47 • 90 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Ach ty testy 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 467x
17.08.07 10:19:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVlastaK (398821161163) – Ach ty testy
Hezký den, potřebovala bych poradit. Mám akva (vody asi 29l) od 4/07,3 týdny bez rybiček jen s filtrem, pak 3x živorodky duhová a 2x pancéřníček skvrnitý. Vše OK. Začátkem června přikoupena betta, 3x neonka a 2x pancéřníček panda.Voda 24stupňů, svícení do té doby po skrovnu, na akva dopadá sluneční světlo( ze strany je trochu zastíněno skříní), filtr Ellite Stingrey (rejnok), občas vzduchování.Týdenní výměna 1/3 vody za vodu vodovodní + sera agutan. Krmivo Tetra tetramin, tubiflex a Lon Plankton, pro pancéřníčky občas tabletku. Další vývoj v akva- 1 neonka se straní ostatních (úhyn cca po 1měsíci), betta ožrala pavímu očku zadní ploutev a občas ho prohání. Od 1/2 červece- úhyn těhotné paví očky (začala se stranit ostatních a uhynula, u druhé holky je vidět křivá páteř). Nakoupeny vitamíny pro ryby, testy od Dajany 3v1. PH 6,4(nejnižší měřitelné), KH asi 3, DKK 14. Přikoupen párek pavích oček. Mezitím se nám podařilo odlovit 3 malé potomky. Všechna odlovená mrňata přežila (až na jedno, kdy jsme zkoušely je dát do spoločného akva po 1 a1/2měsíci a betta si z něj udělala svačinku. Betta dostala samotku. Mezitím paví očka umřela všechna, ostatní ryby zatím OK. Nebyla pozorována krupička ani vodnatelnost. Vždy začala tak nějak nekoordinovaně plavat, pak jako by měly slepené ploutvičky a pak konec. Po přečtení všech možných diskuzí, jsem si myslela, že to bude v PH, tak jsem si od kamaráda půjčila (starý) test, ten mi včera vyšel asi 8 (nejvyšší měřitelný). Tak už nevím, čemu mám věřit!!!! Asi půjdu koupit ještě jiný test. Filt jsem zkusila dát normální molitanový bublifuk (tak tam zatím fungují dva filtry. Teď mám dilema v akva dvě holky pavích oček a nevím, zda jim mám obstarávat ženicha, zda to má vůbec cenu. Po tom co jsem si včera přečetla vím, že to s pavími očky není vůbec jednoduché.
S jakými cenově dostupnými a lehce sehnatelnými testy jste spokojení vy? Děkuji za případné rady.
17.08.07 11:14:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek®
Tak předně,v 29litrech máš MOC ryb!
Testy je dobré používat ty,které nemají prošlou dobu použitelnosti.Já používám od firmy AQAR,cena je 70,- a jsem s nimi spokojen.
17.08.07 13:34:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Ja jen doplnim jurka, neni to aqar ale aquar http://www.aquar.cz/ taky je pouzivam.
17.08.07 19:26:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGerrik (95842113485)
Já jsem testy nikdy neměl a nepoužíval, a rybičky rostou jako z vody hop Vím, že tímto popudím spoustu akvaristů, ale je to tak :-D
17.08.07 19:29:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Nemyslim si, kdyz to funguje, tak na co testy palec
19.08.07 12:00:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekporop (95842148825) – divné
jakto kdyz tady na webu pisou ze pavi ocka sou pro zacatecniky tak jakto ze ty rikas ze je to tezkee??? co no no
19.08.07 18:54:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
no ono to je myšleno tak,že pokud máš dobrou vodu a vše kolem chodu akvária v pořádku,tak pavi očka jsou vhodný pro začátečniky,diky tomu,že se dobře množi a většina lidi má radost že má svoje odchovy:-),ale jinak je pravda že gupky žijou vyloženě ve sra***:X-)možná někdo doplni odkaz který sem tu kdysi četl v čem žijou ve svoji domovině? X-)
19.08.07 19:21:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka® – rady
Uz se nedivim, ze nekoho nebavi stale opakovat rady zacatecnikum - neni to konkretne na autora dotazu - ale obecne udiv pro vsechny - nic ve zlem
! Zadnou velkou chybu jsi neudelal, jsou horsi :) Jen mi prijde, ze lide si snad pred porizenim akvarka neprectou ani jednu poradnou knihu. I kdyz vlastne, kolik jich je poradnych a jak to pozna zacatecnik, ze ? ,(
No, k veci: Zasadou dle mych zkusenosti je v malem akvarku mit tak krevetky a par pavich ocek, a lepe pak zacinat s vetsim akvarkem. Filtr pro zacatek molitanovy, ma vetsi objem nez ten "rejnok"-staci se podivat dovnitr, ze molitanu je tam uboze malo. A klidne mit oba, jak jsi to vymysela, taky to tak mam-ale v 50l akva. JInak rybky nedavat po jednom az trech, to se trapi! Neonky potrebuji hejno. Jinak i pavi ocka, slechtena, jsou dnes haklive ryby!, je to tak. I kdyz muzete narazit na ruzne linie. Ale znam chovatele, co spis maji stesti na odolne black moly, nez pavi oka. Pavi ocko je napr. nachylne na bakt.rozpad ploutvi, ktery mohou chytnout pri spani na neudrzovanem dne...ale i jinym nemocem. Zasada proti nemoci, uhynu - poskytnout dobre prostredi, vodu...nasl.leceni je vzdycky problem..takze prevence je nej. Pro zacatecnika tedy existuje spousta ryb, ne jen pavi ocka. )
19.08.07 19:24:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka® – dale
Proste toho chce precist, poradit a vybrat si vetsi hejnko pro zacatek - levnych ryb - ty jsou totiz mimo jine levne i proto, ze je chovatele lehce odchovaji a vets.se i lehce chovaji. Odolne a mirumilovne jsou napr. i razbory klinoskvrnne a nektere tetry. Kdyz mate hodne zarostle akvarko, dobre funguje a ryby se citi dobre, coz je zaklad. ahoj! Mejte se vsici!
19.08.07 20:04:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – pavi ocka
Ano, i ja bych se pridal, ze uz nejsou co byvaly. Co ode me musely pred 20lety vytrpet, a zily a mnozily se. V novem akva mi uz 2 samci uhynuli. Pomalu se taky priklanim k tomu, zacatecnikum je nedoporucovat, sice se hezky a samy mnozi, ale na podminky mi ted prijdou dost citlive. Ale 2 samci enni zadny smerodatny vzorek, nicmene to rika cim dal vic lidi.
19.08.07 21:28:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Živorodky jsou ty nejnemocnější ryby a pokud se nepodaří získat je zdravé, jsou potom problémy. Já je mám přes léto v jezírku a jak se jim to líbí, horší co s nimi na podzim. :-)
19.08.07 22:36:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To mch.sokolov
"...jinak je pravda že gupky žijou vyloženě ve sra***:možná někdo doplni odkaz který sem tu kdysi četl v čem žijou ve svoji domovině..."

S takovými výroky opatrně. :-)
Jistou zkušenost udělal Dr. Slaboch a odkaz mohl být ode mne.
Dávat ho sem znovu nebudu - aby ho někteří nepochopili jako návod! (Jak právě váš příspěvek napovídá, zdá se... ;-) )
Je třeba si uvědomit, že v článku Dr. Slabocha se uváděné souvislosti týkaly jedné konkrétní lokality, resp. jednoho jeho konkrétního odchytu, nikoli standarních podmínek pro chov a odchov živorodky duhové! ;-)
19.08.07 22:39:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To Porop
20.08.07 08:29:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
ti:Sid:-)vážně netušim,ale bylo tam jak žijou ve strouze,kde si mistni domorodci myjou nohy:-Dmyslim že to tehdy poslal mrakouš a nebo paulinn X-)
20.08.07 08:33:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Sokole ja asi vim co myslis, slo o tu reportaz z Venezuely. Pise tam o dost vysoky teplote vody a celkem fdost vysokem ph. Jenze to plati pro tu rybu ktera tam zije ta co ji koupis v akvaristice by neprezila. nejspis hmm
20.08.07 08:37:00 / 20.08.07 08:42:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
mraku jojo to je ono,diky za ten odkazX-) já věděl že ty a nebo paulinn :-P odkaz mi poslal mrakouš,ale dávat to sem nebuduX-)
20.08.07 09:22:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To mch.sokolov
"Původce" různých odkazů se dá dohledat. Ale kdo by se s tím babral, ne? ;-)
Jenom poznámku - oni ti domorodci si nejspíš v té strouze nohy nemyjí. To je v septiku dost dobře nemožné... :-D
11.10.08 10:48:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠDK®
Prosím o radu jestli někdo znáte nějaké levné (do 100,-) testy (testovací proužky) na základní parametry pH, tvrdost, dusitany (či dusičnany.. nevim jak se to jmenuje a co je podstatnější), CO2, a případně jestli je nutný ještě nějaký paramet. Nikdy jsem to neměřila a všechny testy jsou dost drahé (a na hodně měření), chci to jen pro kontrolu a pro případ nouze, mám jen malé akva. Písněte prosím jakou znáte nejlevnější (ale pokud možno i spolehlivou) značku, kolik to stojí, na kolik měření a co se tím všechno měří. Aspoň nějaké částečné info. ...pokud by byl někdo ochoten mi kdyžtak pár měřících proužků prodat tak mi prosím nechte vzkaz. Dík
11.10.08 10:57:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: ŠDK
11.10.08 11:12:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: ŠDK
Ty papírkové testy jsou hodně nepřesné, lepší bude si koupit třeba ty od Aquaru, jak psal Sid. Já mám třeba test 2v1 na celk. a uhličitanovou tvrdost od Hu-Benu (stál okolo 50,-), ostatní Aquar. Klidně to udělej tak, že si každý měsíc koupíš 1 test a za chvíli máš ty základní skoro všechny (já to tak udělala). Doporučuju test na pH, uhlič. tvrdost, dusitany (i v malých koncentracích škodí rybám) a dusičnany.
11.10.08 16:03:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠDK®
díky za radu, asi to tak udělám... jen bych se ještě chtěla zeptat jak je to orientačně s trvanlivostí těch testů (při předepsaném skladování samozřejmě)... 5let?
11.10.08 16:56:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: ŠDK
Aquar píše 2 roky, na tom od Hu-Benu jsou napsané roky 3. Ale při pravidelné kontrole je asi spotřebuješ dřív ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 20:27:06 • 1.161 s