36 • 86 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » ako odkalujete husto zarastene akva? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 220x
28.11.06 07:56:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpantany® – ako odkalujete husto zarastene akva?
vcera som odkaloval nadrz zvonom a kedze mam v akva dost rastliniek chcem sa vas spytat akym sposobom a ci vobec odkalujete nadrz s husto osadenou florou, alebo len menite vodu bez odkalovania. (a to este uvazujem dokupit zopar rastliniek). dakujem za odpovede. ahoj
28.11.06 09:04:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – odklalování
Odkalovat optimálně zarybněnou nádrž bys měl jednou za 2-3 týdny a to důkladně. Jinak se ti akvárium změní na pěstírnu řas.
Zvlášť vysněné „koberečky“ se bez opravdu poctivého, hlubokého odkalování velmi snadno změní v ruduchový háj.
:-)
28.11.06 10:10:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpantany® – dodatok
no kobercek si zakladat v akva nemienim, vela prace a hlavne starostlivosti, taktiez narocne na svetlo. ja skor som to myslel tak ze ked je akva husto osadene rastlinami ako echinodorus tropica, e. scaber, e. tenellus anubiasy, ako v takom pripade odkalovat. behat zvonom po dne kde su rastliny sa mi nevidi vobec vhodne, mozem vytiahnut rastlinky popripade narusit ich korenovy system, a na vyse ked dokladne odkalim tie rybie sracky tak rastlinky stratia ziviny, nie? ako som to pisal, vcera som to odkaloval, tak 1/3 vody ale stale tam boli nejake tie hovinka, takze to som nechal pre rastliny. odkalujem kazde dva tyzdne. otazku som myslel tak ze behate zvonom tesne pri rastline, alebo tam nechate nejaku tu rezervu co neodkalujete.
28.11.06 10:51:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – rezera
Rostliny nejsou zas tak cimprlich jak se mnozí domnívají. Člověk se samozřejmě nesmí chovat jako hroch, ale bát se dloubnout hned vedle stonku není třeba. Písek se musí odkalovat hluboko. Pokud nemáš ostrý štěrk nemusíš se o kořeny kytek bát, Detritu je v naprosté většině nádrží víc než dost a k nějakého nedostatku živin způsobených odkalením nemůže dojít. Proto neponechávej žádnou rezervu. ;-)
28.11.06 13:54:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHajná® – odkalování
Mám podobný problém , když vezmu zvon, tak mám natotata plný kbelík a odkaleno kousek nádrže a ještě mi to vytrhá rostliny, proto jsem si udělala menší ze vzduchovací hadičky na 30 l líhňovou nádrž a na velkou používám zvon jen na předek, kde není tolik kytek je tam nejvíce zbytků a na zbytek kolen rostlinek používám hadičku na stáčení vína, Na sací konec mám přivázaný kousek síťě do oken, protože se mi ucpávala štěrkem.
28.11.06 14:10:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – jak
dej si kýbl na nějakou židli, aby byl rozdíl hladin menší, poteče to pomaleji ;-)
29.11.06 08:46:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – odkaleni
Taky mam za chvilku plno ale precedim to pres jemnej hadr a vodu cerpam zpatky takze odkaluju dokola :-D
Az po odkaleni vymenim cast vody.
29.11.06 15:23:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHajná® – pro Mrakoplash
To je výborný nápad, to mě vůbec nenapadlo, pro malé nádrže k nezaplacení. potlesk ahoj
01.12.06 23:48:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMRP (-12-11-10-9) – kalba:)
Zarostle(holandan) akvarium se odkalovat neda. A na odkalovani trasvniku zapomen :) to jsem zkousel a s vodou slo i dost kytek a to jeste neni tak huste zarostle jak by melo. (taky hodne zalezi na vaze substratu a na velikosti korenu travniku) Pokud je akvarium hodne zarostle spotrebuje taky kupu dusiku a fosforu = kupa detritu. Odkaluju cca 1x za 2 mesice a denne musim pridavat dusik a fosfor navic. Rybicky proste nestihaji. Ovsem zalezi jak jsi na tom se zivinami ty:) Taky zalezi, co si predstavujes pod pojmem zarostle:)
Jinak preju hodne uspechu s rostinami.
02.12.06 18:08:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Voloďka® – odkalování
Já taky recykluji vodu, ale stejnak mi to dělá potíže. Jestli se kouknete do mého akvárka (New Akwa), tak zjistíte problém. Když byste měli nápad, tak mi napište jak bych mohla nejsnadněji odkalovat. Kyblíček mám za vteřinku plnej, který drží jen asi na 2cm místečku u akvárka a který držím taktéž břichem když stojím na židli. Je to docela náročné. Ale zase krása se dívat přímo z pohledu očí na akvárko. A jinak, já odkaluji cca jednou za 3-4dny. Je to teda často? Mě se hlavně usazuje vpředu a pak to není moc hezký...
03.12.06 17:55:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán® – .
Jestli vy nemáte ty vaše hadice moc tlustý... Já jsem míval hadici s vnitřním průměrěm 8mm a bylo to akorát.

S tím vracením vody odčerpané ze dna do akvária bych byl opatrný, může to být docela "nitro bomba"!

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:40:50 • 1.174 s