44 • 93 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Bílé vřídky na hlevě - Betta 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 213x
18.07.07 08:17:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDraceq (105382944335) – Bílé vřídky na hlevě - Betta
Fotka k příspěvku Zdravím a prosím o radu. Včera jsem izoloval jednu samičku Betty, protože se mi zdála nějaká divná (změna v chování). Nejdřív to teda vypadalo, že se jen podřela nebo se porvali se samečkem (jsou pohromadě dvě samičky a sameček), ovšem dnes se jí objevily na onom místě bílé chomáčky. Myslíte, že je to klasická plíseň (Achyla, Saprolegnia atp.), nebo máte jiný názor? Na fotce to nejde vidět, ty bílé chomáčky vemně vystupují z povrchu kůže. Rybka už dnes plave více než včera (to spíš odpočívala), zatím ovšem téměř nežere. Do vody dostala prozatím sůl, methylénovou modř (preventin) a malachitovou zeleň. Díky za rady zkušenějších ;-)
P.S. - ty bílé odlesky na ploutvích a šupinách neberte v potaz, jedná se pouze o odlesk blesku, normálně tam nejsou (aby nevyvolávaly podezření na krupici)

18.07.07 08:25:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
možná se porvali a potom se jí tam dostala plíseň, zkušenější nejsem, ale umřela mě na to rájovka- neodhadla jsem to včas.Řekla bych že to bude plíseň, ale radit si netroufám, počkej na někoho kdo o nemocech ví víc.držím palečky při léčbě
18.07.07 08:33:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
moje betta to měla také (když jsem je ještě měl) a zrovna když se třeli dal jsem tam eSHa 2000 a bylo po plísni
18.07.07 10:53:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDraceq (105382944335)
Díky za podporu a rady.
Asi nasadím antibiotika :) Fakt je, že sice 20 ml eSHa 2000 stojí okolo 150 kč, ale co bych pro rybičku neudělal :)
Snahu vytřít se měli minulý týden, samička byla pruhovaná jak přechod pro chodce ;-), pořád se motala okolo samce, už si spokojeně plavali pod hnízdem, ale nějak ke tření ve finále nedošlo. Buclatá je pořád.....
18.07.07 12:01:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik® – teplota
třeba je to tou teplotou, rájovec měl hnízdo taky pořád postavený a jak přišly ty vedra tak je v tahu

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 18:35:38 • 1.507 s