28.08.07 10:05:03
HELLBOY® – AKO UMIESTNIT FILTER A OHRIEVAČ?
Zdravím akvaristi...potrebujem pomoc..zakladám si svoje prvé akvárium....o pár dní instalujem filter,ohrievac a neskôr aj vzduchovy
motorcek....potreboval by som poradit ako to ulozit v akvariu..myslim tym ktory pristroj na ktoru stenu....akva je obycajny kvader 150l.....vopred
dakujem za info.....
28.08.07 10:08:19 / 28.08.07 10:08:35
S -
Štěpán® Ne na přední!

Topení tak, aby kolem něj proudila voda z filtru.
dakujem chalani.....dost ste mi pomohli......
Vzduchování neprokysličuje vodu, jak se může zdát, je to jenom další rozhýbávač vody. Voda se okysličuje hlavně na hladině. Takže když
už se hýbe od filtru tak není vzduchování potřeba.
No, uplne tak to neni. Pokud tam bude jemne bublat traba nejaky kaminek z lipoveho dreva, plochou bublinek vlastne zvetsime hladinu treba 2x. Nez ta
bublinka dorazi hahoru a praskne, tolik plynu sice nema moznost dostat se do vody, jako kdyz je v klidu na hladine, ale neco prece jen. Navic to
prispeje k pohybu vody (jak uz pises), takze hoda na hladine, ktera se nasycuje plyny, se "odvadi" a "privadi" nenasycena. Kdyby
jen tak voda stala, nasyti se horni vrstva, a plyny se budou sirit jen difuzi, hrozne pomalu a nedostatecne.
Napsal jsem to asi zamotane. Zaver z toho - filtr cerici hladinu staci

, vzduchovani prispeje k zvyseni mnozstvi plynu ve vode, ale ne
dramaticky.
28.08.07 13:08:02 / 28.08.07 13:09:04
S -
Štěpán® Tak si vyzkoušej: vyfoť si akvárko se bublajícím kamenem, spočítej -přibližně- bubliny, odhadni jejich velikost, spočítej celkový povrch,
kolik procent z povrchu hladiny tvoří a výsledek sem napiš, jo?
28.08.07 13:45:29 / 28.08.07 13:46:06
hanz® Štepane ten posledni vzkaz sem nepochopil

...To chces byt zase brouk pytlik??
Z jemne bublajiciho lipoveho hranolu se to z fotky fakt nespocita, nehlede na to, ze bubliny nemusim a tak nebublam (v detskych letech jsem bublal).
Odhad 10000 bublinek najednou ve vode? Prumer 0.2 mm? Fakt se uplne neodvazim to rict, ale radove to tam asi bude. Takze pridana plocha 1300 cm2. No,
neco to je. Uznavam, hladinu to asi nezdvojnasobi, ale tretinka by tam byt mohla.
No, fakt jsem uvazoval asi hoodne bublajici drivko. Snizuju realny pocet bublinek na polovinu. Nemel by nekdo ostrou fotku s meritkem, aby slo
odhadovat lepe?

Tady to je. Je to běžný motorek silenta, kámen v hloubce asi 16 cm. V hlubším akváriu by těch bublin bylo asi víc, ale zase by kámen byl ve
větší hloubce a míň by bublal, takže se moc neodvažuju odhadovat, jestli by jich bylo víc nebo by to vyšlo na stejno. Ty větší mi přišly
tak 3mm v průměru, ty malé sotva 1 mm.
Á.... konečně se našel někdo, kdo ocení Štěpánovu odchovnu bublin
Nemam na to nervy to vsechno spocitat, ale podle par kousku, co jsem zkusil, mi prijde tak 100/cm vysky. Ten kamen je normalni kamen, ze, ne lipoby
hranol? Z toho hranolu by mohly (mely) byt jemnejsi. Uvazoval jsem vysku vody 30 cm pri svem prvnim odhadu.
Ocenuju odchovnu bublin, mnozi se snadno a rychle, ani nepotrebuji artemku, odkalovani a vymeny vody. Ale chovat je presto nebudu, moc se mi nelibi.
28.08.07 16:28:22 / 28.08.07 16:28:39
S -
Štěpán® Tak já si to spočítám sám, žeáno, takže mi vyšlo, že mají povrch rovný čtverci o hraně 15 cm. V akváriu o hladině 120x50 cm by
takovéhle bubliny přidaly asi 4% povrchu.

No, me se to zda vic, ale hadat se nebudu

(zalezi moc tom, na co to pocitas, a jak to bubla, samoyrejme vyjde jiny pomer u nadrze 250l a 50l}.
lidi nevite nahodou nekdo ci filtr duetto DJ 50 nejak okislicuje vodu?
já mám 3duetta 150 a jedno 100 ale o totom sem ještě neštudoval
31.05.08 07:52:31
Yirka® – Re: sova
31.05.08 10:01:39
Sid® – Re: sova
Každý filtr okysličuje vodu.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora