Fórum » Nemoci » Black molly - bílé fleky až povlak
09.07.07 21:51:40
Doman® – Black molly - bílé fleky až povlak
Rád bych se zeptal někoho zkušeného, jestli jsou objevující se bílé flíčky na mollkách normální. Jsem "akvaristou" teprve osm
měsíců a od začátku mám mimo jiné i mollky. Bílé skvrny přecházející skoro až v šedivý povlak se na nich (pouze některých) objevily
už před půl rokem a v podstatě přetrvávají. Teď mám i malé "mollí" akvárko a u těch mladých se objevují taky. Ve dvoustovce,
kde jsou spolu s dalšími, jsem u jiných druhů nic podobného nepozoroval. Jinak plavou normálně, žádné změny v chování. Co to je?
Ztrácejí černou barvu a objevují se jím stříbrné šupinky.Jestli že chceš, aby byly úplně černé musíš si koupit jiné ty tvoje jsou z
něčím skřížené.
Jestli to neni krupička, asi ne, tak by to mohlo být nějaké zaplísnění. Oni jsou Black-Molly na to náchylné, jako asi každá
přešlechtěná barevná mutace rybek. Riziko se dá snížit optimální kvalitou vody - teplota, PH, tvrdost, neškodí trochu přisolit.
Jak plíseň lěčit, nevím, něco o tom bude i tady na webu. Já jsem je vždycky nechal dožít, nebo bohužel utratil - podle postižení - někdy
je to provázeno vyboulením očí a pod. Nepozoroval jsem žádnou nakažlivost.
To ale platí jen jestli je to opravdu zaplísnění, chtělo by to fotku.
Hm, nejspíš bude mít pravdu Václav, zaplísnění by se asi neobjevilo u tak mladých rybek.

Díky, že jste se ozvali, u některých lze znát i vyboulení očí. Jde mi o to jestli to je jen "mollí záležitost" nebo si mám dát
pozor i na jiné druhy.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora