21.06.07 19:41:14
PietroK (433401107247) – Jak slepit prasklé akvárium?
Dnes jsem svou neopatrností klepl trochu do 60-ti litrového akvária a z drobné prasklinky mi pomalu kape voda.

Chtěl bych se zeptat,
jestli mi někdo nemůže poradit konkrétní lepidlo či jiný preparát na zalepení prasklinky, děkuji.
21.06.07 19:52:14
R -
A2C® ak je to niekde na rohu tak to zalepíš štandardne Akvaristickým silikonom ale proces lepenia si zisti neviem či to treba aj ošmirglovať či
čo?
Diky, jj mám to na rohu, vyzkouším silikon a v nejhorším koupím nový
21.06.07 20:54:24
R -
A2C® no vypusti to trocha pod puklinu a tú poriadne zalep počkaj toľko koľko má zaschnúť a potom zas naplň prípadne odfoť a daj sem foto
před lepením to musíš odmastit a můžeš použít kousek skla (proužek) jako záplatu, pokud ta prasklina směřuje do prostředku skla tak to
stejně asi praskne, pak je lepší poškozený sklo vyříznout a vlepit nový
Neviem ako Ti to prasklo, no ak to je vážnejšie tak si nechaj odrezať celú novú stenu a vymeň ju. Ak chceš ja Ti aj poviem aký silikón
používam, myslím od akej firmy, len by som musel zbehnúť dole do dielne a teraz je moc hodín, takže zajtra. A napíš či máš akvarko lepené
čiernym či transparentným silikónom, aby som vedel ktorý názov Ti mám poslať. Z mojich skúseností ten čierny drží 100 krát lepšie ako
transparentný. Sám si akvarka lepím, takže sú to moje skúsenosti.Ináč ho robia u Vás v Čechách, myslím v Kolíne. Na slovensku stojí tuba
cca 180 Sk, no isto Ti ostane a potom si môžeš zlepiť nové akvarko, na začiatok také 20 - 30 litrové. Isto to zvládneš. Ak chceš tie názvy
a postup napíš, ja Ti zajtra odpíšem.
Děkuji za odpovědi. Akvárko mám lepený černým silikonem a to prasknutí není velký. Není to přímo prasklina, ale takový malý
"úštěpek". Asi na 1 cm2 jsou takový bilý žilky. Stalo se mi to při vytahování akva z vany. Myslel jsem, že to bude v pohodě, ale
bohužel z toho velmi pomalu, ale jistě odkapává voda. Rybky jsem zatím umístil do jiného akvária, mám jich povícero, takže nejsem v
časovým presu a můžu nechat slepené akvárium pořádně zaschnout. Pokusím se sem ještě dnes večer umístit foto prasklinky a rád si
nechám poradit, co s tím. Děkuji
použij jakákoliv akvarijní silikon, já používám černý i transparentní a oba drží stejně, tuba tě vyjde něco mezi 90-120 kčpodle
výrobce

Tady je prasklina, myslite, ze stací to z obou stran dat vrstvu silikonu?
ten silikon co je na něj odkaz bych nedával do akvária, použil bych ho jen zvenku, do akvária dávej jen akvarijní, já se jednou použil
univerzál a přišel jsem o asi 100 mečounů
To je silikon primo na akvaria. Jinak nechal jsem to vyschnout dva dny na slunku.
slunko není potřeba, silikon vulkanizuje vzdušnou vlhkostí, běžný spoj vytuhne asi za 24 hodin
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora