36 • 82 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Black molly - bílé fleky až povlak 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 317x
09.07.07 21:51:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoman® – Black molly - bílé fleky až povlak
Rád bych se zeptal někoho zkušeného, jestli jsou objevující se bílé flíčky na mollkách normální. Jsem "akvaristou" teprve osm měsíců a od začátku mám mimo jiné i mollky. Bílé skvrny přecházející skoro až v šedivý povlak se na nich (pouze některých) objevily už před půl rokem a v podstatě přetrvávají. Teď mám i malé "mollí" akvárko a u těch mladých se objevují taky. Ve dvoustovce, kde jsou spolu s dalšími, jsem u jiných druhů nic podobného nepozoroval. Jinak plavou normálně, žádné změny v chování. Co to je?
09.07.07 22:13:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Ztrácejí černou barvu a objevují se jím stříbrné šupinky.Jestli že chceš, aby byly úplně černé musíš si koupit jiné ty tvoje jsou z něčím skřížené. :-)
09.07.07 22:17:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (41824158797)
Jestli to neni krupička, asi ne, tak by to mohlo být nějaké zaplísnění. Oni jsou Black-Molly na to náchylné, jako asi každá přešlechtěná barevná mutace rybek. Riziko se dá snížit optimální kvalitou vody - teplota, PH, tvrdost, neškodí trochu přisolit.
Jak plíseň lěčit, nevím, něco o tom bude i tady na webu. Já jsem je vždycky nechal dožít, nebo bohužel utratil - podle postižení - někdy je to provázeno vyboulením očí a pod. Nepozoroval jsem žádnou nakažlivost.
To ale platí jen jestli je to opravdu zaplísnění, chtělo by to fotku.
09.07.07 22:19:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (41824158797)
Hm, nejspíš bude mít pravdu Václav, zaplísnění by se asi neobjevilo u tak mladých rybek. :-(
09.07.07 22:36:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoman®
Díky, že jste se ozvali, u některých lze znát i vyboulení očí. Jde mi o to jestli to je jen "mollí záležitost" nebo si mám dát pozor i na jiné druhy.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 21:13:51 • 1.201 s