29.08.07 20:58:13
matlala® – kameny-obsahují Ca nebo ne?

ahoj lidi, našel jsem si kameny ve stavebním písku, potom jsem zkoušel octem zda obsahují vápník a nic nechal jsem je tam 24 hodin, potom
převařil a ještě zkusil dát do vody zda se nezvedne alkalita, ale ouvej zvedla se za 24 hodin o 1°dkH, tak nevím nevím chtěl jsem na ně
navázat jávský mech a rozmístit na prázdná místečka v trávníčku Glossostigmy elatinoides, přikládám fotku, nevím už jak bych to
diagnostikoval, který tedy vápník neobsahují? prosím vás aspo aspoň posouzení fota.
díky Petr
jestli to jsou křemeny tak by nic obsahovat neměli. já jich mám v akvárku plno i s břidlicí různě poskládané a nikomu to neškodí,ale nic
sem neměřila.nemohla se ti ta alkalita zvednout sama od sebe nebo z jiné příčiny?
Všechno 100% křemeny, nejsem si jistej jenom u toho úplně vlevo uprostřed.
díky
ten jeden půjde pryč Štěpáne
Do jake jsi je zkusil dat vody? Z vodovodu? A jake mela vlastnosti pred testem? Zkus jeste natocit vodu a nechat stat bez kamenu, myslim, ze to udela
taky. Jinak 1 stupen to je nic v presnosti a rozliseni akva testu. A ty kameny jsou, jak psali uz prede mnou "bezpecne" (u prostredni rady
vlevo taky nevim)
no voda vyla destilovaná, potom při 2 pokusu dešťovka s míchaná na 5°kH
29.08.07 21:26:50
hanz® Nemam ty kameny vruce ale podle miho souzeni sou to vsechno kremeny i ten na levo
29.08.07 21:27:02 / 29.08.07 21:28:20
filipsi® Jo, a hodnoceni fota - stul si mohl utrit, spis nejlepe vybrat jine pozadi (modry a rudy samet), z kamenu udelat hezci kompozici, vynechat zbytecne
veci. Jo a tech kamenu je moc na tak malem stole.
Mas co zlepsovat. Za 3.
29.08.07 21:27:55
hanz®
29.08.07 21:30:13 / 29.08.07 21:30:42
Nik® – to filipsi
Máš ten stůl ale umatlaný.

Zdá se mi, že vše jsou křemeny.
nejsem si jista tim 3.zleva uprostřed.
ale jinak bych řekla že to sou křemeny.ale nevím jak ti na nich poroste jávskej mech když sou hladké....
matlo,to vím, ale no nic už
a obrousit na brusce a bude to zdrsněné
a s fotkou si zkusím ještě pohrát a udělat novou, možná ze mě bude i fotograf
Já doporučuju namoč ty kameny do kyselinny solné (seženeš jí normálně v drogerii) a odstranní to všechen vápenec atd.
Nenaváděj Matlalu!!! Stejně by mu tu kyselinu snad neprodali. Je to nebezpečný!
neva když se malinko ta alkalita bude zvedat stejně můžu nastavit parametry vstupní vody jak potřebuji-alkatitu stejně dolaďuji sodou

a další to už není umělecký ale je to seřazený do řad pro přehledné označení nežádoucích kamenů.
tak co z těchto neobsahuje vápník?
30.08.07 15:03:52
LuXy® To sú tie isté kamene?
Tyhle mi prijdou jako nejake piskovcove. Ale to uz je dost tezke, ty kremeny byly jasne i pro laika, tohle chce mit v ruce a i tak bych to asi
nepoznal.
Takze bych si tipnul obsah vapniku dost pravdepodobny.
Ale obecne - nedelal bych z toho takovou vedu, jestli nekde vapnik je nebo neni (pokud s tim nekdo nema vysypane cele dno). Dej je tam, porkrat
zkontroluj vodu (tyden, dva, mesic), a vsadim se, ze to nic dramatickeho nebude.
Jo a fotky - no, vydal si se psychadelickym smerem, to jsi mohl klidne barvy a vzory jeste pridat, z kamenu geometricky vzor. Pracuj na sobe.
na to jestli obsahujou ca vem buď ocet nebo něco na sniživání ph( sera ph - a spol.) a jestli šumí tak ca obsahujou
Petre, muzu se zeptat proc se ptas, kdyz si vstupni vodu stejne upravujes?
já se snažím mít akva bez vápníku a podrobných špatných věcí. prostě džungli
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora