[1] 2 
14.07.07 18:02:31
Ready® – Nemocná Betta

Prosím, poraďte co je mé rybě. Dnes jsem na ni zpozoroval, že se jí udělal u tlamy nějaká bílá skvrna viz foto. Má ji jenom na jedné
straně a zřejmě ji tam upadly i ploutve. Ryba teď plave u dna a špatně se pohybuje. Je ještě nějaká šance ji zachránit?
To vypadá hodně zle, možná bude nejrychlejší ji utratit. Ale v nemocech se moc nevyznám, takže si ještě počkej, zda se někdo jiný ozve.
Jinak čím fotíš?
Toto bude choroba "Costia"

- zosednu vsetky supiny a rybka zomrie

na toto iste zomrel aj moj bojovnik

Vsimol/la si si na rybke
take male telieska? Ak ano, tak to tu chorobu sposobuje.
Tak bohužel, ryba se rána nedožila

Pro Petra - Panasonic DMC-FX10
Tak jsi jí to chuděře mohl ukrátit. Co se dá dělat. Jínak díky za info, právě o nějakém panasonicu jsem uvažoval.
můj bojovník má zničeho nic potrhané ploutve, tu malou ploutvičku na místě ruky má poraněnou a na ní něco bílého, takže sní nehýbá,
jinak žere občas ale většínou jo,tak jsem ho do plovoucí porodničky a už dvakrát přidal Multi-Medikal,jinak normálně dýchá vzduch, moc
mi na něm záleží,protože to byla moje první betta z odchovu a jediná která my vytržela z prvního vrhu,dnes až přídu ze školy přidám
foto
Tak sem zjistil že má BRP (bakteriální rozpad ploutví) ploutve mu odpodávají jedna za druhou, takže jak to léčit,už má jen 50% ploutví
15.09.08 17:57:17
Sid® – Re: TomášB
Šetrně utratit.
a nebyl by nějaký jiný způsob,našel sem zde na foru informaci,vyměnívat vodu, to sem ted udělal,jestli má ještě někdo nějakou radu, budu
rád
rozpad se dá vyléčit léky proti plísni (ale při taklhle velkém zasažení fakt nevím)
Jaký třeba lék?? Já používám Multi-Medikal
15.09.08 21:45:36
...používám Multi-Medikal...
A pomáhá?
15.09.08 21:46:50
...rozpad se dá vyléčit léky proti plísni...
Na bakteriózu léky proti plísním?
Na BRP není přece lék proti plísni ne?
tak proc mu neporadis??nemas cas??
16.09.08 07:21:28
Sid® – Re: Lulan
Poradil jsem už v 17:57:17...
16.09.08 11:36:46 / 16.09.08 11:40:29
Piky® – Re: TomášB

ahoj moje betty tohle měly taky, jedny mi umřely (úplně první koupený a hned 3, nebylo na lék) ale druhou sem zachránila, a už vypdala zle
(sera Baktopur -cena do 200,- to jistí v kombinaci ještě s něčím, to ti poví zapomněla jsem název), jenže mojí nevypadaly šupiny, jen
měla bílé fleky a dost ošklivé oko. Teď je v pohodě, zvaž to, třeba to zvládne.Na druhou stranu nechci ti do toho kecat, když umře vim
jaký to je, řikat si mohla sem mu to ulehčit a utratit ho rovnou. Na fotce je to oko
Sid napsal: Na bakteriózu léky proti plísním?
já jsem to takhle vyléčil už u dvou ryb, ale byly zasažené jen trochu
betta pořád žije ale už má jen málo krátkých ploutviček
26.09.08 13:24:57
Dinamit® – Beťák ve filtru...

Ahojte,
potřebuju poradit jak ne baťáka. Někdy v pondělí mi nějakym záhadnym způsobem dostal do komory s filtrem a topenim. Povedlo se mi ho vylovit.
Okamžitě jsem komoru zezhora zakryla. Druhý den při šťourání se v akva jsem komoru zapomněla zakrýt a beťák tam zase skočil. Tentokrát
vyskočil sám a včera, když to všechno bylo zakrytý, tak se tam zase nějakym záhadnym způsobem dostal. Kontrolovala jsem pozadí, to je bez
děr a hodnoty vody jsou taky OK. V novém akva se mu zatim líbilo. Je tam asi týden. Netušíte někdo proč by to mohl dělat, nebo jak mu
zabránit, aby se tam dostal?
Díky
asi je zvědavej nebo se mu tam něco líbí nebo mu někdo v akva ubližuje a hledá schovku - to je asi vše, co mě za 30 sekund napadlo

26.09.08 21:54:58
Dinamit® – Re: Joecz
Zatim jsou s nim jenom tetry a ty mu nikdy neubližovaly. Mě teď napadlo, jestli už neni moc starej a nechtěl zemřít sám a vklidu, protože
teď jsem ho chtěla vylovit, ale ani jsem ho nenašla. Bohužel se tam moc dobře nedostanu...
26.09.08 23:05:28
iblik® – Re: Dinamit
a máš zarostli akva
27.09.08 14:36:54
Piky® – Re: Dinamit
ahoj a kolik mu je, že si myslíš, že je starej? Jinak tyhle ryby jsou fakt neskutečně zvědavé, ale aby skákaly do filtru, nevim, možná se
šel podívat, ale nevim proč tam leze pořád. Můj chodí, vlastně plave, taky všechno okoukávat, a pořádně z blízka. To samé holky betty.
Chce to hodně kytek, rádi se schovávají, tak jestli jich máš málo, možná to je tím.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora