[1] 2 
30.08.07 13:07:57
Page® – Lepení akvária
Dobrý den vespolek

, chci si nechat nařezat sklo a slepit malé akva cca 12 litrů + vnitřní filtr. Na tak malé akva se mi nevyplatí kupovat
celou novou tubu. Jelikož táta dělá auta tak i dost často mění čelní skla. Na lepení těchto oken je spešl černý lepidlo(vypadá to jako
silikon a je velmi pevný). Myslíte že kdybych toto akva slepil tímto silikonem, že by to bylo OK??? Děkuji za všechny příspěvky!
30.08.07 13:28:45
Nik® No jestli je tvůj táta soukromník, ať ti koupí tubu akvaristického silikonu na firmu. Co ti zbude klidně může použít na sklo auta. Opačně
je to těžko říct, protože nevíš, co se z toho silikonu bude i nadále po vytuhnutí uvolňovat.
ja som so zohnal starsie akvarium a prelepoval som ho tymto:....zn. FORMFLEX silicone aquarium....je to specialne na akvaria....
30.08.07 13:40:45
hanz® No stou pevnosti souhlasim, meli sme na aute rozbyte celni sklo od kaminku a museli sme nechat auto pres noc v servisu (vectraIII), protoze na to aby
to sklo mohly sejmout stoho auta, tak museli pouzit nejakou slozku, ktera to lepidlo rozpusti
30.08.07 13:44:49
Page® Po zatvrdnutí silikon nesmrdí a je velmi pevný... Mám totiž dylema,jestli si koupit akva hotové nebo si nechat nařezat a slepit

. Zase
když ho už koupím hotové tak když do něj budu chtít udělat vnitřní filtr tak ho tím i zmenším. Takhle když bych si ho nařezal tak bych
s tím filtrem počítal a udělal ho o to větší a myslím že by mně vyšlo levnějš, pokud bych teda nekupoval tu tubu silikonu

...
30.08.07 13:46:41
Page® – Pro hanze
Ty skla se řežou buď strunou jak to děláme my nebo na to je přímo pilka.. To lepidlo ničemu nevadí může tam zůstat stačí špachtlý
větší kusy odstranit...Lepidlo drží i na tom starým velmi dobře

kup si silikon, na skla u aut se používá polyuretan, není tak elastický jako silikon
30.08.07 18:17:26
Page® To je sice asi pravda, ale u 12l akva je to jedno ne??

Hlavně aby to pak nebylo toxické?
jedno to asi nebude, polyuretanové lepidlo má jiné složení než akva. silikon, navíc silikon prodávájí i v menších tubách, a jedna taková
tuba stačí na tokové akvárko
30.08.07 18:30:03
Page® Nikde jsem neviděl menší než ty klasické

. O malých tubách slyším poprvé, každopádně tady u nás je asi neseženu. Prostě se mi
nechce kupovat silikon za 150,- z kterého použiji tak max 5% a zbytek ztvrdne

. Když to lepidlo na autoskla dost dobře drží jaký by mohl
nastat problém?
problém je ve složení lepidla, poptej se v LT akvaristů co lepěj akvárka a někdo ti určitě nechá trochu lepidla na slepení, ten polyuretan
bych fakt nepoužil
30.08.07 19:06:13 / 30.08.07 19:35:24
Page® Docela problém neznám tu nikoho kdo by něco takového dělal

.
Kup si silikon a nevotravuj!

30.08.07 21:41:15 / 30.08.07 21:41:54
S -
Štěpán® Pokud budeš šikovnej, tak se ti tu patronu podaří zašpuntovat nebo nějak jinak uzavřít tak, že ti neztvrdne. Ještě bys mohl zkusit naplnit
nějakou malou skleničku od marmelály po okraj a pevně uzavřít...
Nebo z toho zbylého silikonu můžeš něco užitečného vyrobit.
Silikon se ti nezkazi

30.08.07 21:46:18 / 30.08.07 21:47:40
S -
Štěpán® Nezkazí, ale zgumovatí... když se pořádně nezavře. Ty patrony nemají uzávěr. Kdysi jsem místo něj použil uzavíradlo od takové
lékárnické flaštičky na kapky.
30.08.07 21:48:36 / 30.08.07 21:49:23
R -
isamik® Mel sem jich nekolik vetsinou zgumovatela jen ta spicka, stacilo vzit spejli, to je presne ten prumer a vystarat, taky jich mam nekolik co ma na
spicce zavit a uzaver

. Ty male tuby opravdu existuji, otazkou je cena

.
30.08.07 21:52:57 / 30.08.07 21:58:29
matrix069® Cena na nete (akva shop) je 28kč 8ml.(inak lepit akva není žiadna sranda,ani tak malé)
ja bych si ho nechal slepit, za narezani skla a silikon das skoro stejne, a tech nervu s tim .... Ale jestli mas chut na hrani, do toho.
Jinak 12l jsem kupoval za nejakych bratru 250kc
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora