Fórum » Akvarijní ryby » Čtverzubec zelený (tetraodon nigroviridis)
18.06.07 09:30:45
Kuky (1053709134443) – Čtverzubec zelený (tetraodon nigroviridis)
Mám 6 let jednoho čtverzubce a chtěla bych mu koupit kámoše. Třeba hnedle celé hejno . Jde je chovat pohromadě ?
Myslím, že hejno by mohl být problém. Čtverzubci jsou většinou hodně nesnášenlivý. Mám 2 čtverzubce papouščí a jsou v pohodě.
jenomže ty jsem zvolil právě pro klidnou povahu. čtverzubec zelený bude asi divoch...
Jen mě tak napadá,co si mezi sebou udělají,když jsou,jestli teda jsou, jedovatí ? Oni jsou imuní vůči svému jedu ? Také má po nafouknutí
malinké ostny,takže si nedovedu moc představit jak by si vzájemně mohli ublížit.
Koukala jsem,že je zde akvárko ,kde chovají dokonce 8 tědlech čtverzubců pohromadě. Moc by mě zajímala,jak to klape a hlavně jak dlouho.
o jedu nic nevím. Záleží na druhu. Spíš se jedná o nároky na prostor a potřebu místa k plavání. Taky mají hodně silné zuby. Čtverzubec
papouščí je menší z mnoha druhů a viděl jsem, jak rozlouskne šneka. jako malinu.
Jedovatí určitě nejsou.

A pokud je jich víc v akvárku tak začnou šarvátky při krmení. Mám dva a to bohatě stačí. Ještě že ani
jeden z nich nemá bojovnou povahu. Jo a to ublížení se projevuje objevením kroužků na těle (stopy po kousnutí) a okousanými ploutvičkami.
Takže zelení nejsou určitě jedovatí? Někde jsem četla,že dost tetraodónů je jedovatých,respektivě jejich maso,takže si do nich nikdo moc
nekousne,ale zajímalo by mě jak účinkuje jed na ně samé.
A v jak velkém akvárku máš ty dva zelené čtverzubce ? Děkuji.
No mám je v 60 l akváriu. Hodně zarostlém aby se měly kam schovat sami před sebou.
A jak je máš dlouho ? Oni jsou prý v mládí mírný a ke stáru agresivní . Nevíš kolik se vlastně dožívá le ? Můj čtverzubec byl v 300 l
společenském akvárku (ostřejší větší ryby tlamovci apod.) a nikomu nic nedělal. Po 5 letech začal okusovat ploutve sumečkům a celkově
se začal vztekat a zraňovat ryby. Takže momentálně dostal samotku v 85 l. Uvažuji mu koupit kámoše,případně i větší akvárko by nebyl
problém.
Je možné chovat čtverzubce zeleného ve společenském akváriu srybami, jako je neonka nebo paví oko?
kupte si carinotetraodon su zlaty a nicomu neublizuju
14.11.07 18:28:22
chytek® – čtverzubec zelený - mírný
Dle průzkumu v sekci ankety na
http://www.tetraodon.php5.cz
vyplývá, že čtverzubec zelený je mírný. Já chovám 2 už skoro rok. Jiných ryb si nevšímají, ojediněle se objevuje agresivnější
chování při krmení a to pouze mezi čtverzubci. V případě, že je jednomu z nich špatně, tak ten druhý plave v jeho blízkosti a chová se
mírumilovně. Někteří jedinci koušou do listů rostlin. Specielně u druhu rostliny Egeria densa je ihned odkousnut vzrostný vrchol stonku. Moji
čtvezubci obývají spolu stejný úkryt.
mam ho sice jen něco přes měsíc, ale je taky mírumilovnej
Čtverzubci se dají chovat v pohodě ve společenském akva, ale pozor! Někdy jsou v obchodech v braktické vodě, tak je třeba je pomalinku
adaptovat na sladkou!! Čtverzubec zelený je nejlépe adaptabilní a cítí se ve sladké vodě dobře, ale pozor na ten přechod.
Každý čtverzubec (i ten nejmenší) má jed tetrodotoxin.Jde o jeden z nejúčinějších neurotoxinů na světě.Není však jedovatá celá ryba,
jen pohlavní žlázy a některé vnitřnosti.
17.03.08 20:12:40 / 19.03.08 15:28:35
milagros® – Re: milagros

čtverzubci zeleni,(tetraodon nigroviridis,jsou mírní,pokud netrpí hlady nikomu nic nedělají,kromě krevet a raku to považují za
potravu.Chovám 4 spolu v jedné nádrži a jsou ksobě hodní,bez agrese,menší agresi v podobě menšího prohanění mužou dělat při
krmení,ale neublíži si,plavou pěkně spolu a spí také spolu,žadné orvané nebo pokousané nejsou neubližuji si mohou se chovat i ve
větších počtech,ale je to rybka naročna na vodu na krmení,je třeba o nich co nejvíce vědět určitě není pro uplné začatečníky.kdykoliv
stímto miloučkym stvořením rada poradím.jsem v nadržích Roztomilé balonky na asi 99mistě střední nadrže,tam mě najdete tak se klidně
ptejte

milagros

čtverzubci zelení,mírna rybka pokud netrpí hlady pak nenapada ostatní obyvatele,je lepší je chovat s rychlejšíma rybkama(Moli
černé,parmička červenoocasa,halančík dravější druhy,ancistrusi atd,co snesou brakickou vodu,k sobě nebyvají agresivní,mala agrese jen při
krmení.jsou to ryby naročné,aby byli zdraví a netrpěli na nemoce,potřebují tvrdou brakyckou vodu,stalé čirou bez
dusitanu,dusičnanu,nesnašejí chemiji a hnojiva,je třeba hlídat kh,ph,no3 atd.pokud je chcete chovat přečtěte si více informací o těchto
rybach,nejsou vhodné pro začatečníky.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora