Fórum » Nemoci » Pavi ocka - hromadny uhyn mimin
Nevim si rady. Pred 4dny mi z niceho nic umrelo dospele pavi ocko. Druhy den jsem nasla 3 prcky pavich ocech (je jim mesic) take mrtve, vcucle do
filtru a z hlavicky maj strzenou kuzi. Treti den se situace opakovala, nasla jsem 2 prcky mrtve, opet na filtru a opet roztrzena hlavicka. Vcera jsem
tedy vymenila vodu, protoze jsem si rikala, ze to bude infekcni a voda tedy nekazena. Neonkam se vede dobre, ale opet mimi pavich ocek umiraj. Dnes
jsem nasla dve mrtve a to jsem radeji na noc filtr vypla.
Priznaky? Zadne. Neni na nich nic znat. Jenom si vsimam, ze vsechny maji pak zniceny ocasek a jsou hubene. Tak nevim, co to muze byt? Davam do vody
pro jistotu multi-medikal, ale ocividne nezabira. Poradite?
Radi se tezko, kdyz tve akvarko nezname, kolik a jakych je tam ryb, atd atd. Zkus projit sekci nemoci, treba to bude necemu podobne. A na noc filtr
rozhodne nevypinej. Hodilo by se jako prvni zmerit parametry vody.
Testy bohuzel nemam

Jinak k akvarku - 25litru, vzduchovani a filtrovani Atman AT-F300, vodu upravuji bezne Preventinem. Teplota vody 24°C.
Je mi divne, ze umiraj jen pavi ocka a zbytek je v pohode. Krom tech malejch prcku mam 3 neonky, 1 ancistrus, 2 tetry cervene. Vim, ze neonky se citi
lepe ve vetsim mnozstvi, ale protoze se mi narodili prckove pavich ocek, tak radeji nedokupuji, aby meli prostor.
Jak moc jde ten filtr regulovat? Mas tam nastaveny minimalni mozny prutok? Kolik to je?
Treba to moc honi vodu, a ti prckove umiraji vysilenim z plavani v silnem proudu, vubec si neodpocinou. K tomu mas jeste vzduchovaci kamen? To bych
mozna zredukoval, kamen dal uplne pryc, filtr taky, a misto nej napojil na kompresor jen filtr na bublinky (kostka molitanu s trubkou, cca 40kc). Jak
dlouho to fungovalo bez problemu?
Prutok regulovat jde, ted ho mam na minimum, ale kolik to je, to bohuzel nevim. Vzduchovaci kamen nemam. V noci jsem mela ten filtr a vzduchovani
vypnute a rano jsem nasla jednu rybicku polomrtvou...kdyz jsem znovu vzduch+filtr zapla, asi za hodinku sem mela na filtru pricuclou mrtvou rybicku...
takze myslis, ze mam zkusit tohle vyndat a dat klasicke vzduchovani?
A jeste - bez problemu mi to funguje od rijna, co mam akva. A ty prcky mam mesic a az posledni 4 dny umiraj.
Paví očka jsou hodně náchylné na dusitany (nebo čnany, proste to jedovaté), takže pokud nemáě akva dlouho a ještě se ti nestačily
vytvořit bakterie, bude to tím, nebo tam taky může být hodně kalu.
To je můj názor, rybičky může trápit ale klidně úplně něco jiného...
Od rijna, to je dost dlouho. Evidentne to tak funkcni je. Mozna jeste nejaka souvislost s teplotou, ted je venku teplo hodne a uvnitr asi taky ... S
vyssi teplotou zjednodusene klesa obsah kysliku ve vode, a je to take nachylnejsi ke kazeni zbytku krmiva atd. Kolik tech malych tam je? Neprerybnilo
se to tim nad nejakou unosnou mez?
Jestli se rozhodnes pro zmenu filtrace, nech jet nejakou dobu oba, at se ten novy "zabydli".
11.06.07 13:05:11
ekvb® Filter by som na noc nevypinal.
11.06.07 21:24:30
TAMY® filter ma bezat nonstop, nech sa deje cokolvek.. Podla mna, je ten filter prisilny. moc zenie vodu, ryby stale plavaju a ked spia ich nevedomky
vcucne.. alebo pricucne a nevedia sa odtrhnut..
Tak jsem vyzkousela dat filtr niz (prckove plavou totiz vetsinou spolu na hladine, jen v noci spi dole) a ono to funguje, ale stejne jsem jednu nasla
mrtvou. Tak uvidim, prutok je na nejmensim, hodne nizko v akva... Tak snad to bude v cajku, diky!
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???,
akara modrá X vrubozubec paví,
akvárium pavích oček - hromadná smrt,
Akvárium pro rozmnožování pavích ok,
Bojovnice x Paví očka,
Budou miminka??,
cichlidka kakadu a paví očka,
Co je s tím Pavím očkem?,
co je špatně (paví oka),
co se hodí za ryby k pavím očkům,
Čeho je to miminko?,