30 • 75 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Bojovnice - jak se pozná sameček? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 209x
16.07.07 17:59:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIviik (393793170271) – Bojovnice - jak se pozná sameček?
Ahoj všem,
poradíte mi, jak se pozná mladý sameček bojovnice pestré od samičky?
Díky...
16.07.07 18:11:49 / 16.07.07 18:12:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
samicka ma u prednich ploutvicek na brisku takovou bilou tecku, nevim jak se to spravne jmenuje ;-)
16.07.07 19:45:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIviik (393793170271)
Díky, tak máme malýho samečka potlesk
16.07.07 20:01:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Mrakoplaš
To je dost zavádějící informace. Ta malá bílá tečka se tam objeví ve chvíli, kdy je samička pohlavně dospělá a naplněná jikrama.
16.07.07 20:06:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Nik tak misto kritiky prispej radou ;-)
Ja sem poradil alespon to co sem vedel, ty jen kritizujes. :-P
16.07.07 20:16:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Mrakoplaš
Nekritizuju, jen jsem tě opravil a svou opravu zdůvodnil. Tvá informace nebyla mylná, byla jen u mladého kusu nepřesná. A ať si lámu hlavu jak si lámu hlavu, tak moc na způsob, jak poznat hodně mladé kusy nepřicházím. :-O Proto jsem zde nic dalšího nenapsal. Vždyť i v akvaristikách ti mnohdy prodají samečka s tím, že je to samička. To se pak jeden diví, proč jsou ty mladé samičky na tvého starce tak agresivní.
tak snad jen citace odtud: http://www.betta.wz.cz/odchov.html

"Při dobré péči mohou být již v polovině druhého měsíce života rozlišena pohlaví. Při velikosti přibližně 1,5 cm se začínají rybky vybarvovat a samcům narůstají delší, do špičky protažené, ploutve. Touto dobou je přemístíme do nádrže o objemu alespoň 80l (záleží na počtu ryb) s velkou plochou vodní hladiny a nízkým sloupcem vody. Protože jednotlivé rybky rostou značně nestejnoměrně, je třeba je časem třídit podle velikosti."
16.07.07 20:30:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
palec to me nenapadlo se tam podivat, btw nepoznal sem samecka ani po 4 mesicich pac mel hodne okousany ploutve, bylo mi to divny proc po nem furt jdou hmm
kdyz postavil hnizdo bylo jasno :)
18.07.07 18:15:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekathaya®
myslim ze samicky mavaju take pruhy po tele. Ked su starsie, maju kratsie plutvicky.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 18:16:40 • 1.314 s