17 • 49 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » čtverzubec trpasličí (Carinotetraodon travancoricus) 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 869x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

19.08.07 15:16:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblackwolf (40382117405) – čtverzubec trpasličí (Carinotetraodon travancoricus)
Moc se mi tahle rybka zalíbila a koukám, že ji tu pár lidiček má ve svém akváriu, tak bych chtěla poprosit o nějaké bližší informace než co je v atlasu... díky. Vypadá to, že by nebyl problém je chovat s krevetkami a neritinami, jsou moc maličcí na to, aby jim ublížili, ne? A co by mě hlavně zajímalo je jejich cena a info, kde je sehnat, protože jsem nenašla zatím nikde tyhle krasavce v nabídce. Jsem z Prahy. K nadlábnutí jim stačí mražené patentky? Čím ještě krmíte? Měla bych do akva dát i okružáky, aby si mohli kdyžtak smlsnout? Plánuju do října založit malé akvárium a určitě by se tam vyjímali:) Jo a ještě jeden dotázek-jak moc jsou plaší - vadí jim častý pohyb okolo akva, údržba atd.?
19.08.07 19:35:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
http://www.klub.akva.sk/akvarium.php v jednom z nich je o těchto čtverzubcích napsáno od stejné atorky, jako ti dal mrakoplash linky. Ale z toho, co o nich píšeš, bych ti doporučoval vybrat si jinou rybu a nebo ještě hoooooodně studovat.
19.08.07 19:46:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Jj souhlasim, ty rybky sou celkem dost narocny ano
20.08.07 01:35:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksemko (3933451557)
pred tyzdon som si kupil 4 kusky do svojho akva palec Vrele ich doporucujem niesu moc narocne.Na jedlo im stacia rozmrazene patentky a sneci potlesk .Mam pri nich 7 neoniek 6 kuskov plža priecnopruheho 3CJ-caridina japinica a asi zo dvadsat neocaridina denticulata a zopar cherry.Krevetkam vobec neublizuju dokonca ich ani neokusuju a ani ich nenapadaju.Ich chov zatial nieje vobec narocny ale mala by si mat asi dost vykonny filter lebo predsa len su to masozravci a ich vykali a zvysky nezjedenej potravy dost znecistia vodu.A este zopar ukrytov a nejake rastliny na skovanie javsky mach a podobne. ;-)
20.08.07 07:15:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – TO SEMKO
A můžeš mi říct, jak to, že ty po jednom týdnu můžeš tvrdit, že jsou nenároční, když mnohem mnohem zkušenější akvaristi vřele doporučují chovat je v druhové nádrži a tvrdí o nich, že jsou to nároční chovanci? A ještě je doporučovat jiným lidem? Co se stane, až se trochu rozkoukají a dospějí? A vybílí ti všechny krevetky a pokoušou jiné rybičky, protože se samci začnou připravovat na tření?
20.08.07 08:52:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVitekm (963145152351)
Mohu Ti doporučit nákup v Hornbachu na Zličíně/ Řepích v Praze 5. Mají je tam asi už asi 6 mesíců, takže karanténa proběhla úspěšně. ano Předem upozorňuju, že jsou to sice ryby, který sežerou šneky, pak ale všechny menší rybky. Ptal jsem se tam, co jim dávaj. Odpověď: oni sežerou všechno, dáváme jim i co nám v jiném akvárku chcípne. Takže se ostatních rybek štítit nebudou a když nebude šnek, bude dobrá i třeba Tvoje neonka, nebo jiná menší ryba. Pak jsou taky dost náročný na chov a podmínky v akvárku. Jinak ale nádherná ryba. Měl jsem je. 2 kusy, ale s příchodem letních teplot mi jednou vylítli trochu mimo běžněj standard podmínky v akvárku a moji miláštové plavali břichem vzhůru.
20.08.07 09:00:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Vitekm podle toho jak popisujes ze si smlsnou na neonkach, bych rek ze myslis uplne jiny ctverzubce. Tyhle trpaslici maji cca 2,5 cm a chtel bych videt jak polyka neonku :)
20.08.07 09:21:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblackwolf®
For all: Díky moc za reakce a odkazy ;-) Už to vidím tak, že tyhle krasavce si nejspíš nepořídím, alespoň ne v nejbližší době, neměla bych pro ně podmínky.
20.08.07 09:39:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – to mrakoplash
No já bych řekl, že ji sice nespolkne, ale může ji solidně okousat - když dokáže vydrtit šneka, tak s neonkou nebude takový kříž.
20.08.07 09:43:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Niku tyhle prckove bastej pouze maly sneky a nelouskaji ulitky, jen je vytahnou ;-)
20.08.07 10:22:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksemko® – Nik
Suhlasim ze niektory ctverzubci su dost narocny na chvo ale carinotetrodon nie.Mam asi jedneho dospeleho a zatial je len trochu teriotorialny ale to som znizil vysadenim rastlin a vytvorenim jaskyniek a ukrytov.A ked mi padne za obet nejaka ta neonka tak to mi je fuck.Ale zatial o tom pochybujem lebo ich krmim prvidelne takze by s tym nemal byt problem potlesk
20.08.07 10:23:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksemko® – Mrakoplash
neoniek sa zatial ani nedotkli ale strasne ich fascinuju sneci :-D
20.08.07 14:30:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBotso (107325771315)
Ja ich chovam uz asi 6 mesiacov.Zatial ziadnu rybku ani krevetku nezozrali.Zeru len slimaky a mrazenu patentku.Aj vysoke teploty tohto leta zvladli zatial v pohode.Treba ich len pravidelne krmit a nebudu napadat ziadnych ostatnych obyvatelov aqa.
18.06.08 18:13:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantuomas® – ideas??
..welmi ma zaujala tato mala rybka a este viac potom co som docital clanok z klubu.akva.sk resp. ich casopisu, no nez ju zacnem zhanat, ak je tu nejaky skuseny chowatel tychto prckov - hodili by sa do mojho akva konkretne (wid popis) ?? dakujem-) palec
19.06.08 08:10:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: fantuomas
asi mluvíš o článku z Akvária z ledna 2007

článek opravdu hezký a taky mě přivedl k myšlence na tyto rybky, nicméně ještě jsem nenašel jestli je vůbec někde mají a navíc se rozhoduji jestli vůbec si je mám pořizovat k ancíkum long fin

ale třeba Mrkoplash by mohl vědět kde je sehnat, případně kde je pořídil on ;-)
19.06.08 08:41:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Snofrev
Před pár týdny jsem byl ve Sklorexu a co myslíte? Byli tam! :)
19.06.08 08:54:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: Sid
tak to je krásný, ale já bych si pro ně raději někam zajel, osobní odběr je osobní odběr a 300km pro ně teda nepojedu a pak 300 kiláčků zpět :-(
to by byli hodně drazí

PS: vlakem je neci trápit (ale třeba budu muset)

ale děkuji za info
19.06.08 09:47:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantuomas® – dik
prave dnes sa pojdem asi prejst a pozret ci su unas v meste, moc stym nepocitam ale jeden nikdy nevie ;-) ..stale mam ale zmatok trocha v tom aku vodu pre nich (teda je jasne ze musi byt 100%cista a ne slana al. brakicka:) na nete sa pise ph 7 -8,3 +- , ako kde, vraj od kyslejsej az po mierne tvrdu, inde tvrdost neudavaju.., urcite niesom velky chemik a vobec tieto testy nerobim, iba viem z tabulky dodavatela ze u nas ph = 7,8 a voda je tu tvrdsia, myslite ze by im "sadla"?
- snofrev, ano ten clanok, pekne napisane-)
19.06.08 09:58:21 / 19.06.08 09:59:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: fantuomas
žádnou brakickou, ale sladkou, pouze pokud je objeveno onemocnění, tak do slané vody

pH neutrální a neměla by být příliš měkká a co nejméně N-látek (v zarostlém a zaběhnutém akva by neměl být problém)

přeji hodě štěstí při hledání
19.06.08 11:01:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksemko®
www.biotop.sk tusim ze posielaju ryby aj postou
a www.zoodom.sk stade ich mam ja a sem tam sa tam este objavia ano
19.06.08 11:57:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFranta (388741332465)
Taky se dají tuším objednat z http://www.aquarium.cz , některé druhy tam jsou skladem. ;-)
23.06.08 13:44:13 / 23.06.08 13:47:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev®
tak jsem se ptal na http://www.aquarium.cz a trpaslíky maj skladem, maj je ale pod jménem tetraodon travancoricus
horší je, že nemohu najít kde že se nacházej, akorát vím, že maj obchod někde v Praze, ale na jejich stránkách vůbec nemohu najít kde :-(

už mi z toho vedra asi hrabe na majáku

edit: adresu jsem si už našel zde v záložce obchody potlesk
10.07.08 14:42:59 / 10.07.08 14:45:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmirielll®
trpaslíky mají tady:
http://www.hypancistrus-aquarium.com/MALOOBCHOD/index.php?p=productsMore&iProduct=191&sName=Carinotet raodon-travancoricus
(nejsem z toho moc chytrá,protože p. Blažek figuruje i na zmíněných stránkách aquarium.cz :-) )

mám větší tetraodony, ale tyhle malý zatím ne... musej taky mít slanou? Nikde to moc nepíšou.
žerou taky šneky? :) sice jsou to mrňata..ale ..??
10.07.08 16:42:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: mirielll
zijou ve sladky, sneky zerou.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 22:46:17 • 0.78 s