35 • 77 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Pestrenci se chovaji divne 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 79x
01.07.07 11:15:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Pestrenci se chovaji neobvykle
Prosim o radu. Mam v akvarku 2 pestrence. Nemam s chovanim pestrencu cervenych zadne zkusenosti. Oba maji okolo 6cm. Vzdy vecer a ojedinele i rano se vetsi pestrenec potka s mensim a oba zcernaji a "bojuji"."Boj" probiha takto: Oba se zkrouti do tvaru "S" a drzi mezi sebou vzdalenost asi 2cm. Obcas na sebe zautoci a navzajem se kousou. po pulhodine maj na sobe bile sramy, ktere vsak pres noc zmizi. Nevim, jestli to je par,kazdopadne ma vetsi pestrenec daleko kulatejsi bricho. Pravidelne krmim mrazenou potravou. Je mozne, ze by to byly namluvy? Nemam je od sebe oddelit? Dekuji
01.07.07 16:07:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmemeo®
To kroucení je normální....čepejří se před sebou takhle při bojích.Jinak jestli to je pár,podle toho nepoznáš.
Dej sem fotkua uvidíme,jestli to je pár nebo není......
01.07.07 18:39:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – fotky
Fotka k příspěvku Omlouvam se za kvalitu. Toto je vetsi pestrenec.

01.07.07 18:41:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Fotky
Fotka k příspěvku A toto je jeho souper, mensi(o 5mm) pestrenec.

01.07.07 19:02:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmemeo®
Podle fotek bych řek,že to jsou obě samice........
Takže to nebylo tření,ale jen se mezi sebou škádlily.............
01.07.07 19:06:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Souhlasím, obě to jsou samice palec ... Zkus dokoupit jednoho samce a uvidíš :-)
01.07.07 19:31:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed®
Muzu tam nechat obe samice kdyz dokoupim samce?
01.07.07 20:06:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Nech alespon bude mít samec na výběr ;-).... Když tak dokoupíš ještě jednoho:-)
01.07.07 23:42:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJosee®
Já měl dva páry pestřenců..
Menší samec byl vyspělejší a většího terorizoval, ale když ten větší dospěl, tak toho menšího dobil.. Samice se střídaly podle zaplnění jikrami (teda asp myslím), ale pak zas ta jedna získala převahu a tu druhou uhonila..takže já bych ti ze své zkušenosti dva páry nedoporučil, ale kdo ví, třeba jsou ti moji divní a dva páry vedle sebe mohou vegetovat.. :-D jinak taky přidám svou trošku - jsou to dvě samice :)
02.07.07 01:24:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiky®
Ahoj jestli máš velké akva tak dva páry můžeš zkusit osobně bych nechal jen jeden pár a tu samici vymněnil za samce.
02.07.07 15:33:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed®
mam 70l akvarko, takze asi bude jen jeden par.
04.07.07 20:25:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed®
Jak poznam samce?
dekuji
04.07.07 20:38:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmemeo®
Samec má hřbetní ploutev více do špičky a je sytěji zbarven.....hlavně břicho má mnohem více červené..........
A koukni se sem do atlasu ryb....tam to poznáš.... ;-)
04.07.07 20:39:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJosee®
Fotka k příspěvku Samec je dole. Je větší a má špičatější ploutve.

05.07.07 08:42:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed®
A jak by mel byt velky pro 6cm samici?
05.07.07 09:25:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJosee®
Tak to nevím.. Ale hlavní je, aby to byl samec, ne? však on už doroste :-D
05.07.07 12:45:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLaďa (1048309182347) – Pestřenci
Obě dvě jsou samice.Samec má všechny ploutve delší a protažené do špičky.Ocasní ploutev má do trojúhelníku.Zbarveny můžou být různě sytě,podle nálady.V době tření jsou nejtmavší.Pokud máš tak malé akvárko,zapomeň na dva páry.Vyměň jednu samici za samce.Já jsem měl 2 páry od mladých ve 300l akváriu,ale jak dospěli,musel jsem je rozdělit.I když mám akvárko zarostlé a s mnoha úkryty.Rvali se ,až z nich ploutve lítaly.Dokonce i samice mezi sebou.Těď se pravidelně třou a vodí mladé.Momentálně jich mám asi 130-150 okolo 3cm a další se zrovna rozplavávají.Jeden pár bych za 70,-Kč prodal,kdyby měl někdo v okolí Tišnova zájem.
06.07.07 09:16:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed®
diky vsem za rady a zkusenosti!!!
11.09.07 18:38:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMichal (958585314461)
potřebuji pomoc, mám pár pestřenců červaných v 70 litrovem akvárku a samec je hodně agresivní a samici pořád prohání a okusuje jí osasní ploutev. Myslíte že by pomohlo kdybych vyměnil samce za jiného.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:03:02 • 1.512 s