29 • 66 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Krupička z rostlin?? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 138x
05.09.07 09:18:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjana.nova® – Krupička z rostlin??
Zdravím, chtěla jsem koupit akvarijní roslinu, ale všimla jsem si, že v nádrži s rostlinkami plave pár rybek, které měli 100% krupičku, tak jsem si jí nekoupila. Nevím ale jestli se nemoc opravdu může přenést na rostlině? Dík na odpověď.
05.09.07 09:24:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Může. Pryč od nich.
05.09.07 18:05:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Všechno co dáváš do akvária by jsi měla desinfikovat, nejlépe slabým roztokem hypermanganu, rostlina to vydrží bez problémů i několik hodin a ty budeš mít jistotu že si nic nezatáhneš do akvária. :-)
20.09.07 09:24:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJannis (953649308415)
Asi blby dotaz, ale muzu nejak takhle "vydezinfikovat" i rybky, ktere si donesu z akvaristiky a chci je dat k jinym? Druhe akvarko na karantenu nemam :-( :-(
20.09.07 10:52:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Ne. Neexistuje nic, co by zabilo vsechny nemoci a parazity a ryby vydrzely. Proto je nezbytna karantena, mit je mimo a pozorovat.
20.09.07 13:56:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSárík (95890169515)
Ahoj, krupičku jsem si taky přinesla s kytičkama. Jsou to paraziti a jejich vývojová stádia přežívají na dně, takže rybičky co jsou u dna jsou, napadený mezi prvníma. Stačí zvýšit teplotu vody klidně až na 30 stupňů a trochu přisolit. Než jsem dostala tuhle skvělou radu, zbyli mi v akvárku jenom 2 rybky. :-( Držim palce, doufám, že to zabere i vám. ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 21:06:56 • 2.398 s