33 • 71 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » potěr cichlidky kakadu 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 93x
25.11.06 19:12:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – potěr cichlidky kakadu
Zdravím, dnes jsem objevil maličký potěr (bajvoko 4mm) cichlidky kakadu. Jak a čím bych je měl krmit?

Rozetřel jsem na "prach" vločky TetraMinu, smíchal s vodou z akva a pomocí injekční stříkačky vpravil jejich směrem. Neviděl jsem, jestli to žrali.

Zakoupil jsem i mražené buchanky (cyclops), ale když jsem to v akva viděl, pořád jsou nadrcený vločky menší.

Můžete mě pls poradit? Díky a PIC ahoj
25.11.06 21:15:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
Prvních pár dní jsem krmil jsem krmil Micronem od Sery a Liquiminem od Hü Benu - napřed namíchat v nějaké misce a pak jim to tam stříknout stříkačkou - udělat takovou mlhu. Potom už je nejlepší dávat čerstvě vylíhlé artemie. Několik fotek prcků je tady http://www.akvarko.cz/prezentacedenik.php?nadrz=183 . Pokud je máte v nějakém zaběhlém AQ, tak si velmi často něco najdou sami...
Roman :-)
25.11.06 21:44:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – krmeni
Díky moc. Zkusím zůstat u těch extra rozdrcených vloček....a jestli přežijí, tak to budu kombinovat ještě s mraženými buchankami (jsou to fakt malý potvory). Časem bych je rád naučil také na vločky nebo Sera microgran. ahoj
25.11.06 22:13:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
Potěr přijme pouze takovou maximální velikost krmiva, jako je jeho oko. U mražené buchanky doporučuji minimálně seškrovat jí nožem - je potom jemnější... Ať se daří.
26.11.06 16:09:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – potěr a sameček
Ještě jeden dotaz: Sameček "svůj" potěr žere :-( Přitom podle literatury a jiných zdrojů má sameček potěr ignorovat. Samička se maličký snaží bránit, samce odhání, ale ne vždy je na správném místě ve správný čas.

Nemáte s tím někdo zkušenosti? V akvárku pozvolně klesla teplota o necelý stupeň na cca 25˚C. Někde jsem vyčetl, že nižší teplota provokuje samečky cichlidky kakadu ke tření a naopak zvýšená teplota provokuje samičky.....není problém zde?

Díky ahoj
26.11.06 18:14:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
Taky se mi to stávalo s minulým samce, ale ten současný je naprosto úžasný. Dokonce samici pomáhal při rozplavávání potěru - bral rybky co se zatoulaly do tlamky a plival je zpět do hejna. I nyní se někdy při krmení artemií stane, že omylem rybku "uloví", ale vždy je vyplivne zpět. Též velmi poctivě hlídal a odháněl všechny dotěry.

Každá rybka je prostě jiná. Některá je ještě mladá a naučí se to až později (časté jsou až 3 neúspěšná tření). No a některá se to nenaučí nikdy a pokud chce člověk cíleně odchovávat, tak se musí obejít bez ní.

Roman:-)
26.11.06 19:36:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – thx
Díky moc Romane. Uvidím, jak se to vyvine. Odlovil jsem 5ks potěru a umístil ho do prodírkované PETky na okraj nádrže....samička je našla a pořád se snažila je sezobnout a odnést zpět do hejna. PETku jsem tedy přendal do karanténní nádrže, snad to přežijou.

Potěru jsem v tom hejnu napočítal možná kolem 20ks. Samec určitě taky něco zredukoval, takže potěru mohlo být celkem dost (přes 30ks?). Jsem zvědavý, jestli je samička ubrání.

Koukal jsem na tvoje akva. Je pěkně zarostlé...rybky se tam musí cítit báječně.

Díky a přeji také hodně úspěchů s drobotinou (a nejen s ní)... ahoj
26.11.06 20:51:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
20-30 rybek jsou běžné první výtěry - časem by to mělo stoupat. Nevím, ale já mám s odlovy potěru (i se samici) do jiného AQ celkem špatné zkušenosti - naposledy s akarkou zelenou - vždy postupně všechny uhynuly - problémy jsou i s tím blbým krmením - neměl jsem možnost jim zajistit krmení po pár hodinách a v té nové nádrži nic nenašly, též je složité tam udržet stále parametry vody, většinou to není zajeté AQ, takže i to dělá problémy atd. No, doufám, že ti To vyjde.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 21:17:35 • 3.272 s