6 • 19 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » paví očka- potěr 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 15x
18.06.07 08:46:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (82.***.57.86) – paví očka- potěr
Hezký den,
jsme začátečníci a proto tento dotaz. Máme malé akva 30l s tímto složením rybiček - paví očka,pancéřníčci (ti malí) a jeden samec betty. Před 3týdny jsme zachránili z potěru pavích oček jedno mládě. Upravili jsme velkou sklenici jako odchovnu a mimčo tam přemístili. Nyní je velké cca 1cm (i s ocasní ploutvičkou). Kdy se dá poznat pohlaví mimča a kdy se může přemístit do původního akvárka, aby ho beťák neměl ke svačině.
18.06.07 09:55:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
Ahoj, no rybku velkou 1 cm podle mě nemuže betta sežrat... A u pavích oček je rozdíl mezi samicí a samcem jasnej na první pohled...
18.06.07 10:27:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (82.***.57.86)
Tak mi ho teda tak za týden zkusíme přendat zpátky do rodného akvária. U dospělého to pohlaví je samozřejmě vidět na první pohled, měla jsem na mysli, kdy je možné rozpoznat pohlaví u potěru (kdy se začíná vybarvovat)? Děkuji za rady :-)
18.06.07 10:49:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
No ja mám asi 50 malých pávích očiek,ale pohlavie je najlepšie spoznať asi až po mesiaci,keď trošku odrastú. Ale možno podľa spodnej plutvy by to išlo. Samček má genopódium-špicatu spodnú plutvu a samička úplne oblú. A možno cez lupu by to bolo vidno. Idem sa pozřieť. X-) ;-)
18.06.07 10:54:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
No tak som zistil,že som nič nezistil. :-D sad Takže prepáč.
18.06.07 11:18:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
já bych si s tim zjišťováním hlavu nelámal...za čas se vyklube buď chlapeček nebo holčička...
18.06.07 11:42:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT®
u mych plat (taky zivorodky) se ritni ploutev premenila na gonopodium az kdyz ma dobre pres 1cm (mozna bliz ke 2ma i s ocasni ploutvi), jako male vypadaly vsechny stejne.
18.06.07 16:43:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekklinkii (89.***.56.163)
mam taky něco okolo 30 malých. Ale je mi trošku divné že jich asi tak 10 ma ocasní ploutvičku do špičky že jí skoro nemají a k tomu se jim hrozně divně plave. víte někdo co s tím nebo je to nějaká vývojová vada????
18.06.07 18:39:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej®
to klinkii: kukni se v atlasu ryb dolu na prispevky navstevniku, je tam toho plno primo o tomto problemu
19.06.07 01:09:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarius (91.***.86.185)
Klinkii, napísala si že máš určitý problém s poterom ktorý ma špicatú chvostovú plutvu a divne pláva. Poviem Ti to takto. Bežne ,mám doma aj 2000 ks gupiek a tento problém sa mi z času na čas vyskytoval u pár jedincoch. Môžem Ti povedať podľa mojich doterjších pozorovaní že v akvarku si zrejme zanedbala výmenu vody a dusík Ti vystúpil velmi vysoko, alebo Ti v akvarku nejde poriadne filter čo je to isté. Takmer na 100% takto napadnuté ryby uhynú, podľa všetkého majú napadnuté nejaké vnútornosti. A ak majú aj rovné, také ploché brucho, tak je s nimi koniec. Odporučím Ti aby si urobila urýchlenú vymenu vodu, aj takmer celú. No a pri budúcom potere dbala o pravidelné výmeny vody. A kludne daj do akvarka aj zopár malých slimákov nech žerú nespotrebované krmivo. Aj keď sa to nezdá, dosť pomôžu...
19.06.07 10:47:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucíšek®
podle mě se rozdíl dá poznat až tak po cca třech týdnech až měsíci, pak se teprve vybarvují a samička začíná být větší než sameček
20.06.07 10:52:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkacos (89.***.13.45)
když už jsme u tech živorodek je možné aby změnili pohlavý??
20.06.07 12:48:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarkii®
hodně lidí tvrdí že jo, ale je to nake divne ne
20.06.07 15:36:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkacos (89.***.13.45)
taky sem se hodne divil, ale najednou sem proste uz nemel par ale dva samečky!! ne
25.06.07 10:06:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVlastaK (82.***.57.86)
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy :-( . Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo. :-O
25.06.07 10:07:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVlastaK (82.***.57.86)
Jsem zadavatelka. Tak jsem malé paví očko dala do společného akvária a do rána už po něm nebylo stopy :-( . Ta betta je fakt potvůrka. Mám také podezření, že mi okusuje taťku od pavích oček. Druhý den, co jsme si jí přinesli, přišel taťka o kousek ocásku a včera když jsme se vrátili z víkendu, tak mu chybí zase další kousek. Na nemoc to nevypadá (je to vždy najednou a zbytek ploutve se tváří zdravě). Chudákovi tam zbývá už jen kousek ocásku, už se mu evidentně i hůř plave. Asi budu muset beťákovi vymyslet jiné bydlení. Ach jo. :-O
25.06.07 11:29:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
je zcela jasné a známé že betty okusujou gupkám ploutve:-)tady neni co řešit :-) X-)
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???, akvárium pavích oček - hromadná smrt, Akvárium pro rozmnožování pavích ok, Black Molla - potěr, Bojovnice x Paví očka, Co je s tím Pavím očkem?, co je špatně (paví oka), co se hodí za ryby k pavím očkům, Čichavec zakrslý - co s rozplavaným potěrem?, čím krmit potěr perlovky červené?, čím krmit potěr? 7-8mm velký, Čím krmit vylíhnutý potěr pancéřníčka, Čištění akvária při právě vylíhlém potěru, Dospívání Pavích oček, dvě paví očka nežerou..., Gupka (paví oko) - rozmnožování, Hledá se likvidátor pavích oček...., chov pavích oček???, Jak nakrmit potěr, Jak nakrmit potěr, Jak se "zbavit" potěru?, Jakého predátora na potěr mečovek a pavích oček?, Jako by ochrnute pavi ocko, Jikry a potěr, Kolik Pavích oček do 30 litrového akvárka ?, Kominík verzus paví očko, krmení potěru akary zelené, Krmení potěru čichavce peletového --žábronožka solná, krmení potěru labyrintek, krmenie poteru bojovnic, krmivo pro poter, Likvidátor potěru., malinké pávie očká, mladá paví očka, množství potěru, Mohou být s potěrem?, mohou byt spolu ?(krevetky s potěrem), Mohu dát 3 týdennímu potěru už dno?, Mrchy paví očka, Můj samec pavího oka má divný ocas, Můžou se Paví Očka přemnožit, Něco mi okusuje samičky pavích oček, nejmenší likvidátor potěru gupek?, nemoc u pavích oček?, Nemocná paví očka, Nemocná paví oka, Nemocné paví oko?, odhad počtu potěru, odchov pavích oček, Ohnuté paví očko

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.09.08 07:01:03 za 0.79 s