19.07.07 07:59:58
ekvb® – Menit ci nemenit vodu?
Ahoj, chcem sa spytat na Vas nazor ci menit alebo nemenit vodu v tomto pripade. Mam v robote 37 litrove akvarko (vid moja prezentacia). Vsetko funguje
super, nemam ziadne riasy, akva je husto zarastene, rastliny rastu velmi rychlo. Po dvoch tyzdnoch od poslednej vymeny 1/4 vody su dusitany na nule a
dusicnany 30mg/l. Myslite, ze v tomto pripade je nutne menit cast vody kazdych cca. 14 dni, alebo je mozne tento interval predlzit?
Předpokládám, že při každé výměně také odkaluješ...tedy v podstatě čistíš celé akvárko. Já jsem pro výměnu.
no tím že vyměníš trochu vody doplníš i živiny, jako například fosfor (i v krmivu) a železo (pokud nehnojíš) a mnoho dalšího
jsem pro výměnu a pravidelnou
Meniť. Máš ho prerybnené.
ja by som tiez menil, mas ho dost prerybnene. mozno mas po dvoch tyzdnoch dobre hodnoty ale ked sa to zasne serinkat tak potom uz to bude horsie
napravat, takze radsej men vodu a odkaluj. keby si tam mal len par ryb tak mozno by som ten interval natiahol na raz za mesiac, ale v tomto pripade
kazde dva tyzdne by som veru ponechal.
Pokud budeš mít např. 1malou rybku na 5l vody (nepočítám tam živorodky a parmičky-jsou to prasata, tak se to dá nějakou dobu praktikovat
pouze s doléváním odpařené vody.Ale stejně by si se nevyhnul alespoň jednou za 6-8 týdnů odkalit odumřelé části rostlin ze dna.V Tvém
případě bych měnil cca 20% 1x cca za 10dní.
19.07.07 12:47:36
ekvb® – to pantany
Ahoj, poslednu vymenu vody som robil po troch tyzdnoch, pricom hodnota dusitanov bola stale na nule dusicnany okolo 30 mg/l. Inak, akva je husto
zarastene (oproti poslednym fotkam je to zarastenejsie cca. o 30%) a pri cisteni toho vela neodkalim, proste sa zda, ze to rastliny stihaju spracovat.
19.07.07 13:22:22 / 19.07.07 13:31:09
Eff® A ta hranice toxicity je kde? Například já mám NO2 = 0 a NO3 > 10mg/l i když 3-4 týdny neodkaluju, neměním vodu. Naopak čím déle
neodkaluji, tak se mi zdá, že se rostlinám daří víc a řasám míň. Hnojím řasobijcem a CO2. Ryby žádné problémy nevykazují, v životě
jsem žádnou neviděl lapat po vzduchu, ani v těchto vedrech. Je ale pravda, že ryb tam moc nemám.
19.07.07 14:53:52
ekvb® Mozno sa teraz spytam blbost, ale odkial sa tam berie med a olovo?
19.07.07 14:55:56
LuXy® Stopové prvky, sú všade...
19.07.07 15:09:55
ekvb® – to LuXy
Ok, ale ako sa mnozia, ked tam nic nepridavam?
19.07.07 15:48:23
ekvb® Vodu nedolievam kedze je akvarko cele zakryte, prach detto. Samozrejme nemam v plane vodu nemenit vobec, len sa mi zda zbytocne menit ju napr. kazdych
10 dni.
19.07.07 18:28:24
Nik® Pokud máš takové výsledky jaké máš, tak bych měnil vodu tehdy, když tak nějak vnitřně cítíš, že bys měl, protože akvárium je
očivedně krásné a prosperující. Lidi tady na fóru ti spíš zamotají hlavu, protože co člověk, to jiný názor

. Vlastně já bych
spíš řekl, že musíš vodu dolévat z doho důvodu, aby jsi rostlikám poskytl nějaké živiny, protože ony očividně všechno zpracují.
20.07.07 08:01:12
ekvb® – to Nik
Ahoj, suhlasim s tebou. Mam dve akvarka a to vacsie funguje uplne inak, tam musim menit 1/4 vody cca raz za 10 dni, inak zacne narastat NO2. V tomto
mensom je to v pohode, navyse tam ma parik Colisa Lalia, ktore su citlive na kvalitu vody. Keby teda nebolo nieco v poriadku, iste by sa to na nich
prejavilo.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora