[1] 2 
31.08.07 13:23:12
Rybář (953649500349) – Jak velké akvárium jde z 12ky skla ?
Největší co jsem našel bylo 300x70x60. Dělaj někde ještě větší ? Pokud by musela být 15ka, už by to cenu zvedlo a tak bohatej nejsem.
Hlavně mi jde o hloubku, třeba 300x90x60.
Tam se vejde šneků
Ryby nech proboha žít!
Šneky mám v jiném akva a příští týden je předám novýmu majiteli. Kytky se mi už rozrůstaj a tak se rybky budou zase mít dobře. Chci si
pořídit větší akvárko, ale na malé ryby. Prostě jich tam jen dám víc
Takový hejno 50ti neonek vypadá dobře, jak si pluje v 3metrovém akvárku tam a zpět.
31.08.07 14:27:39 / 31.08.07 14:31:18
slada® na 50neonek nemusíš mít 3m akvárium!!!

50 neonek byse ti v 1300l ztratilo!
Mimo jiné, neříkám že tam nebudou jiný. Ale takový větší hejno když se rozjede v 3 metrovým akva ....
akvarko vyssi nez 70 bych z 12ky skla nedelal...v takovem akvariu budu i 100 hlave hejno neonek malo.
On rybář jiste jen tak sprymuje

Ale houby, přemejšlím o tom. Ale teď mám jiný starosti. A výška by byla 60, myslel jsem hloubku, jako dozadu. Ta by mohla být i metr, ale to
by asi muselo být silnější sklo.
Napiš email na odkaz, který ti posílám. Dělají akvária standartní, ale i specifická. Zadej sílu skla a jak velké akva by z toho šlo
vytvořit a máš po starostech. e-mail: info@cichlids-zidek.com
až na to že tohle pravděpodobně není výrobce akvárií ale jenom překupník
07.09.07 15:30:53 / 07.09.07 15:31:07
Horác® To ne ... p.Zídek (Hradec Králové) akvárka skutečně dělá ... a zvládá i docela velký kousky. Nad akvárko dává stejné rampy jako Farao.
Kdybych to tenkrát, před třema rokama věděl, asi bych to pořídil o nějakej chlup levnějc. Nemusel bych to objednávat od Faraa a ještě skrz
Migu.
http://www.cichlids-zidek.com/akvaria_ukazky.html
07.09.07 15:54:20 / 07.09.07 15:57:53
S -
Štěpán® Aha. Znova zopakuju co jsem tady bez jakékoli odezvy už navrhoval: že by se dal dohromady seznam výrobců akvárií, nahlásili by cenu několika
nejběžnějších rozměrů akvárií (tehdy jsem tam vypisoval rozměry) včetně krycích skel a daně, za kolik jsou ochotní ho dovézt (kč/km),
případně od kolika peněz jsou ochotní něco vozit (akvárko za 500 kč by asi nedovezli).
už jsem to našel
http://rybicky.net/forum/2903
Krom vyrobcu existuji i zprostredkovatele, kteri akvaria mohou nabizet levneji

Ideální situace by byla, kdyby výrobci nabízeli svá akvária za stejné ceny jako je prodávají "zprostředkovatelům", a ti by pak
mohli začít plnit jejich hlavní funkci - nabízet zboží levněji díky hromadným nákupům a přepravám než by ho od výrobce získal
zákazník s individuální dopravou.
Štěpáne..nechápu ,jak můžeš o někom napsat,že je překupník aníž by sis o něm aspoň něco zjistil...
200 neonek?? no hejno byto bylo krásný, ale 4000 (když počítám 20Kč/kus) za neonky bych asi nedal
08.09.07 08:37:10 / 01.01.08 22:41:15
Horác® – slada
To se nedá takhle počítat. Takováhle větší hejna se nevyplatí kupovat v akvaristice za běžné maloobchodní ceny (ale i tam by člověk
určitě dostal množstevní slevu). Já jsem pořídil (přímo u chovatele) 100ks neonek červených po 13,-Kč. Kdybych vzal víc, byla by ta sleva
ještě větší.
Že je překupník jsem před časem usoudil z jeho cen. Proč má třeba akvárium 200*60*60 o DVA TISÍCE dražší než Farda? No protože ho
pravděpodobně nevyrobil. Že vyrábí některá akvária zdaleka nemusí znamenat, že vyrobil všechna, co prodává!!!
To Slada:
Přesně, jak píše Horác - nákup u chovatele.
Tady u nás červená neonka 10,- Kč/ks, a to i když kupujete jen ten jeden kus.
Děcka - POZORTE! - opravdu má nákup u chovatele své přednosti, spočívající nejen v příznivé ceně.
..jasně,že všechno nelepí...lepí hlavně velké nádrže a že to umí hovoří za vše jeho díla.Proto ještě není důvod někoho označovat
za překupníka...nemyslíš?
"Ale houby, přemejšlím o tom. Ale teď mám jiný starosti. A výška by byla 60, myslel jsem hloubku, jako dozadu. Ta by mohla být i metr,
ale to by asi muselo být silnější sklo."
Tak pokud se nezvětšuje výška, nezvyšuje se ani tlak, takže čistě teoreticky tenhle rozměr by nemusel být čistě teoreticky až takový
problém.

08.09.07 12:01:54 / 08.09.07 12:02:25
S -
Štěpán® Já už jsem napsal, v jakém případě považuju obchodníky za užitečné. Když dokážou zákazníkovi nabídnout lepší cenu než kdyby si
zákazník věc kupoval přímo od výrobce a nechal si jí poslat.
Jinak jsou to vydřiduši překupnický loupežnický. Fujtajksl.
Naše ekonomická realita má do optimálního fungování trhu hodně daleko.
08.09.07 13:34:36
slada® – neonky
jj jasný..já neonky nekupoval..jen že jsem je za 20 viděl v akvaristikách..omlouvám se
běžná cena červených neonek je v akvaristikách cca 18-20kč,to je pravda,ale u chovatelů na krámě se daj po 12-13kč,ale jinak se nechaj
kolem 8-10kč,jako zdejši akvarista
http://ifauna.cz/rubriky/?r=1&kraj=K
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora