Fórum » Nemoci » ramirezky - krupička
11.06.07 09:41:19
Sprachys® – ramirezky - krupička
zdravim, cim se da lecit u ramirezek krupicka? vcera jsem si privez jeden parecek domu a zda se mi ze samec ma na boku 2byli tecky... jsou v
karantene. jsou pry nachylny na chemii takze staci zvysit teplotu? prosim poradte

diky
11.06.07 10:55:05
Miky® Ahoj zvedni teplotu tak na 30-32C vzduchuj a přidej do vody sůl já dávám jednu polévkovou lžíci s kopečkem na 20l vody sůl do akva nesyp
rozmíchej ji v hrnku a postupně přilejvej.
11.06.07 11:03:28
LuXy® Zdvihnutie teploty samotnú krupičku nelieči, len urýchľuje jej vývoj k štádiu, keď larva spadne z nositeľa. Liečivá, aspoň soľ, sú aj
tak potrebné!
mam sera cosapur ale bojim se to dat k ramirezkam.... a sul staci kuchynska?....
11.06.07 11:22:10
Miky® No není to zas až tak pravda když se pustí a vznáší se volně ve vodě, tak ji ta sůl zabije prej.
11.06.07 11:23:19
LuXy®
11.06.07 11:23:23
Miky® Já dávám kuchyňskou jinou nemám a v poho ještě můžeš koupit mořskou ale asi je to zbytečné.
ja odchovávam terčovce i ramirezky,teplotu u terčovcov mám 30stupnov,ramirezky 28stupnov.Krupičku liečim zvíšením teploty uterčov na 36 a
ramireziek 33 a po pár hodinách vidím jak odumiera a potom po pár dalších hodinách odpadne s liečenej ryby.Pokial niekto napíše že teplota
pomáha k jej rýchlemu vývimu tak to píše blbosti treba si prečítat o tejto chorobe a tam sa dozvie že krupica neznáša vysoké teploty podla
mna s mojich skuseností je to najlahšie liečitelná choroba akvarijných rýb.Čo sa týka soli tak nie každej akva.rybe je možné ju pridávat
do vody,vela druhom rýb škodí na srdce a játra.
11.06.07 13:15:36
LuXy® To čo som napísal o tom zrýchlenom vývyne som nevymyslel ja ale niekde tu vo fóre som čítal...
moja zavojnatka ma nieco biele na hlave a neviem co to je . vyzera to ako biele vyrasky.
neviete niekto co to moze byt???
pro kika: závojnatkám teď nastává období tření, může to být třecí vyrážka-dělá se na hlavě, skřelých a prsních ploutvých
diky moc za reakce... mam teplotu kolem 30°C a ted navecir sem uz tecky nezahlid

akorat se ten samecek zasprajc do jedny schovky a ma
odrenej hrbet pred hrbetni ploutvi hned za hlavou.. snad se mu to zaceli

diky moc lidi!
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora