63 • 152 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Plži » Kolik piskořek ??? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 63x
05.09.07 21:17:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty® – Kolik piskořek ???
Zajímalo by mě, kolik piskořek mám poptávat (shánět) do mého akvárka ( http://rybicky.net/nadrz.php?c=1631 ) ???
Dočetl jsem se, že jsou to vynikající "kypřiči" a čističi a že se množí velice dobře (pokud mají dosti potravy).
Díky za rady - případně nabídněte cenu (Chrudim, Pardubice) ... sad
05.09.07 21:39:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekV.Malawi®
Stačí pár kousků je to hermafrodit.Až budeš mít cestu na Moravu dám ti je zadarmo.....
05.09.07 21:58:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty®
Díky za radu i za nabídku, ale na Moravu zatím v nejbližší době cestu nemám ne
06.09.07 00:48:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjonathane®
Jsi z HK vid? Tak zajet do cihlarsky 80 k Radimovy Zidkovi, on Ti urcite nejaky rad venuje. Daval jsem do sve 420 L asi 20 ks ruzne velikosti a mam jich ted pozehnane, ze je obcas likviduju.
06.09.07 08:25:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekChocenak®
Já je mám také od p. Zídka. Velmi ochotný pán X-)
06.09.07 10:36:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOlin KOKON (212.***.136.250)
Nejenže je to hermafrodit, ale rozmnožuje se partogeneticky, takže si vystačí sám. Tzn. stačí jeden kus a za pár dní je z něj plné akvárium:)
06.09.07 15:38:56 / 06.09.07 15:39:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty®
Děkuji za rady - pan Zídek mě taky napadl, ale přeci jen jsem myslel něco blíže k mému bydlišti - přesto díky za informace ... hmm
BTW - nejsem z HK ale z Chrasti u Chrudimi ...
07.09.07 11:26:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty®
Tak jsem dnes se zbytečnou nadějí obešel chrudimské "akvaristiky", bohužel v jedné Piskořku neměli, nemají a mít asi nebudou, no a ve druhé mi prodavačka sdělila, že tuhle "rybičku" prý nemají, tak jsem ji ujistil, že to není rybička ... potlesk hop potlesk
07.09.07 11:44:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Mne sa to stalo s neritinou smich smich
07.09.07 15:31:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Všichni se chtějí šneků zbavit a ty si s nimi chceš zaplavit akvárium? :-)
07.09.07 17:19:21 / 07.09.07 17:19:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty®
právě že nechci plné akvárium šneků - proto chci piskořku(y) ( http://rybicky.net/atlasplzu/piskorka_vezovita ) a ne jiné šneky X-)
07.09.07 17:32:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
07.09.07 19:10:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
to Mikifrosty: to že piskořky nejdou vidět, neznamená, že jich není v akváriu plno :-D, když se zabydlí, tak se množí sice nenápadně, ale poměrně rychle.
07.09.07 19:18:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (.***..)
Myslím, že i piskořky se množí úměrně tomu, jaké mají v akva podmínky. Ne v každém akváriu se přemnoží... :-)
07.09.07 20:00:29 / 07.09.07 20:02:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
to Sid: máš pravdu, u kančíků nemám ani jednu, když je tam občas házím :-(, ale kanci provrtají dno spolehlivě sami :-D. Ale kde se přemnožují okružáci, obyčejně se přemnožují i piskořky, takže na výběru šneka nezáleží ;-) .
07.09.07 20:29:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMikifrosty®
To, že na výběru plže (chceš-li - šneka) nezáleží, je podle mě blbost! To se dočteš i v článku na výše zmíněné adrese od Isámika ne tone
A je jasné, že pokud budu ryby překrmovat, budou se přemnožovat i piskořky ... :-|
07.09.07 20:33:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Nezáleží na výběru šneka, pokud ho vybíráš podle přemnožování. To snad aby sis raději pořídil neritiny.
07.09.07 20:40:38 / 07.09.07 20:41:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (.***..)
To Sharon:
Tak nějak jsem to myslel... :-) Tedy - spíš jsem myslel na ten dostatek (resp. nadbytek) potravy, než na kančíky... :-D

Nasadil jsem si piskořky do zarostlého, nepřerybněného a skromně krmivem zásobovaného akva, a když jsem tu nádrž rušil, bylo v ní tolik piskořek, (s trochou nadsázky), jako na počátku. :)
A ještě jednu zkušenost přidám - když jsem zakládal nové akva, spolu s rybkami a krevetkami jsem do něj nasadil i okružáky, levatky a právě - piskořky. Nevím proč, ale piskořkám se v tomto akva nezalíbilo... :-O Zůstávaly na povrchu substrátu, vylézaly i ve dne na rostliny a stěny akva, a po nějaké době značná část z nich uhynula. (Všechny ne, protože při čištění filtru jsem v něm několik mladých našel...).
Je pravdou, že se v té době (záběhu) mírně zvýšil obsah NO2. Ovšem ostatní tvorové v akva neprojevili žádné příznaky otravy, natož aby uhynuli...
Chvilku jsem si myslel, že jim v čerstvě založeném akva s čistým dnem chybí potrava, ale na druhé straně, rozkládajících se původních kořenů rostlin musely mít k dispozici dostatek... :-O
Tak nevím... :-)
07.09.07 22:27:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzoo® – piskorky
zdravim, po dlouhy dobe...
...ja jsem si prinesla jednu piskorku s kytkou do myho pidi akva...vyrostla a byla zahrabana v kaminkach, ale casem se zacala pekelne mnozit (myslim, ze krevetky taky neprekrmuju), stary velky jsou teda zalezly v substratu a maly lezou po celym akva, ale nastesti nelikvidujou kyticky, takze je nejak zasadne neresim, ale kdo by mel zajem (plzen) - tak daruju, ale az tak za 14 dni.
pap zuu
07.09.07 23:12:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Taky je chci ke krevetkám, jen doufám, že jim nebudou ubližovat. jako piskořky krevetkám. :-)
07.09.07 23:15:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (.***..)
Sledoval jsem závod mezi krevetkami a piskořkami. :) Krevetky byly mnohem rychlejší! smich
08.09.07 08:37:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
jojo, taky jsem viděla krevetky, jak vytahujou malé piskořky z ulity :-(
08.09.07 09:39:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekj_j®
to raci je sežerou i s ulitou :-) kdyby někdo z Prahy měl zájem o piskořky(nebo i raky mramorový) tak mi dejte vědět. j_j
Podobná témata
200 a 30l akvárko, kolik CO2., Bublifuk a kolik cm pod hladinou ma byt jeho výtok?, do kolika let můžou mír ryby mladý?, Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?, jake rybky a kolik, Jaké ryby do akvárka a kolik kusů?, Jakou a kolik cichliden k bojovnici do 112l, Jakou a kolik ryb do 12l akvária ?, Jde nějak zapojit vnější filtr pro několik akvárek najednou?, Kolik, Kolik ancistrusů?, Kolik bojovnic ?, Kolik cm štěrku do 500 lit. akvária?, kolik CO2??, Kolik Echinodorusů ??, Kolik kg unese akvarijní kryt?, Kolik krmení?, Kolik kusů???, kolik labele do 200 litru akvarka, kolik max rybek do 27l akvárka, Kolik Pavích oček do 30 litrového akvárka ?, Kolik písku do 54l akva - prosím, Kolik pncéřníčků,do 60litrového akvária?(ještě je tam krunýřovec!), kolik pytlů písků do 200 litru, Kolik rostlin do akvária?, kolik rostlin?, kolik rostlinek, Kolik rostlinek a jaké?!?, kolik ryb, kolik ryb do 112l (100l), kolik ryb do 160l akva., Kolik ryb do 7500litrového jezírka, Kolik ryb mohu dát., Kolik ryb tvoří hejno? Co do prvního akvárka?, Kolik rybek, kolik rybek, kolik rybek 12l, Kolik rybek do 240 l akva?, Kolik rybek do 30l akva?, KOlik rybek do 54L akvarka?, Kolik rybek do akvária??, Kolik rybiček?, Kolik soli, kolik sterku, Kolik stojí porodnička, Kolik stupňů vydrží ?, kolik světla do 200 l?, Kolik štěrku, kolik štěrku, Kolik štěrku???

Zpět na obsah sekce Další živočichové | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 12.10.08 19:09:03 • 1.937 s