[1] 2 
29.08.07 22:00:06 / 29.08.07 22:06:51
hanafi (388317428355) – 14 l pro bojovnici

Dobrý den, zbylo mi akvárko po odchované žabce a ráda bych si pořídila 1 samce bojovnice. Chci se zeptat jestli bych k němu mohla přidat
čichavce zakrslého a pancéřníka nejmenšího. Podle výpočtu mi vyšlo akvárko 14,4 litrů. Je možné přidat tyhle rybky k bettě a kolik,
aby netrpěly?
pancíky ano tak 4, ale čichavce ne
proč ne čichavce? je už to moc rybek, nebo se nesnáší s betami? četla jsem tady, že někomu to soužití funguje
jednak bys musela ty čichavce mít párek a jednak si myslím, že je to pro ně malé, dej tam bojovníka a tak dvě samičky k němu a bude to
fajn, jinak to akva vypadá moc pěkně
max tu bojovnici... pancici by meli byt v hejnu a na to je to maly, na krunyrovce taky... takze asi tak muj nazor...
je vůbec něco, co bych tam k betě mohla dát, nemám vzduchování, a samičky nechci, prý se nesnáší ani samci se samicemi
já myslím, že v tomhle akva by panéřníčci nejmenší být mohli, akva má pěkné úkryty a až se zaběhne bude to fajn
ty razborky nepotřebují vzduchování? nikde to nemůžu najít
a pancéřníčci drobní by se tam cítili líp než pancéřníčci nejmenší, nebo je to jedno? mi osobně se víc zamlouvají ti nejmenší
29.08.07 22:54:34 / 29.08.07 22:54:46
Page® Každá ryba potřebuje k životu kyslík. Pokud budeš mít dost rostlin a nebudeš mít přerybníno tak vzduchování nepotřebuješ. Já třeba
vzduchování vůbec nepoužívám.
A ktery to je, ten nejmensi? Mas nekde odkaz? Jestli je takhle drobny, tak je to asi jedno.
myslim že to je tak akorát pro jednoho bettáka!!nemluvě že to akva nemá filtraci,nic.panceřničci jsou hejnový ryby,takže minimálně 6-8
kousků,takže neexistuje

doporučuji koupit větši akvárko
já mám mikrorasborky také a mohu potvrdit že když budeš mít hejnko do 10 ks bude se skovávat, v druhém akva mám 18 ks a ty se taky
skovávaj, když jde někdo kolem a dělá hluk, navíc to všechno bývají importy z přírody (nebo je odchovávají v pěstírnách tam kde se
vyskytují, tamní lidé) a to se nedivím že se bojí hluku
http://sweb.cz/maniakva/boraras.htm
30.08.07 10:50:36
Nik® Jeden beťák je na tohle akvárium akorát. Čichavce rozhodně ne!
to akva má filtr Aquael Fan-mikro a akvarijní topítko, jenom nemám vzduchování - no asi se mi to podařilo dobře schovat
ty pancéřníčky myslím tyhle
http://rybicky.gouma.net/pancernicek-nejmensi_aspidoras-pauciradiatus/ - mají 2.5 cm, píšou že jsou
někdy až samotářští, tak jsem myslela, že jich nemusím mít hejno
čichavce tam nedám, akorát mám strach, že když nebude na dně nikdo, kdo by dojídal zbytky po betě, tak se to bude dost špinit, je tam teda
zatím jeden malý šnek okružák - někde se tam zjevil a už vyrostl do 1,5 cm
Tak ten je fakt krasny, jeste jsem ho nepotkal. Nekdo je mate/chovate?. To bych k tomu betakovi nevahal. Betak se bude zdrzovat povetsinou nahore, oni
dole.
30.08.07 17:21:46
Nik® Takovéhle malé akvárko stejně bude potřebovat minimálně 1x za týden pečlivou údržbu (pořádně odkalit).
Ten filtr je jen takové bezpředmětné honítko vody

A nevím ke jste přišli na to, že beťáci jsou jenom u hladiny - to možná platí pro 70 cm vysoké akvárko. Ti moji se prohání v celém
sloupci akvária (ať už se jedná o 50 cm vysokou nádrž nebo 20 cm bettárium).
proč je ten filtr bezpředmětný? Má filtrační plochu 2,5 % objemu akvárka. Budu každý týden odkalovat, s tím počítám.
a beťák tam je od dneška a využívá celý vodní sloupec
Niku souhlasim, bezne vidam samicky zasity u dna

a nedavno sem nasel bettaka v domecku pro anciky, nevim co tam hledal
no ne, mě to zajímá, jako začátečník o tom moc nevím, ale v podstatě se nepíše, že kupné vnitřní filtry jsou úplně nanic, nebo filtr
téhle značky je špatný? má blbou houbičku nebo co? já to chci vědět. když mi to zkušenější neřeknou, tak budu zbytečně trápit
rybičky
Hanafi ten filtr ma malou prave tu filtracni napln a vetsinou silne cerpadylko ze delaj velkej proud...
proč ji má malou, když se doporučuje 1-2 % objemu nádrže? mám ho na nejmenší výkon a voda se sotva hýbe. Je pravda, že na obalu nemůžu
najít, kolik to má průtok při nejnižší rychlosti.
30.08.07 19:20:03 / 30.08.07 19:20:44
Nik® objem by měl být 5% nádrže

Proto jsem říkal, ať to necháš být. Lepší stejně neseženeš a aspoň něco než nic.
to slada: A ty jsi spadl z višně, co? A ještě naznak.
s těma pavíma očkama to je myšleno vážně? mě se líbí, ale mám strach aby se neudusily bez vzduchování, ale kytek je tam dost, snad by tam
mělo být dost vzduchu. Je to moje první akva, čtu co se dá, ale fakt nevím
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora