[1] 2 3 
28.11.06 20:59:05
vaclav® – poradte prosim
30.11.06 13:46:16
pantany® – mala rada
ja mam podobne akva:
takze topitko by si mal pocitat 0,5 wattu na 1 liter vody, ked teda je akvarko v byte. takze ked mas 112 litrov tak ti staci
topitko 60 wattow, ja mam osobne 100 wattove, radsej viac ako menej. Filter - v ziadnom pripade nesetry, radsej kup kvalitny ako nejaky shit. ja
pouzivam vnutorny filter shark 2 + som dokupil nadstavec na aktivne uhlie aby sa zvysil ucinok. co sa tyka rastliniek a ryb to je na tebe. ale najprv
si prestuduj rastliny. su take co okysluju vodu a ked ich mas vela musis sledovat ph. ja osobne mam egeriu densa, vallisnerie, echynodorusy, anubiasy
- a su v pohode. rybky - v kazdom pripade panciernicek, prisavnik a nejake tie neonky resp. tetry. proti riasam je SAE alebo prisavka thajska, kedze
som sae nezohnal kupil som si prisavku. drzim palce.

05.12.07 14:54:03
Naďa® Ježíšek nám přinese akvárko 80 x 35 x 40 cm (112 l). V obchodě mi doporučili 2 filtry FAN MINI PLUS na akvárka 60-100 l (40-200 l/hod) nebo
FAN PLUS na akvárka 100 - 150 l (450 l/hod). Já bych se přikláněla k tomu většímu. Máte s touto značkou zkušenosti? Ve druhém obchodě
AGUA TRIXIE M 1000 na 100 - 180 l, který má cenu dvojnásobnou, nebo i další dražší. Co vybrat? Nebo je lepší jem molitan? Jsme
začátečníci.

Díky
05.12.07 15:07:34
filipsi® – Re: Naďa
Osobne bych jeste do 100l dal molitanovy vetsi bublifuk, nebo kdyby mi neslo o penize, nejaky vnejsi "kyblikovy" (fluval 105, eheim 2211).
Já mám FAN-1 plus a FAN-3 v jedné místnosti, kde spím a jsem nadmíru spokojen. Není je vůbec slyšet. Mají oba i přisávání vzduchu.
Použití vnitřní, vnější je věc zkušenosti a názoru.
Také mám 112l a v nejbližší době si chci pořídit vnější filtr Tetra Tec EX 600...
05.12.07 15:35:04 / 05.12.07 15:40:08
Sidonius (-12-11-10-9) – Re: Naďa
Ježíšek nám přinese akvárko 80 x 35 x 40 cm (112 l).
Taky mám tohle akviško a filtr TETRA Tec Ex 700 a jde to.
Nevýhodou tzv. "honičů vody" (ponorných filtrů typu FAN-x) jsou minimální objem filtrační hmoty a příliš vysoký průtok.
05.12.07 15:45:28
Naďa® Když bych zůstala u FAN, tak ten větší? 100-150 l
Jestli je pro vás hrncový filtr "nedosažitelný", běžte raději do kostky molitanu a čerpací hlavy. Nemusíte si přeci za hodně
peněz koupit omezeně užitečnou věc - "honič vody".
05.12.07 16:01:06
Podivej treba sem, na Nortonovu upravu Fluvalu:
http://rybicky.net/nadrz.php?c=1323. Abys po case nedopadla stejne, ze ho rozrezes a zustane ti vlastne
jen cerpadlo a koupis kostku.
Ale jestli na nem trvas, volil bych filtr jeden misto dvou.
Jen abych trošku rozptýlil povědomí o "honičích vody" konkrétně Fany mají spousty nástavců, které zmírňují proud vody, nebo
ho rozptýlí, nebo skrápí hladinu svrchu, apod. Je fakt, že filtrační hmota není největší a určitě se musí častěji čistit než u
"hrncových" ale taky to není žádná hrůza.
Taky se zástávám Fan filtrů.Pokud se vybere správná velikost ,tak ten průtok není taková hrůza.Pokud jde velikost filtrační hmoty,tak
není největší. Stejně ale ,když se akva zajede,tak biofiltr je i celé dno ,takže pak vše funguje i tak.
Já mám taky filtr FAN a přemýšlím že na něj koupím nějaký biomolitan.Průtok je docela dobrej,protože jde hodně zmírnit.
05.12.07 18:55:47
Norton® – Re: Naďa
Když už mne Filip uvedl jako "odstrašující" příklad.

Tak což třeba něco takového:
http://rybicky.net/nadrz/748/d5230.jpg. Původně jsem
používal vnitřní filtr TetraTecIN600, který jsem shledal nevyhovujícím právě z níže uvedených důvodů.
Mimochodem, ten Fluval jsem měl za 50% ceny (no nekupte to). Akvárko je v ložnici a čerpado Fluvalu je vskutku velmi tiché.
05.12.07 20:26:36
Naďa® Omlouvám se, jsem asi natvrdlá, ale s tím filtrem si stále nevím rady.
1) Potřebuji koupit hotový a ne ho předělávat.
2) Raději chci vnitřní.
3) Nechci šetřit na kvalitě a koupit šmejd, ale jsem na mateřské, tak zase nepotřebuju finančně de luxe, ale nerada bych našla rybičky
uvařené.
Akvárko bude v obýváku, vytápěné na 24 st.
Co zkusit Aquael cena docela ujde ja ho mam ve 112 a neni problem.

Jestli nevadi hluk od vzduchovaciho motorku, tak si porid bublifuk.
Treba o trochu mensi nez je tenhle.
05.12.07 21:04:14
Ten filtr v trigonu není žádný "šmejd"

Čerpadlo je od "Hagenů" PowerHead201 a kvádr akvacitu od "věhlasné"
firmy Rataj & syn. Jediná úprava byla ořezání kvádru na požadovaný rozměr. Jinak ty kvádry jsou přímo dělané na čerpadlo Atnam 201.
S tím však osobní zkušenost nemám, někdo tvrdí, že je hlučnější, druhý zas že je tiché... Powerhead tichý zatím je.
Cena akvacitu s trubkou je v akvaristikách kolem 100,- korun, čerpadlo podle typu od 300 do 700...
05.12.07 21:11:20
Norton® – Re: isamik
Nebo tak Michale.
05.12.07 21:15:19
Naďa® Nevím jak velký hluk si mám představit, zatím bude v obýváku (za hlavou), tak jestli bude rušit při sledování televize. Nevylučuji, že po
přestěhování by mohl být i v dětském pokojim, kde děti spí.
05.12.07 21:19:51
V tichem pokoji (loznice) je slyset kazdy kompresor, a me, ktery nesnesu i tikani, by cokoli vadilo. V obyvaku mam sera air 110, kdyz se skrti na
vystupu, je docela tichy, pri beznem "provozu" domacnosti neslysitelny. Existuji pry i tissi, chvalene jsou myslim rena air, chce to zkusit.
Kazdy ma jinou citlivost na hluk, tak tezko radit.
05.12.07 21:22:45
Naďa® Hodiny mě taky dost vytáčí. Tu cenu bych si přestavovala tak kolem 500 Kč. + - autobus
Mám oba Fany v obýváku, spím tam a nejsou slyšet vůbec, ale opravdu vůbec. Už jsem několikkrát čučel, jestli jedou. Nekecám.
05.12.07 21:27:55
Skutečně tichá čerpadla jsou právě ta dražší... bohužel...
[1] 2 3 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora