31 • 74 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Skaláry u hladiny a možná plíseň 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 219x
27.08.07 17:55:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Skaláry u hladiny a možná plíseň
Zdravím všechny.
Asi před týdnem mi v akva nebezpečně stoupla teplota,až skaláry ( 9 ks ) lapaly u hladiny a dvě dokonce už ležely na dně skoro na boku.Okamžitě jsem zastavil přívod CO2,pustil vzduchování,které je jinak puštěné jen v noci a vyměnil část vody.Vzpamatovaly se,ale pořád se drží u hladiny,nechtějí žrát-jen 2 z nich.
U některých se mi zdá,jako by měly na sobě trochu šedavého povlaku,tím si nejsem jistý,je to neznatelné,možná,že se mýlím.Na fotce by to ani nebylo vidět,proto jí sem nedávám.
V nemocech nejsem zběhlý,proto se ptám,kdo co poradí.Odlovit všech 9 skalár a něčím je léčit,ale čím?
Nebo ještě vyčkat?
Možná přidat do vody výtažek huminových kyselin?Mám doma ToruMin od Tetry.Ale snad by ta moje voda měla být na huminové kyseliny trochu bohatá,filtruji přes rašelinu,pravda,už měsíc a nevím,kdy se má vyměnit,nikde to nepíšou a už 14 dní mám ve filtru Easy Fish BioLif.
Předem děkuji za názory a rady.
27.08.07 20:03:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Ostatní ryby bez potíží?
27.08.07 20:26:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Ano,ostatní ryby bez potíží......
27.08.07 20:34:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSake710 (433693497117)
mě to jednou dělali Parmičky čtyřpruhé a měli plíseň - pak mi nakazili i ancitruse...koupila sem nějaký přípravek (nepamatuju si jmeno) proti plísním a parazitům, a za 7 dní se z toho dostaly... taky sem zvýšila teplotu v akvariu a vypnula filtr, jen jsem zapla vzduchování... (+vysadila sem krmeni, 3 dny hladovky), pak jsem jim vymenila vodu, zapla filtr a nakrmila je... a byli v pohodě... možná je to ale odlišný problém, raději si počkej, až ti poradí někdo zkušenější, než já...
27.08.07 20:48:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Tak už u té jedné je to dobře vidět,má na hlavě takové bílé kousky,není to souvislý povlak,ani to nejsou tečky jako krupička,bohužel nemám teď u sebe foťák :-( :-( :-(
27.08.07 20:52:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSake710 (433693497117)
Rada od naprostého začátečníka - kup si nějaké léčivo, které je na plísně i parazity a dodržuj pokyny... Dala bych je do karantény... Ale jestli si nejsi totuto radou jistý, přehlédni ji, jsem naprostý amatér, ale tohle bych udělala já... ;-)
27.08.07 21:01:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Pro jistotu jsem do akvária nalil ten výtažek huminových kyselin,tím nic nezkazím a jestli to takhle bude vypadat i zítra,dám je do karantény,ale mám jen 12 l :-)
Ale co dávkovat?Mám tady Sera Bactopur,má někdo zkušenosti?
27.08.07 21:25:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Ostatní ryby bez potíží... :-O
Měl jsem podezření na nízké pH, (CO2, pH/KH minus, rašelina...), ale pokud jsou ostatní rybky O.K., pak nevím...
27.08.07 21:28:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Taky jsem o tom pH přemýšlel,ale dnes nám nešel pH metr,tak zítra to změřím,možná jsou ty Skaláry náchylnější,ne?
Ale teď ta ,,plíseň,, ? ....... :-O
28.08.07 13:23:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbulmas®
myslím, že se plíseň dost dobře léčí s pomocí eSHa 2000, alespoň nám pomohla, když měly čichavčice plíseň, držela jsem se návodu jen udržovací dávku jsem podávala 5 dní, pozor na ancíky, nakonec jsem vyměnila 1/3 vody
28.08.07 16:53:41 / 28.08.07 16:54:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka® – "má na hlavě takové bílé kousky"
Nemůže to být tzv. děrová nemoc? Jsou na ni náchylné cichlidy, proto jsou možná ostatní ryby v pořádku. Tady je popis: http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm - citace:
"U velkých cichlid se pak často objevuje tzv. "děrová nemoc", namnožení bičíkovci se usazují v podkožní tkáni a zejména na hlavě a v oblasti postranní čáry vznikají malé, ale hluboké díry, vředy, ze kterých vyčnívá nitkovitá bělavá hmota. Podobné poškození vznikají také při infekci plísní Ichthyosporidium hoferi a při některých bakteriálních infekcích.
Léčba je možná pomocí některých léků (Furanace-P, Entizol, Hexamita, HexaEx)."
Bývá to následek málo pestré stravy - při ranným stádiu se doporučují vitamíny.
Jinak je to i tady ve fóru: http://rybicky.net/forum/501

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 18:50:15 • 0.899 s