echyho je mě líto, již toho hodně vydržel :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:45 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Beny
Pokud jsou to nové rostliny, pravděpodobně se jedná o emerzní listy, které opadají a místo nich vyrostou nové. Je to normální. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:28 Beny Re: UndeR
Fotka k příspěvku Přidám se taky k podobnému problému. Asi tak před týdnem jsem si všiml, že mě začínají odumírat rostliny od středu, tedy od růžice. Nejvice je to patrné na Echinodorus argentinensis, dnes jsem se všiml, že i na Šípatce. Nevíte někdo co s tím?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2014 11:12 Muž UndeR [80] Re: Horác
Echinodor je snad jako jediný relativně v pohodě :-( Jako hnojivo přidávám Easy life profito, dávkuji přesně podle návodu výrobce. Jinak co se týče svícení, tak svítím 8 hodin denně.
No a změny kvůli ruduše byly relativně minimální, jelikož ta ruducha se objevila prakticky hned po založení akva. Snížil jsem dle doporučení průtok filtrace, měním pravidelně 1/3 vody a otírám skla. Takže akva vlastně od začátku je v tomto režimu.
Jakou vodoléčbu by jsi měl na mysli? Jinak jakou by jste doporučili kombinaci zářivek? Mám standardní co byly přibaleny k setu, tak mě napadlo jestli by třeba nemohla být chyba v nich, jestli je nevyměnit za jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2014 09:08 Muž Horác [3942] Re: UndeR
Nic jsi nezměnil? V prezentaci jsem zahlédl něco o boji s ruduchou ... to jsi asi něco měnil, ne? Nejdřív ruducha, teď uhnívání rostlin ... v relativně novém akvárku ... zaměřil bych se na trojici světlo - CO2 - hnojení (jak naznačil Václav) ... případně na funkčnost filtrace ... taky tam vidím emerzní echinodory ... ty postupně přijdou o všechny (emerzní) listy - to je normální ... Já osobně bych přidal světlo ... a nasadil vodoléčbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 23:52 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: UndeR
Když používáš CO2 máš k tomu ještě nějaké další hnojivo a jak dlouho svítíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2014 23:21 Muž UndeR [80]
Potřeboval bych poradit. Cca před měsícem mi přestaly v akváriu růst rostliny. Do té doby úplně bez problémů rostly, musel jsem i protrhávat. Ale pak se jejich růst zastavil a teď bojuji s problémem, že začaly docela rychlým tempem uhnívat. Nic jsem ve vztahu k akváriu nezměnil, odkaluji a vyměňuji vodu pořád stejně a pravidelně, pravidelně čistím filtr, čistím skla, nezměnil jsem rybí posádku ani jsem nepřidal nic do akvária. Navíc jsem si všiml, že voda v akváriu má lehce nažloutlý nádech, který zmizí samozřejmě při výměně, ale za pár dní je voda opět lehce nažloutlá. Nemáte někdo nějaký tip čím by mohly být mé potíže způsobené, popřípadě co udělat pro nápravu stavu? Díky za každý tip ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:32 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Čeníček
Máš na mysli: rybicky.net/atlasrostlin/cabomba_caroliniana

Podobná je a docela těžká :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:31 Muž Čeníček [-22] - cichlidkyRe: Aforte
Taková podobná mi uhynula.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:28 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Čeníček
Limnophila sessiliflora je u mě děsnej plevel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:21 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Čeníček
Jestli máš v akváriu sinice, tak je potřeba se jich zbavit. Časem to nevydrží žádná kytka. Nejodolnější rostliny jsou samozřejmě tuholisté, anubiasy apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:09 Muž Čeníček [-22] - cichlidkyRe: MarekP
děkuji palec
nevíte ještě jaký druh není tak citlivý? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:08 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Čeníček
Ano, je to možné. Vždy ale záleží na konkrétním druhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 22:00 Muž Čeníček [-22] - cichlidky
Chtěl bych se zeptat, v akvárium jsem měl jemnolisté a ostatní rostliny a objevili se mi sinice, jemnolisté rostliny uhnili, je možné že jsou náchilnější?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:41 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Zajmek
Občas se to stává, pomoc je hluboké odkalení a všechnu tu černotu odsát. Aby jsi opakování minimalizoval chce to lepší údržbu akvária s častějším odkalením a výměnou vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:38 Muž patamatix [408] Re: Zajmek
Každopádně problém ve dnu,jak říká kolega. Chtělo by to zřídit prezentaci a nějakou fotku a určitě by se ti dostalo konkrétnější rady a vysvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.04.2014 09:58 R Muž Silent [5949] Re: Zajmek
Já bych to viděl na problém dna. Pomoci by mohlo odkalení dna s jeho "načechráním". V každém případě to vypadá na špatně prokysličené dno kde dochází místo mineralizace detritu k jeho zahnívání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 09:46 Zajmek – Zapáchající květina
Poradíte mi prosím,co mám dělat s květinou,když jí hrozně zapáchají kořeny??
Díky :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.11.2013 15:03 bar640
Díky Vám za vysvětlení pojmu submerzní a emerzní. Jsem rád, že mi to zde bylo vysvětleno. Mnohokrát děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2013 12:59 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: jeník
V tom souhlasím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2013 12:47 Muž jeník [54] Re: Jája
Jistě, i to je jeden z významů slova "submerzní". Jen jsem takto zamýšlel poukázat na zajímavý příspěvek níže od pana "bar640".

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 20 21

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 24747x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3947-uhnivajici-rostliny?od=463