Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára amazonská - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Skalára amazonská - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.05.2017 23:36 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: JoKa
V horní části listu je bublina,kterou vytvořily malé bublinky,není zřejmé v kterém místě s ním přišly do styku ;-) .Osobně by jsem list otočil obráceně šikmo vzhůru,tak aby jikry byly na vrchní ploše a potěr měl větší šanci na uchycení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2017 23:17 JoKa Re: Tojsouvěci
Já bych právě řekl, že to má lehce před, když koukám na bublinky na hladině...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2017 23:13 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Wanderer
Snímek z předního pohledu není zřetelný,bublinky musí být směrovány mimo jikry,aby
po vylíhnutí nestrhávaly potěr z podkladu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2017 23:11 JoKa Re: Wanderer
Je to správně. Bílé jikry průběžně odstraňuj pinzetou, jinak ti zplesnivý ostatní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2017 22:10 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Dotaz na místní odborníky. Mám to vzduchování na jikry nastaveno dobře? Snažil jsem se ty bublinky nastavit co nejjemnější.
Samozřejmě původní voda z akvária a přidán acriflavin.

rybicky.net/nadrz/26262/d164006.jpg

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.05.2017 00:16 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostliny
Dotlačit někoho kdo o to až tak nestojí k něčemu rozumnému je dost velké umění. S vaším přístupem to ale asi nevyjde. Dotlačili jste jí aby jsi koupila potřebné testy a zjistilo se že se asi o žádnou otravu a já nevím co ještě nejedná a že možná měla jen smůlu v tom co si koupila za ryby. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 23:38 Maq Re: JoKa
Zaujalo mě to jako experiment, a budu moc rád, pokud dostanu příležitost se dovědět, jak to probíhá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.05.2017 21:23 JoKa Re: Maq
Podle mých rovnic by to mělo dopadnout špatně. Rostliny nula nula nic, na filtry já zas až tak nevěřím, a hromada rozkládající se organické hmoty od které bych nečekal nic dobrého.

Problém je ten, že takových jako Sucu, a to jen za tu dobu, co tu jsem já, už tady bylo tolik, že už to ani nespočítám...
Toto jsou uživatelé, kteří nechtějí radu, chtějí utvrzení, alespoň od jednoho, jakéhokoliv, kohokoliv, akvaristy, že to dělá dobře, jenom má prostě pech... Proto jsem se také neangažoval, znám je. Nemá to cenu. A poznal jsem to asi tak šestý její příspěvek...
A když to potvrzení nepřichází, tak se zatvrdí v tom co dělá, že je vlastně revolucionář... Začne dávat nepravdivé a nepřesné informace, on se někdo chytne... A nakonec, když už to fakt nejde, tak začne nadávat, mnohdy sprostě a vyvrcholí to zrušením účtu s utvrzením, že všichni tady jsou vlastně letadla a nerozumí tomu...
Za mě také vše... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 21:08 R Muž ctibum [6920] Re: Sucu
Hele v klidu. Já tě nesoudím za to, co děláš se svým akvárkem. To je čistě tvoje věc, ať už to děláš dobře nebo blbě. Házej tam klidně vidlema hnůj. Popravdě se mi to akvo dost líbí. Jen mi přijde zvláštní tvůj přístup k diskuzi a k lidem tady. Měsíc a půl tu řešíš "problém", názory více či méně "vorezlejch" ( (C)romant ) akvaristů zahodíš s tím, že kdyby ses jimi řídila, tak ti to pochcípá všechno a ve finále vlastně problém nemáš a dál si jedeš to svoje jako na začátku. Takže celkem chápu, že si o tobě někdo myslí, že jsi Renault...
To, že nemáš rostlinné jsem zaregistroval i já, věř nebo ne a skoro bych řekl, že i všichni zúčastnění a že jejich rady to braly v potaz. Oni to nejsou idioti, víš?
Takže děvče, za mě hodně štěstí, howgh...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 20:17 Maq Re: Sucu
Dobrá. Žádný problém tedy řešit nemusíme, ale to akvárium už připoutalo moji pozornost.
Podle mých rovnic by to mělo dopadnout špatně. Rostliny nula nula nic, na filtry já zas až tak nevěřím, a hromada rozkládající se organické hmoty od které bych nečekal nic dobrého.
Ale je to pokus o něco jiného, to se cení, a osobně se mi to i esteticky zamlouvá rozhodně víc než třeba vytvářet miniaturu suchozemské krajinky, zaplavit to vodou a ještě mít tu drzost nazývat to přírodním akváriem. Tenhle bordel má s přírodní vodou určitě společného mnohem víc, včetně ambice stát se eutrofní (nota bene s hnojením).
Jsem tedy skeptik, ale rýpat už nebudu, a moc Tě prosím, zůstaň s námi a pravidelně aktualizuj prezentaci a všechny zajímavé údaje. Jsem zvědavý na věci příští jak stará baba.
ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 18:48 Žena Sucu [12] Re: ctibum
Promiň, ale posledně se tu řešilo, jaká jsem p..a, že chci udělat biotopní nádrž, když jsem sháněla jen jednu kytku.
Nemám rostlinné akvárium, mám blackwater. V tom je ten rozdíl od běžných nádrží. Hodlám v něm i pokračovat. Kdybych měla tanganiku, tak bych tam neměla kytky vůbec a to bych si asi vyslechla o otravě ryb NO3 (to všechno řeší předimenzovaná filtrace, jenž v sobě má i složku na odbourávání škodlivých látek).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 14:15 Muž Jarry [1437] Re: Sucu
Nedávno se v jiném vlákně řešila kniha o akvaristice, možná bys tam našla náměty k zamyšlení, třeba co se toxicity týká. ekologierostlinnehoakvaria.webnode.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 14:02 Žena Sucu [12]
Pochcípalo několik nově donešených malých rybek. Bála jsem se, co jim je. Byly tu návrhy, že šlo o toxicitu z listí a amoniak v závislosti na nefungující nitrifikaci. Vyndala jsem plesnivé větve a koupila testy. Nic mi od té doby už nepošlo, testy v pořádku. Nitrifikace je dle všech dostupných údajů naprosto funkční. Toxicita listí - nemohu posoudit. Krunýřovci a piskořky co v nich žijí mi ještě stížnost neposlali a vesele se v nich hraboší plní života a elánu i nadále. V tento moment si myslím, že šlo o normální selekci a uvykání na změnu prostředí. Do hejna se začlenila jedna a ta je naprosto v pohodě (umí i pěkně kousat do ruky, když ji tam strčím, celkově je dost výbojná). Ostatně byla to i jedna z rad, co jsem dostala do začátků s chovem skalár. Že si mám koupit víc kusů a počítat s tím, že dospělosti se jich dočká jen tak polovina. Jasně, kdyby komplikace přetrvávaly, tak bych vyndala i polovinu listí, ale to nebylo potřeba (a tím pádem jsem ani nevířila dno, což by určitě někdo z osádky odnesl).
Moc dobře jsem tu četla všechny názory, rady, pohnutky a přemýšlela jsem nad nimi. Zas si nemyslete, že ne. Jen prostě jako každý dospělý člověk mám svou vlastní hlavu a ráda ji používám. Informace jsem sháněla všude možně, ne jen zde, a z toho pak hledala řešení. Kdybych měla udělat všechno, co mi kdy kdo poradil, tak mi chcíplo už všechno. To jistě chápete, že i co se týče rad a doporučení jsem opatrná. Tím ale nechci říct, že bych si těch rad nevážila. Jen prostě ráda udělám ty změny v nádrži co nejmenší, aby se ta rovnováha co se tam nějakým způsobem vytvořila, narušila co nejméně. Chci mít spokojené ryby, ne lidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.05.2017 13:47 R Muž ctibum [6920] Re: Sucu
A co se tu teda řeší, když je všechno v normě a všechno funguje? Už se v tom trochu ztrácím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.05.2017 13:45 Acinonyx Re: Sucu
Nefunguju umierajuce ryby. smich stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 13:39 Žena Sucu [12] Re: karmen1976
karmen1976 napsala: Miriam promiň, ale řešiš tu stále dokola problémy které se odvíjejí od jedné jedině věci. . A to je ta, že ta nádrž prostě nefunguje. . A ty to nechceš pochopit.
Jako začátečník jdeš rovnou do nádrže která je celkem složitá na udržení rovnovahy.
Každou radu kterou tu dostaneš tak odpalkuješ nějakou odpovědi , která nemá hlavu ani patu
Ty vlastně ve skutečnosti ani o rady nestojíš. A nikdo ti ani poradit vlastně pořádně nemůže.
Bo ty nejsi schopna podat úplné informace.protože tomu sama houby rozumíš.
A spousta lidi už ti ani radit nechce.

Vykašli se na skalary a chovej křečky .
Sorry jako .ale už mi to fakt nedalo rozzureny rozzureny


Jako sorry, ale jak nefunguje ?! NH4 v normě, No2 i NO3 v normě ... to mi vysvětli, co mi tady nefunguje. Všechno mám změřené. Kytky rostou, ryby plavou. Skapaly slabé a silné zůstaly. Ani piskořky nelezou nad písek dál, jak 2 cm. A ty testy na NH4 jsem dělala jak u hladiny, tak jsem vzala vzorek vody i od listu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   11.05.2017 11:23 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: Sucu
Miriam promiň, ale řešiš tu stále dokola problémy které se odvíjejí od jedné jedině věci. . A to je ta, že ta nádrž prostě nefunguje. . A ty to nechceš pochopit.
Jako začátečník jdeš rovnou do nádrže která je celkem složitá na udržení rovnovahy.
Každou radu kterou tu dostaneš tak odpalkuješ nějakou odpovědi , která nemá hlavu ani patu
Ty vlastně ve skutečnosti ani o rady nestojíš. A nikdo ti ani poradit vlastně pořádně nemůže.
Bo ty nejsi schopna podat úplné informace.protože tomu sama houby rozumíš.
A spousta lidi už ti ani radit nechce.

Vykašli se na skalary a chovej křečky .
Sorry jako .ale už mi to fakt nedalo rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.05.2017 09:59 RAP Re: Sucu
Sucu napsala: I kdybych to věděla, co bych na té své asi tak dokázala změnit. Kdo to asi tak dělá.
romant ty jsi jako jediný pochopil, proč jsem řešila pH ;-)

Třeba by ti došlo, že to pH řešit nemusíš. A protože neumím číst myšlenky jako Roman, další debatu s tebou vzdávám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 08:27 Žena Sucu [12] Re: RAP
RAP napsal: Spíš než ty tvé pokusy, si se měla při koupi zeptat, v jaké vodě byly ryby odchovány. ;-)

I kdybych to věděla, co bych na té své asi tak dokázala změnit. Kdo to asi tak dělá.
romant ty jsi jako jediný pochopil, proč jsem řešila pH ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2017 01:16 RAP Re: Sucu
Spíš než ty tvé pokusy, si se měla při koupi zeptat, v jaké vodě byly ryby odchovány. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2017 20:00 R Muž romant [27987] Re: Sucu
Netrap se tím neutrálním Ph, nemáš žádný přírodní formy u kterých by to vhodnější bylo, tedy to lehce pod sedmičkové. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 19:55 Acinonyx Re: Sucu
Zasa netreba cakat, ze ti 3 korene zrazia pH na 5.5 pokial mas KH napriklad 14. Su aj lepsie sposoby ako znizit pH ako tam nechat zhnit polku zahrady. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 19:10 Muž Jarry [1437] Re: Sucu
A co je na pH u 7 špatného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 17:22 Žena Sucu [12] Re: Banung
Banung napsal: A tvým cílem je mít hnědou vodu, nebo mít ve vodě ty listy?
Pokud hnědou vodu, tak si kup u Akvarista.cz ty hnědé kořeny a budeš mít vodu jako čaj a nezávadnou...


Oboje. Velké kořeny tam mám 3. Vodu barví i listy i větve a je to dost slabý čajový odvar a pH stále u 7.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2017 14:42 Muž Banung [28] Re: Sucu
A tvým cílem je mít hnědou vodu, nebo mít ve vodě ty listy?
Pokud hnědou vodu, tak si kup u Akvarista.cz ty hnědé kořeny a budeš mít vodu jako čaj a nezávadnou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 11:32 Žena Sucu [12]
Fotka k příspěvku Vyslo to, jak jsem doufala.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 07:16 Žena Sucu [12]
Jinak já nevím, jestli tam je či není, zatím jsem to neměla jak zjistit. Že mi neonky pár minut šli k hladině - mohlo by to naznačovat. Ale bylo to jen na těch cca 5-10min. Od té body si zase čile hrají dole. Jsem z nich zmatená a už chci ten test :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 06:57 Žena Sucu [12]
Já vážně měla pocit, že amoniak se vlivem nitrifikace rozloží na NO2 a následně na NO3. Pakliže v nádrži žádné NO2 není, pak nitrifikace prostě fungovat musí, jinak by ta hodnota byla naprosto někde jinde. Už jen díky těm bakteriím co jsou v tom písku. Měl by jsi vidět ten filtr, co jede už od prosince. Chápu, že to listí může dělat problém. Nejdřív jsem ale odstranila ten největší (plesnivé větve) a čekala, jestli to nebude to, co těm rybám vadilo. Dokud nehýbu s těmi listy na dně, nevířím bordel po nádrži což si myslím, že by mohl být sakra průser. Dneska si seženu test na ten amoniak (budu mít hlídání pro dvojčata, tak mohu zajet dál než po okolí) a uvidíme, jak na tom ta nádrž je. Z aquael filtru sundám molitan a třeba bude mít pak větší tah.
EDIT- Bylo to pekelný. Filtr plný bahna co se rozprsklo mě po podlaze. Dala jsem ho mezi stěnu čerpací hlavy a skla, ať se druhý filtr doočkuje. Co jsem tak zjišťovala, tak i když vyschnul, tak nějaké bakterie tam měli přežít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2017 00:31 Maq Re: Sucu
Sucu napsala: Jak by mohla nefungovat, když ten filtr jede od prosince.
Důvodů může být víc. Nitrifikační bakterie mají svoje požadavky. Nedá se jim poručit a leccos o jejich životě v akváriu vlastně pořádně nevíme, jen se dohadujeme. Ale jak jsi mohla vidět, něco přece víme - odhadl jsem, že Ti nitrifikace nefunguje a máš tam amoniak, a ejhle, trefa.
JoKa je háklivý na lidi kteří nedávají úplné informace a mlží nebo vyloženě kecají. Já si myslím že zrovna to není Tvůj případ. Vidím to tak, že ses pustila do odvážného netradičního projektu a spoustu věcí o fungování akvária si prostě neuvědomuješ, nesleduješ je, neřešíš to. Někde jsi viděla "blackwater" a myslela sis, že to zvládneš. S těmihle vědomostmi to fungovat asi nebude, příliš mnoho chyb a neřešených problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.05.2017 22:51 JoKa Re: Sucu
Třeba proto, že je silně poddimenzovaný....

Hele asi takhle, tuto debatu čtu od začátku. Nevměšoval jsem se do ní, protože vše podstatné už zaznělo minimálně 3x...

S těmi jikrami mě to natolik pobavilo, že jsem musel vstoupit...

No a výsledek? Kdyby tady byl smajlík, jak emotikon láme hůl, použil bych ho...

A proč? Protože informace, které sem dáváš jsou buď neúplné, nebo záměrně kryjí podstatné, aby nevyšlo najevo, že něco děláš prostě blbě...! Nedostane se Ti rady, dokud info nebude úplné a informace relevantní...
Ach jo, tento týden podruhé, jak já nemám rád lidi, co nehrají čistou hru...

Za mě vše... Hawgh...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 21:55 Žena Sucu [12] Re: Maq
Maq napsal: Sucu napsala: Měla bych dotaz na čpavek ... ... moc mi nevychází, že by tam měl být, to by se snad poznalo i na hodnotách NO2 a NO3.
Vysvětloval jsem Ti to už. Rozklad organické hmoty jako takový končí u NH3/NH4+. Pokud nefunguje nitrifikace (což jsem zřejmě správně odhadl, že nefunguje), tak nemá NO2/NO3 jak vzniknout.


Jak by mohla nefungovat, když ten filtr jede od prosince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 21:20 Maq Re: Sucu
Sucu napsala: Měla bych dotaz na čpavek ... ... moc mi nevychází, že by tam měl být, to by se snad poznalo i na hodnotách NO2 a NO3.
Vysvětloval jsem Ti to už. Rozklad organické hmoty jako takový končí u NH3/NH4+. Pokud nefunguje nitrifikace (což jsem zřejmě správně odhadl, že nefunguje), tak nemá NO2/NO3 jak vzniknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 20:40 Žena Sucu [12] Re: JoKa
Hele já za to nemůžu. Prděli to tam mě před očima.

Měla bych dotaz na čpavek ... s dnes naměřenými hodnotami (viz deník u nádrže) ... moc mi nevychází, že by tam měl být, to by se snad poznalo i na hodnotách NO2 a NO3. A dokud tam nebude rovnováha, tak nemohu dát ani šišky nebo rašelinu na okyselení vody. Test jsem dnes nikde v okolí nesehnala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 20:34 JoKa Re: Sucu
max milimetr

No právě... To mají jikry například pancéřníčka. Cichlidkovy jsou poloviční a neonky, ještě obecné, tak čtvrtinové... ;-)

Jinými slovy, milimetr mají 4 vedle sebe... Takže se ptám ještě jednou, to jsou antiperle nebo co?? Tvůj foťák by takhle pidi jikry nezobrazil ani rozmazané, natož relativně ostré, jak je prezentuješ, focené mobilem....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 19:27 Žena Sucu [12] Re: JoKa
JoKa napsal: Zeptám se jinak. Ona ta fotka zkresluje. Dokážeš odhadnout velikost jedné jikry? Milimetr, dva?
max milimetr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 19:19 JoKa Re: Sucu
Zeptám se jinak. Ona ta fotka zkresluje. Dokážeš odhadnout velikost jedné jikry? Milimetr, dva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 19:09 R Muž romant [27987] Re: Wanderer
Oni se takto neprojevují jenom spárovaný jedinci, což ostatně u skalár nelze nikdy přesně předvídat, ale je to i projev vyjasňování si postavení ve skupině napříč pohlavím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 19:05 Žena Sucu [12] Re: JoKa
neonka obecna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 19:02 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: romant
To asi jo, ale takovej láskyplnej tanec bych nečekal. Vážně zajímavé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:50 JoKa Re: Sucu
A co to je za neonky? Tetra neonová? Nebo neonka červená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:46 Žena Sucu [12] Re: JoKa
JoKa napsal: Mi to fakt připadá spíš jako nějaký pancernicek. Minimálně podle velikosti, i s tím porovnáním... Jak píše David, člověk, co neví hledá, neonky jikry jen tak neuvidí...

Já tam mám jen krunýře, skaláry, neonky a šneky :) A načapala jsem je při tom trousení jiker.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:35 JoKa Re: Sucu
Mi to fakt připadá spíš jako nějaký pancernicek. Minimálně podle velikosti, i s tím porovnáním... Jak píše David, člověk, co neví hledá, neonky jikry jen tak neuvidí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:21 Žena Sucu [12] Re: JoKa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku JoKa napsal: Nevím proč mi to přijde na neonku hrozně veliké... Takhle velké jikry nemá ani cichlidka...
Mě docela vyděsili jikry od krunýřovce. To je teprve mega jikra. Nechápu, jak se to do nich vejde. Ale fakt jsem je při tom viděla, tohle sklo mám hned za monitorem. Mám stůl na PC přiražený k nádrži.

Ono to přijde velké, ale tady je na porovnání na tom samém místě čerstvě vylíhlý krunýř.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:17 JoKa Re: Sucu
Nevím proč mi to přijde na neonku hrozně veliké... Takhle velké jikry nemá ani cichlidka...

Co to je za kuličky? Antiperle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:12 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Sucu
Až takhle jsi to přímo viděla,jo?

No tak to je jasné, to musely být jikry. Já přikrmuju gubkama, ale tohle se mi zdá jednodušší. Musím koupit neonky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:12 Žena Sucu [12]
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 18:07 Žena Sucu [12] Re: DavFM
DavFM napsal: Aha, tak to jsi asi vyklepávala něco jiného, neonky se třou na volno, ne do mezery.
No nevím, hromada malých, nažloutlých lehce průhledných kuliček co se sypaly té neonce ze zadku mi přišli jako docela věrohodné jikry :)

ostatně k té rašelině ... používá se místo torbenu, tuším ji nejdřív spaří, než ji tam dají a je to ta speciální akvaristická (nebo teraristická, prostě bez přidaného hnojiva), doplní to dekor dna + upraví kyselost a zbarvení vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:59 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Sucu
Aha, tak to jsi asi vyklepávala něco jiného, neonky se třou na volno, ne do mezery.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:48 Žena Sucu [12] Re: DavFM
DavFM napsal: A ty jikry od neonek, to je nějak ověřeno?

Mi když se neonky vytřou, tak ty jikry jsou tak malé, že si tam 5 minut svítím než je zahlídnu a to je v té vytíračce holé dno. Většinou spíš to,že se vytřely poznám podle toho, že vidím nějakou plesnivou jikru, ty živé skoro vidět nejdou.

Jako blbost, ale zarazilo mě to, že se někomu neonky jentak třou a skaláry si na tom pochutnávají.


ono už to nebude tak žhavé, jak před nějakým tím měsícem. Neonky se mi vytíraly mezi stěnu porodničky a skla a jak jsem to vyklepávala, tak si skaláry pochutnaly. Dneska už to asi spíše spasou krunýřovci a šneci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:25 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Sucu
A ty jikry od neonek, to je nějak ověřeno?

Mi když se neonky vytřou, tak ty jikry jsou tak malé, že si tam 5 minut svítím než je zahlídnu a to je v té vytíračce holé dno. Většinou spíš to,že se vytřely poznám podle toho, že vidím nějakou plesnivou jikru, ty živé skoro vidět nejdou.

Jako blbost, ale zarazilo mě to, že se někomu neonky jentak třou a skaláry si na tom pochutnávají.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65794x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3448-skalara-amazonska-chov?od=601