Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 17:36 Muž acik [416]
nejkrásnější je jsou flexiobklady t.hnědé :-D ty vaše výživné substráty jsou stejnak na prdlačky :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.04.2014 17:16 jamajcan Re: grunda
Už zase prudíš,s tou ošklivostí Liaporu? :-P Mi se Liapor líbí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 16:59 Muž grunda [1781] - Cichlidy
madano je opravdu ošklivé, i když ne tak ošklivé jako liapor :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 15:49 amrtin
Tak já si taky přisypu trochu "svého písečku" :)
Já používám v drtivé většině svých akvárek flexi 1-3mm a do dna NPK+mikroprvky a k větším rostlinám tablety Tablety NPK+TE do dna.Zatim si stěžovala jediná rostlinka a to rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_peruensis ,ta skoro celá uhnila.Všechno ostatní roste krásně a to včetně liliovníčku.Hnojim docela dost do vody plus ještě co2(burčák).Výsledky můžete vidět v mých presentacích.Sice jsem uvažoval o zásobním substrátu,ale vzhledem k flexi jsem to zavrhnul.
Takže toto je další možnost ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.04.2014 15:29 Žena Kytka [2146] Re: nosi
nosi napsal: Už dobrejch pár dní kroužim kolem tohoto tématu a pořad ne a ne najít nějaký správný řešení ….
může mi někdo znalý doporučit co přesně a v jaké vrstvě pod šterk dát? …

Jediné správné řešení jaksi neexistuje. hmm Každému funguje něco jiného, a i kdyby byla dvě identická akvária, stačí do každého z nich nalít jinou vodu a mohou se chovat diametrálně odlišně. Takže je to spíš o tom, najít a vybrat si variantu z řady těch dobrých, která se ti zalíbí a vyhnout se těm, které ve většině případů nefungují. Obojích je povícero, takže jediná rada je číst, psát, případně zkoušet. hmm
Na začátek bych upozornila ještě na jednu věc: píšeš o štěrku a to je přesně to, co by do akva přijít nemělo. Možná je to jen nepřesné vyjádření toho co chceš, ale.... Štěrkem bývá zpravidla označována drť, mnohdy s ostrými hranami a příměsí vápence, z obou uvedených důvodů do akva nevhodné. I když paradoxně mnohdy zvaná akvarijní. Takže raději písek, případně jiné substráty.
Ve většině svých akvárek mám říční písek (byla jsem s lopatičkou u potoka, protože ten, který prodávají v akvaristice jako říční byl na můj vkus příliš světlý). Některá se zásobním substrátem TetraPlant Complete Substrate, jiná bez. V případě ostatních srovnatelných podmínek (stejně "slabé" setové světlo, obdobné rostlinky bez dalšího hnojení a CO2, z ryb jen Betty a paví očka) rostly rostlinky zhruba srovnatelným způsobem, žádná růstová exploze se v případě zásobního substrátu nekonala. Ale věřím, že rostlinkám to něco přinese, takže ho dávám i do dalších akvárií spíš pro svůj dobrý pocit. Jelikož jsem si říčák přivezla dostatečně tmavý, i při přesazování rostlin s mohutným kořenovým systémem se žádné brutální promíchávání nekoná a není to vidět. Chce to jen tahat rostlinky pomalu a s citem.
Nicméně tohle všechno jde jen v případě, že je dno zhruba stejně vysoké a rostliny dosáhnou svými kořeny až k zásobnímu substrátu. V případě modelování nějakých svahů o výšce 10-15 cm s kobercem si nedokážu představit, že by tam třeba Cuba k zásobnímu substrátu dosáhla. Takže tady by byl zásobní substrát asi k ničemu. A dávat 10 cm zásobního substrátu a na to jen vrstvičku písku/flexů mi přijde jako zhůvěřilost. Mám teď akva se svahem připravené z Flexiobkladů, holt budu muset víc hnojit do vody a pořídit kytičkám COčko. Ale je fakt, že tu budou rostlinky o dost náročnější. Takže věřím, že to zvládnou i bez zásobního substrátu. Navíc flexi mám černý, do toho kvůli barvě nechci přimíchávat vůbec nic.
Ještě k TetraPlantu: dodržela jsem doporučení psané na kyblíčku a v akva jsou vrstvy asi 1-1,5 cm. Objem spočítáš snadno a váha jednoho litru je stejná jako u písku, 1,6 kg.
Dá se vybrat z mnoha dalších: JBL Manado, Akadama (původně pro bonsaje), Profisoil, Liapor (lehké), Flexiobklady (nejrůznější frakce i barvy), písek do bazénových filtrací (světlé), Terramol (původně pro bonsaje), Aquaclay, Dennerle substráty (drahé do tak velkého akva), Fluval substráty, ADA Aqua Soil Amazonia (drahé), Kongo, možná mi ve výčtu ještě něco chybí.
Takže spíš bych se nejdříve rozhodla pro vrchní vrstvu a až podle barvy a modelace dna vybírala zda vůbec přidat zásobní substrát.
Zásobování kořenů větších rostlinek či skupin se pak dá vyřešit i přidáním kuličkového hnojiva ke kořenům.
Uff, a kdo tohle dočetl až sem, má u mě smajlíka. ;-)
Vím, že to není odpověď, jakou jsi možná očekával, spíš souhrn zde již napsaného a vybrat si budeš muset sám. Nicméně jako začátečníkovi bych doporučila klasický říční písek nebo flexi – dá se dobře sehnat i tvarovat, cena je více než přijatelná, rostlinky v něm po sázení drží a ty se na něm naučíš. A jelikož pro většinu z nás to prvním akvárkem začíná, ale nikoliv končí, časem si po dalších zkušenostech třeba ozkoušíš jiné substráty ve druhém a dalších akvích.
Ještě pro představu: zkus tyhle webovky: www.prirodni-akvarium.cz/… , je tam zajímavá fotka srovnání několika používaných substrátů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 09:30 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: dome
Pokud se Ti Manado nelíbí, tak proč ho tam cpát, když jsou i jiný možnosti v obdobný kvalitě, ale jiný barvě?
Florapol je OK, ale v tom případě už nevidím smysl v použití Aquabasis, když Florapol stačí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 05:31 Muž dome [6] - Rostliny – Re: nosi
dost záleží na tom jak si to akvárium představuješ,jak moc se v něm budeš poté "rýpat",jaké tam budou rostliny,jak moc high,nebo low-tech akvárium to bude
a jestli nemáš představu...tak asi solidní řešení bude i křem.písek(různých menších frakcí) a pod rostliny ty JBL jílové koule,nebo jíné...
můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   16.04.2014 05:29 Muž dome [6] - RostlinyRe: nosi
myslím,že solidním řešením by mohlo být založit substrát na portfoliu jedné značky,třeba jako JBL. levnaakvaristika.cz/…=
-JBL Aqua basis plus
-JBL FLORAPOL ,nebo Kořenové hnojivo JBL
-JBL Manado
a vzhldem k tomu že je manado ošklivé(cihlová barva) tak překrýt křem.pískem(ale tento názor se tu nesetkal z úspěchem.ano není to vhodné pro následné přesazování)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2014 18:20 Muž Roby [17] Re: nosi
Fotka k příspěvku Při výmněně dna jsem do spodní vrstvy nového dna přimíchal Tetra InitialSticks.
Zafungovalo to výborně. Výhoda oproti výživovým subtrátům (např. Tetra Complete Substrate)je ta, že se časem nebude promíchávat jemnější a jinak barevný podkladový substrát s tmavší vrchní vrstvou. V prvním založeném akva se mi to běžně stávalo.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2014 16:41 Muž kus [200] - RostlinyRe: nosi
no tak pokud nemáš finanční omezení tak tady máš přímo návod jak na to. www.rostlinna-akvaria.cz/… :-)
Jinak dobrý substrát je od JBL: www.akvarista.cz/…. Dříve jsem ho používal taky, ale dneska bych zakládal akva už bez substrátu a dal bych jenom tablety s osmocote přímo ke kořenům rostlin. Podle vzrůstu a potřeb jednotlivých rostlin. Ale pro začátečníka JBL čí TETRAplant apod. dobrá volba.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2014 14:54 Muž nosi [1] – Dno
Už dobrejch pár dní kroužim kolem tohoto tématu a pořad ne a ne najít nějaký správný řešení - každej článek říká něco jiného a každej uživatel tady ve foru taky + spousty příspěvků/článků jsou roky staré.

Takže, zakládám akvárium, 120l, plánuju mít hodně rostlin. Chápu všechny poučky a základní věci, mám vybraný šterk. Ale nevím co pod něj - může mi někdo znalý doporučit co přesně a v jaké vrstvě pod šterk dát? Konkrétně přímo značku substrátu nebo mixu - jsem začátečník, takže bych potřeboval něco osvědčeného a univerzálního, co mi vydrží delší dobu v pohodě, cena až tak nerozhoduje, díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 23:26 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Legioix
jo ty používáš aquaclay ground staré dno, já používám jen obyč. staré dno. V tom případě by ti dělal problém asi jakýkoli zásobní substrát. Tazateli jsem jen chtěl říct, že je vždy lepší prohnojit dno, než hnojit do sloupce - pokud je začátečník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   27.03.2014 20:14 Muž Legioix [574] Re: KarlosS
Mám to zde: rybicky.net/nadrze/19860 I po té době z toho leze jakoby prach kterej je po celým AQ. Možná to vrtají piskořky a nebo pancéřníčci. Stejně je v plánu že to půjde pryč a bude to nahrazeno křemičitým pískem 2-4mm a půdním filtrem. V druhém AQ si ten půdní nemohu vynachválit. Roste to tam mnohem lépe než v té 240tce.

Edit: je na tom 30l klasickýho Aquaclay ground
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2014 19:23 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Legioix
tak to máš smůlu. Já už ho dávám do několikátýho akvárka a jsem spokojen. Navíc nad ním mám i lehký substrát a aby mi vylezl nad něj, to vůbec. Jak se může cca 1cm vrstva dostat nad 5 a více cm vrstvu vrchnícho substrátu, to nechápu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 19:04 Muž Legioix [574] – Re: KarlosS
Legioix napsal: Co to je "substrát pro rostliny do výšky 2-3cm" ? Pokud je to staré dno od Rataje, tak z toho pokud se to dostane na povrch jde pěknej humáč. Já když jsem to dával jako spodní vrstvu do AQ, tak jsem se nestačil divit co v tom bylo (kusy molitanu a dráty i s bužírkou). Toto už nikdy více nekoupím. Navíc profisoil kterej mám v jiném AQ, tak plave už tři měsíce (tři čtvrtiny klesly, ale takovým stylem, že se ani okružák na tom neudrží a čtvrtina z toho pořád plave v kyblu i po převaření). Na výrobky od rataje mám už nějakou dobu negativní názor. Hlavně na substráty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 19:03 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: michalt
vždycky je lepší dát do dna živiny. Já bych doporučil pod písek dát vrstvičku "Starého dna" od Rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 18:28 Muž dome [6] - Rostliny – Re: Legioix
Legioix napsal: Pokud tam plánuješ nějaké náročnější rostliny, tak je možné smíchat písek třeba s tímto: akvarijni-hnojivo.cz/…
máš s tím zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:48 Žena Janča [1]
no vzhledem k tomu že mít rybičky vždy byl jen sen a znala jsem jen rybičky z konzervy tak nic složitého pěstovat nebudu ne já budu ráda když vůbec něco poroste :-D tak moc díky za rady lidičky.až ukončím teorii a začnu s praxí,založím prezentačku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:37 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Janča
Ano, tak nějak. Já jsem z flexiobkladů chtěl vytvořit hnědé dno s černými, bílými a červenými tečkami. Ale ukázalo se, že i málo bílého písku je na hnědém podkladu dost vidět, tak teď bych snad ten poměr ještě zvětšil ve prospěch toho černého.

Jestli pod to něco dávat, je trochu těžká otázka. Já jsem u posledního akvária, které jsem zakládal, nedal vůbec nic a už týden po založení nádrže jsem jemně začal přihnojovat přímo do vody. Dá se říct, že rostliny rostou dobře (až na několik málo výjimek, které mají problémy, jedna se neujala). Ke konkrétním rostlinám, které budou mít problém, se i později dají do dna přidat jílové kuličky. Netroufnu si říct, že nemusíš pod písek nic dávat, ale i takový start je možný. Závisí od toho, jak náročné budeš mít kytky, kolik tam po měsíci bude ryb, jak budeš hnojit a svítit, kolik tam bude plžů. Jde to i bez výživného substrátu, jde to i s ním. Jestli se nechceš hned zpočátku zaměřit na docela náročné rostlinky, myslím si, že to není životně důležité.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:36 Muž Legioix [574] Re: Janča
Pokud tam plánuješ nějaké náročnější rostliny, tak je možné smíchat písek třeba s tímto: akvarijni-hnojivo.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:26 Žena Janča [1]
takže pokud potřebuju 27 kg dna,tak koupit třeba bajoko 16 kg černý a 11 kg býlí,smíchat a ualá mám černobýlí smich a pod to tedy už nic nedávat jen tento písek a rostlinkám bude hej? omlouvám se za tolik otázek ale uznejte že je lepší se informovat než něco skonim hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:09 jamajcan Re: Janča
Ten z odkazu,který dával Legioix,určitě je bez vápence.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:03 Žena Janča [1]
Nad namícháním jsem také přemýšlela,jen otázečka(asi blbá) ale ten bude na 100% bez obsahu vápence? stydim já se radši 3x zeptám než abych vyhodila spousty peněz zbytečně tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 14:00 Žena Janča [1]
Tak jsem si to vše přečetla,opravdu naučný článek,akorát mě něco znepokojuje cituji: Písek s příměsí vápníku vám dnes bez mrknutí oka nabídnou i v akvaristice, takže pozor na to.
No tak ted vim stejně prd co si vlastně objednám přes net,těžko bych vracela 25 kg poštou ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 13:58 Muž Legioix [574] Re: Janča
Proč by nemohl? stačí ho namíchat :) www.flexiobklady.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 13:01 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Janča
Mrkni se na tyhle odkazy, pomůžou ti v rozhodování:
www.horacovoakvarium.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 13:00 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Janča
Ktoré z tých rozmerov je výška? Tých 40 cm? Lebo tá sa do výpočtu nezahŕňa. Ak je teda dno 8 dm × 3 dm a piesok bude × 0,7 dm = cca 17 l. Potom treba zistiť hustotu substrátu, piesok máva tuším 1,6 kg/l, to by bolo naozaj cca 27 kg.

Výživný substrát môže ísť na dno, pod štrk. Ale možno ešte treba tú farbu premyslieť ;-) Vápenec nie je zväčša vhodný, ale na to už odpovedali v druhom vlákne, ako tak pozerám - netreba písať otázku do viacerých...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 11:52 Žena Janča [1]
Ahoj,ráda bych si založila své první akva,zatím jsem stále ve fázi učení a pročítání ale jedno mi není jasné.Jedná se mi o dno.Jestli dobře čtu tak při velikosti akva 80x40x30 potřebuju cca 27 kg písku(podle výpočtu do výšky 7cm).Můžu dát nějaký substrát a na to nasypat akvarijní štěrk černobílý?a taky Složení: drť mramorová Carolith (obsahuje vápenec),ten vápenec nebude vadit?nebude to mít vliv na růst rostlin.děkuji za odpovědi ne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 09:40 Muž Miso [470]
plus ked chce clovek vybudovat nejaky kopecek atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2014 09:26 Muž patamatix [408]
Jen k tomu množství písku,nebojte se vzít více,já mám flexi obklady a když odkaluji,tak se málo kdy stane,že bych nechtíc něco málo odsál. ;-) Po dvou letech odkalování bych potřeboval malinko dosypat,takže rezerva se hodí ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 06:41 Muž Jurdas [37] Re: DANMAZUR00
Uvidíš,že s ním budeš spokojený a je to přírodní. :) Ten pytel 10kg stojí v OBI něco málo přes 100Kč.a ten 5kg.kolem 60Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 22:24 DANMAZUR00
Dobře koupim ten říční pisek zrnitosti 2-4milimetru vypadá to hezky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 20:02 Muž acik [416]
černou nebrat,nejhezčí je t.hnědá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 19:41 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Jurdas
Já jsem bral flexiobklady cca 8,75l = 14kg. Těch 14kg mi připadá dost. Takových 12kg je ideál. :)

Zrnitost bude asi pro tvé účely nejvhodnější 2-4mm, jak jsem již psal. Hlavně né nic vápencového. Většinou to poznáš tak, že je to taková bílá drť. Nic bílého bych ani nebral. Odráží se od toho světlo a rybky jsou v tom vystresované. Hnědé dno a černé bude pro tebe nejlepší. Pokud chceš barevné můžeš, ale.. V přírodě to tak nevypadá, tak proč to dávat do akvária, viď? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 19:38 Muž Jurdas [37] Re: DANMAZUR00
fido16 Ti to dobře napsal mám též akva 60x30x35 a bral jsem v OBI jeden pytel říčního písku 2-4 a jeden pytel 4-8 a z toho druhého mi půl pytle zbylo.Prodávají to ve dvou velikosních pytlech a to v 5kg.a v 10kg.Na pytli je napsáno říční písek č.2 a ta druhá velikost říční písek č.4.Můžeš sito najít mi na internetu napiš si do vyhledávače říční písek č2 a podívej se jak vypadá.Tak si vem jeden 10kg a jeden 5kg.To bude stačit.Myslím ,že když se rozhodneš pro ten říční písek 2-4 budeš spokojený.Ovšem udělej si jak chceš tot jen můj názor a zkušenost s tím.Bylo by dobré aby sis zde zřídil prezentaci.A hlavně jestlo začínáš s akva tak tam po založení nedej hned rybičky at nejsi zklamaný,je to třeba nechat řádně zaběhnout.Tak hlavně at se daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.03.2014 18:04 Muž kus [200] - RostlinyRe: DANMAZUR00
To nevadí. Tady jsou kalkulátory pro ty, kteří ve škole chyběli. :-) www.akvamalawi.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 17:16 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: DANMAZUR00
No však.. takže výpočet objemu kvádru jste již jistě brali. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 17:09 DANMAZUR00
Možná drive ce cttrce jsme teprve začínali probírat geometrií a velkou nasobilku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:55 DANMAZUR00

Diky všem za pomoc,koupim tedy písek v míře co.vypočítal fido 16 asi v pondělí vám ukážu fotku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.03.2014 16:48 Muž fido16 [631] Re: DANMAZUR00
Tohle se bere ve 4 třídě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:46 DANMAZUR00
Díky takové počty bych nedal z matiky mám 3 a jsem v 7třídě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:43 Muž fido16 [631] Re: DANMAZUR00
60x30x5=9000 to je 9 Litrů písku při vrstvě 5 cm
9000x1.6=14400 to je 14.4 kg písku :-)

Ale nevím kolik ho tam chceš kde mít počítal jsem vrstvu 5 cm srovnanou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:39 DANMAZUR00
60x30x30
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:37 Muž fido16 [631] Re: DANMAZUR00
Jak je velké dno akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:25 DANMAZUR00
Ale já ani nevím kolik kilo toho písku tam mám dat!Každý tvrdí něco jiného.
EDIT:Mým předchozím příspěvkem jsem myslel ze něčím kolik toho písku koupit abych nekoupil moc nebo málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:16 Muž fido16 [631]
1L písku váží přibližně 1,6 kg :-) tak si to spočítej :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:04 Muž Miso [470] Re: DANMAZUR00
to si snad vies vyratat? 1l strku vazi 1,5-2,0kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 15:49 DANMAZUR00
Jo a ještě kolik litrů/kilo písku mám koupit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 15:26 DANMAZUR00
No mám tam echinodorus rosaefolius,polygonum pedunculare,neobeckia aquatica.No nevím b prezentaci mají spíše štěrk,v čem je písek lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 15:10 Muž Miso [470] Re: Johan
no este ze ti tam nefukal vietor smich
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 90 91

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 114453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914-jake-dno-do-akvaria-?od=2217