32 • 80 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Jak slepit prasklé akvárium? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 345x
21.06.07 19:41:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPietroK (433401107247) – Jak slepit prasklé akvárium?
Dnes jsem svou neopatrností klepl trochu do 60-ti litrového akvária a z drobné prasklinky mi pomalu kape voda. sad Chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo nemůže poradit konkrétní lepidlo či jiný preparát na zalepení prasklinky, děkuji.
21.06.07 19:52:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - A2C®
ak je to niekde na rohu tak to zalepíš štandardne Akvaristickým silikonom ale proces lepenia si zisti neviem či to treba aj ošmirglovať či čo? ;-)
21.06.07 20:51:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPietroK (433401107247)
Diky, jj mám to na rohu, vyzkouším silikon a v nejhorším koupím nový :-D
21.06.07 20:54:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - A2C®
no vypusti to trocha pod puklinu a tú poriadne zalep počkaj toľko koľko má zaschnúť a potom zas naplň prípadne odfoť a daj sem foto X-)
21.06.07 21:34:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes®
před lepením to musíš odmastit a můžeš použít kousek skla (proužek) jako záplatu, pokud ta prasklina směřuje do prostředku skla tak to stejně asi praskne, pak je lepší poškozený sklo vyříznout a vlepit nový
21.06.07 23:27:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarius (443497221289)
Neviem ako Ti to prasklo, no ak to je vážnejšie tak si nechaj odrezať celú novú stenu a vymeň ju. Ak chceš ja Ti aj poviem aký silikón používam, myslím od akej firmy, len by som musel zbehnúť dole do dielne a teraz je moc hodín, takže zajtra. A napíš či máš akvarko lepené čiernym či transparentným silikónom, aby som vedel ktorý názov Ti mám poslať. Z mojich skúseností ten čierny drží 100 krát lepšie ako transparentný. Sám si akvarka lepím, takže sú to moje skúsenosti.Ináč ho robia u Vás v Čechách, myslím v Kolíne. Na slovensku stojí tuba cca 180 Sk, no isto Ti ostane a potom si môžeš zlepiť nové akvarko, na začiatok také 20 - 30 litrové. Isto to zvládneš. Ak chceš tie názvy a postup napíš, ja Ti zajtra odpíšem.
22.06.07 15:49:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPietroK (958585308397)
Děkuji za odpovědi. Akvárko mám lepený černým silikonem a to prasknutí není velký. Není to přímo prasklina, ale takový malý "úštěpek". Asi na 1 cm2 jsou takový bilý žilky. Stalo se mi to při vytahování akva z vany. Myslel jsem, že to bude v pohodě, ale bohužel z toho velmi pomalu, ale jistě odkapává voda. Rybky jsem zatím umístil do jiného akvária, mám jich povícero, takže nejsem v časovým presu a můžu nechat slepené akvárium pořádně zaschnout. Pokusím se sem ještě dnes večer umístit foto prasklinky a rád si nechám poradit, co s tím. Děkuji
22.06.07 15:54:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes®
použij jakákoliv akvarijní silikon, já používám černý i transparentní a oba drží stejně, tuba tě vyjde něco mezi 90-120 kčpodle výrobce
22.06.07 18:31:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPietroK (433401107247)
Fotka k příspěvku Tady je prasklina, myslite, ze stací to z obou stran dat vrstvu silikonu?

22.06.07 19:22:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej®
No ja jsem mel to same u 40ti litroveho akva a napapal jsem na to z obou stran silikon (nejaky takovy http://shop.miga.cz/product_info.php?path=&product=52289 ) a drzi to v pohode.
23.06.07 17:41:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes®
ten silikon co je na něj odkaz bych nedával do akvária, použil bych ho jen zvenku, do akvária dávej jen akvarijní, já se jednou použil univerzál a přišel jsem o asi 100 mečounů
23.06.07 17:59:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej®
To je silikon primo na akvaria. Jinak nechal jsem to vyschnout dva dny na slunku.
24.06.07 14:55:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes®
slunko není potřeba, silikon vulkanizuje vzdušnou vlhkostí, běžný spoj vytuhne asi za 24 hodin

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:53:22 • 2.273 s