Fórum » Akvarijní ryby » likviduje líbající čichavec rostliny?
14.08.07 18:02:25
Martin (29894947935) – likviduje líbající čichavec rostliny?
Slyšel jsem, že líbající čichavci likvidují rostlinky. Je to pravda? Chtěl bych si je pořídit. Mám hodně zarostlé akvárko a nerad bych
přišel o rostlinky.
Máte s nimi někdo zkušenosti?
14.08.07 18:10:22 / 14.08.07 18:10:36
Vrubouš® jak velke je to tve ,,hodne zarostle akvarko``?C.libajici je ryba dorustajici kolem 15-ti cm,takze doporucena velikosti akvaria kolem 300L a vice.
Mám akvárko 160 l, to je málo?
Hm,ani moc ani malo...Jake dalsi ryby tam mas?Pocty a druhy hlavne.
Zatím tam rybky nemám žádné, teprve si akva zařizuji. Chtěl bych tam mít nějaké čichavce perleťové, pancéřníčky, molly, parmičky
černopruhé a tetry citronové. Kolik, to zatím nevím.
Nevím kde jsi to slyšel, ale mě žádné rostliny nelikvidovali.
Tak to je dobre...Ma uz hodne zarostle akvarko ale teprv si ho zarizujes

Z Cichavcu bych volil mensi druhy oproti C.libajicimu...Napr.C.perletovy,zlaty,sedy,modry a dalsi ruzne barevne varianty.Potom taky C.zakrsleho nebo
C.medoveho.Vsechny dobre sehnatelne druhy na nasem trhu a daji se i kombinovat.V tvem pripade maximalne 2 druhy po 4 jedince od kazdeho.
Doporučované druhy perleťoví,zlatý,šedý,modrý jsou také dost velcí a hlavně v době kdy začnou stavět pěnové hnízdo i dost agresivní
ke všem rybám v akváriu což u líbajících nehrozí. Ti si totiž žádné hnízdo nestaví.
Jo no,ti se vytiraji na kameny

15.08.07 09:50:43
Nik® jen taková zkušenost:
v mém cca 180 litrovém akvárium když se třeli čichavci šedí, tak samec zabral jednu polovinu nádrže a zbylých 14 ryb se tísnilo v druhé
polovině a nemilosrdně na ně útočil, kdykoliv vystrčily čumák z porostu hygrophyly.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora