34 • 86 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » čichavci versus parmičky ? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 262x
10.06.07 09:01:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv® – čichavci versus parmičky ?
Ahojky,právě jsem si založila nový 260l akva a chtěla bych si do něj pořídit čichavce perleťové,modré,zakrslé.Ale pro ty si pojedu až o dovolené do Mělníka.Mimo to bych si až se akva zaběhne ráda pořídila hejno neonek a parmiček čtyřpruhých.Mohou být spolu?Četla jsem někde,že parmičky s čichavcema nemůžou být.Je to tak? Ale parmička černopruhá snad vadit nebude,ne?Díky předem za názory. ahoj
10.06.07 09:03:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
nejdřív ste psala:parmičky čtyřpruhé a po druhé zase parmičky černopruhé.Jenom upozornění:parmičky čtyřpruhé rády okousávají dlouhoploutvým rybkám ploutve.
počkejte an reakce expertů
10.06.07 09:14:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv®
Myslím hejno čtyřpruhých a asi 2 černopruhý(siamky).
10.06.07 09:39:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – jde to...
Pokud plánujete opravdu hejno, tedy alespoň 10 kousků nebo více, tak by mělo být soužití pohodové. Mých čichavců perleťových si ani nevšimnou... ;-)
10.06.07 10:05:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv®
Díky to jsem ráda,plánuju tak 8-10 kousků. love
10.06.07 11:49:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Parmičky čtyřpruhé i černopruhé s čichavci být můžou. Čtyřpruhé ve větším hejnu, jak tady psali, ale je možné místo čtyřpruhých pořídit hejno pětipruhých, které sice nejsou tak transparentní, ale zato jsou mnohem klidnější. Možná bych spíš uvažovala nad kombinací čichavci modří x perleťoví, ne vždycky se tahle kombinace osvědčí.
10.06.07 11:52:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn®
Taky bych se přimluvil za nějaké klidnější parmičky k čichavcům než čtyřpruhé. Vydrží spolu, ale je to jako by měli spolu bydlet cholerickej metalista a flegmatický jazzman.
10.06.07 13:17:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv®
Pro Sharon: Proč?Modří a perleťový se nemají v lásce? hmm
10.06.07 13:45:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – ...
A co parmička purpurová? ;-)
10.06.07 13:50:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Pro Alenu : Modří bývají docela temperamentní a perleťoví zase dost plaší.
10.06.07 15:00:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – wayn
Často opanuje flegmatický jazzman třetinu akvárka a cholerický metalisti držej hubu a krok ;-) Hnízdo si rozvracet nedá :-)
10.06.07 15:20:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv®
Pro Nortona:Hm,taky jsou pěkný. palec Ale u nás jsem je v akvaristice ještě neviděla. hmm
Pro Sharon: takže modří s perleťovýma raději ne? :-(
10.06.07 15:30:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
alena: K modrým zase můžeš klidně dát i parmičky čtyřpruhé, ti se rozhodně okusovat ani jinak usurpovat nenechají. Zato perleťáky někdy trápí i parmičky černopruhé. Já bych si raději vybrala, buď temperamentní anebo klidnější osádku, pokud máš tu možnost výběru a žádné ryby ještě doma nemáš :-) Do 260 můžeš mít nápadů habaděj :-)
10.06.07 20:35:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstavik®
Já mám s zlatými čichavci 4 parmičky oděsovy a 2 parmičky červenoploutvé a nic se neděje. To jen kdybys chtěla tyto parmičky... ;-)
11.06.07 06:40:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek (963177311179)
nejsem určitě expert, ale mám parmiček čtyřpruhých 7 se 6-ti tetrami černými a 14-ti neonkami ... parmičky si vystačí samy se sebou - nikoho neohrožují ... ale problém je při krmení - stihnou požret 90% umělého krmení - dá se to řešit tak, že dávám dvě různé velikosti granulí na více míst a dostane se i na ty ostatní rybky. Při krmení třeba černými komářími larvami je to v pohodě - dostane se na všechny rovnměrně. Myslím se tedy, že s těmi labyrintkami by to mohlo fungovat obdobně. Pokud jsi někde od Zlína (já Napajedla) - mohu ti parmičky věnovat - mám jich ještě stovku asi 32-35 mm :-)) a teter černých tak 300 ;-)
11.06.07 06:44:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek (963177311179)
ehm ... tak vidím odkud jsi :-) ... pardon ...
11.06.07 14:15:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVitekm (963145152351) – čichavci
Mám v akvárku čichavce i siamky. Bez problémů. čichavci modří jsou takový pohodový skoro nezničitelný a blbuvzdorný ryby. Líbí se mi, protože rychle vyrostli a když jezdí po akvárku, tak jsou od světlonce bledě modré barvy až k tmavě skoro fialové. Podle světla. Parmičky siamský mám taky jako skoro každý kvůli řasám. Ale jsou to pohodářky. vřele doporučuju. Parmičky čtyřpruhý potřebujou hejno a jsou pro většinu klidných druhů obtížné. raději jinou kombinaci. Akvárko máš veliký, tak si vyhraj.
11.06.07 22:09:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv® – motýlek
Hmm, díky za nabídku,ale jak vidíš tak to nepůjde. ;-)
Jinak všem děkuji za názory.Ještě budu přemýšlet. ano
24.06.07 18:59:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv®
Tak jsem nakonec dala dohromady(jak už jste si možná všimly)čichavce modré,zlaté i perleťové s hejnem parmiček čtyřpruhých.A vše je v pohodě.Parmičky si čichavců nevšímají,vystačí si sami.Všechny rybky jsou O.K. hop ;-)
11.12.07 16:21:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPavelZ (388301428-5) – parm.zlaté a čichavci perleťoví
No nevím, mám v 200l akvárku 7 velkých zlatých parmiček, 10 malých a od včera 6 menších(5-6cm)čichavců perleťových.
Z těch 10 malých potvor co chvíli nějaká ďobne do nějakého čichavce, zvláště do ocasu. no
Mají už trochu pokusané ploutve, ale nevím, na kolik je to od parmiček a na kolik od převozu.
Ty velké parmičky je ignorují. Co myslíte, přežijí to? ne
12.12.07 18:06:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPavelZ (388301428-5) – Re: PavelZ
Tak dobré, už je to spíše naopak smich
Parmička připlave k čichavci, ten jí nečekaně ťukne prsní ploutví.
Parmička se lekne a odplave.
Někdy ji žďobne tlamou. co :-)
11.03.08 17:06:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLúca01 (-12-11-10-9)
já bych se kombinace čichavců a parmiček nebála.Mám 2 čichavce perleťové a 2 parmičky čtyřpruhé i přes to, že jsou hejnové.A je to v pohodě..ze začátku parmičky zkoušeli co můžou,ale už jsou v klidu a čichavci se brání rozzureny .Jo a hlavně na nikoho "neútočí" když jsou porádně napapný, tak je krmim míň, víckrát denně a je to fakt v klidu palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:58:54 • 2.395 s