Jaké ryby k malým cichlidkám?
0
[799] - Rostliny 16.05.10 20:20 matlala Ahoj,
tak opět po skoro 3 letech plánuju pořídit nějaké cichlidky, zatím upravuji akva. Jen mám dotaz ke spoluobyvatelům a zařízení. Mám domluvené od jednoho chovatele z Kroměříže trio (možná víc) Apistogramma borellii, zatím ale čekám, až dorostou (možná už budou k odběru začátkem června, i když tyto cichlidky rostou pomalu). Píše se o nich, že jsou mírné a hodí se do menších akva-což nemusí být až tak pravda, ale uvádí to většina zdrojů a viděl jsem je i ve 12l 2 páry, které se třely-ale tohle je už moc

. Chystám pro mě Rudého holanďana
rybicky.net/nadrze/92 .
Takže pár dotazů a dilemat:
1. V akva by teda bylo dle mě nejlepší asi trio (víc jak 1 samec v tomto menších akva asi nepřipadá v úvahu, i když u těchto možná, ale nebudu riskovat). Spolubydlící by tvořili jen Trichopsis pumila (vrčivka trpasličí) v počtu 4-5ks.
2. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito cichlidkami a krevetkami, našel jsem pár akva, kde spolu vycházejí-dle majitelů. Namátkou třeba
rybicky.net/nadrze/9691 šel bych když tak do větších CJ (cherryny by asi požrali, kdyby měli hlad). Ještě jsme zapomenul na plže, jsou tam Neritny-asi 4-5ks, piškořky a okružáky ani nemá cenu zmiňovat

.
3. Jako úkryt mám v akva kus břidlice, před nasáváním filtru, kořen (spíš větev), a bude tam půlka kokosu s dírou cca 28mm (nevrtaná, ale vylámaná, aby to vypadalo přirozeně)´na kterém bude ještě přivázaný jávský mech (popř monosolenium nebo windelowka-toď dilema-tyto 2 mám doma v dostatečném množství). Budou tyto úkryty spolu s hustým porostem dostatečné pro 2 samice? Můžu když tak přidat ještě třetinu kokosu (zbytek z výroby jeskyňky).
4. Je u této cichlidy možný odchov plůdku při parametrech vody z vodárny
vak-km.cz/… (kliknout na Martinice-pravý sloupec). Pouze pH klesá asi na 6,4-6,2 a uhličitanová tvrdost na neměřitelno-3°, vodivost doma neměřím, nemám konduometr. Plánuju dát si ale udělat rozvory do laboratoře mého dodavatele vody.
Toť vše
Díky za vaše názory a odpovědi.
Starší reakce
No jo, měl si pravdu. Já tam byl vlastně v pondělí. Dneska jsem tam zašel a už mám 2+3 doma. :P
Kytky napíšu.
H.
oni si ani tak nekonkuruji, ale v takhle malem akva kdyz se jeden pár vytře tak bude "veselo" a ne-li oba dva páry cichlid naráz...
mam ve 112l agassizii a akarky zelene a taky jeden pár asi pujde pryč. Když se netřou tak jsou klidne a ignoruji se..
Jéé, já si myslela, že tyhle ryby si vzájemně nekonkurují. Kolik asi samců Apistogramm bych teda mohla mít já do svého akva 190l? Už je tam 1x hongsoi, 1x ramireza, ještě jwsem chtěla borelli (to by snad ještě šlo?) a možná kakadu?
Mám menší problém se samečkem ramirezky,je nafouklej a strácí barvy.Nevíte někdo co to má znamenat.Mám je pět měsíců a nechtěla bych o samečka přijít.Prosím poradˇte mi někdo.Moc děkuju
ludkovia neviete kde zohnat kakadu v okoli Trencianskeho kraja ?!?Diky moc

72litru by byla asi mala na dva páry...to si tam dej radsi 1 samce a dvě samice tech kakadu a nebo jen 1pár ramirez

Taky sem tam byl vcera. A je to jeden z mych nejoblibenejsich kamenych obchodu akorat ceny nemaji zrovna nejmensi,ale kvalita rybek je celkem na velice dobre urovni oprati tomu co se da videt.
Kyticky jo ? A jake mas ? Ja ted schanim nejake to kyti do AQ. Mohl bys mi to poslat zpravou diky

.
No v Nuselský jsem byl včera a koupil si tam 4 Ramirézky. Ale Kakadu sem neviděl (neptal sem se ale).
Jinak pěkná akvaristika, nosím jim tam kytky. :P
Mam akvarko o 72litrech tak prave nevim

BTW: Nevíte kde v Praze (ev. okolí) kakadu sehnat?
do jak velkého akva je chceš dát spolu? do doby tření se ti budou snášet v pohodě...
Hoj, potreboval bych poradit jestli ma nekdo zkusenost s chovem ramirezek a kakadu v jednom akvarku, jde mi o to jestli se snasej nebo se pozerou, diky za rady
Starší reakce
Mně krevety systematicky likvidovaly endlerky, takže si nedovedu představit jak to bude vypadat tady...
To jsou

, sice jsou to super rybky, ale dokážou tak rýt ve dně, že se rozvíří veškerý borčus, co je tam usazený. Ta odchovnička je dobrý nápad. Mám něco podobného, kam dávám těhule krevetek, ale proto, že už začínám mít krevetárko nehorázně překrevetkované a z odchovničky se malé líp loví
Asi to zkusím. Ramirezky budou z krevetkama prozatím od mala, ale to stejně neznamená že si zvyknou na ty právě vylíhnuté. Problém, je že to zatím není moc zarostlé. Snad nějaká malá přežije. Pokud ne, zřídím pro ně odchovničku a budu do akvária dávat jen vzrostlé kousky. Thorokáty kupovat nebudu, stejně jak jsem si u Horáce přečetl, jsou to čuňata

Já bych se těch ramirézek zase tolik nebála. Pokud bude hodně úkrytů a např. mechu ... Mě třeba akary vyzobávají cíleně krevetky jen v době, když se třou. To dokonce i číhají u mechu na malé krevetky

Předem se moc omlouvám, určitě to tu někde bude. Sám jsem četl podobné téma a byla tam psána taková neurčitá odpověď. Poté jsem se ptal v jiném topicu, ale zase bez uspokojující odpovědi.
Peru se s myšlenkou namísto páru skalár do své 180l nádrže dát krevetky red cherry.
Rybičky by k nim byli neonky, ancistrusi a ramirézky, těch ramirézek asi 6 na celou nádrž. Bude s ramirézkama problém? Krevetky se asi nebudou moci množit, respektive dožít alespoň puberty?
Dalšího problémového obyvatele dna uvažuju thorokáty, ty pokud by si mohli občas pošmáknout na krevetkách klidně vyměním za menší pancéřníčky.
Starší reakce
Mě se ramirezky třou i v přítomnosti panceříčků, v dobách kdy se mi třeli často, jsem měl 5 panceříčků tak bych v tom asi problém neviděl
zdravím, k ramirézkám je lepší dávát stějně ,,náchylné" ryby na čistotu vody. Takže ty parmičky, živorodky, skaláry a tak bych vynechal. Jsou to takové čuňátka. Když k nim přidáš nějaký druh cichlidek, teter, tak to bude jenom dobře. Jedno upozornění mnoho druhů(nevím jak ramirézky)cichlidek se nechce ve společnosti panceřníčků vytírat. Jinak když budeš dobře krmit(hlavně živé krmení - patentky, nalíhlé žábronožky, plankton..., kdyžtak alespoň v mražené formě)zvýšíš teplotu na těch 27°C, rozmístíš do akva kousky kokosů, květináčů, kamenů..Dáš měkkou a kyselou vodu a určitě se dočkáš odměny. Hlavní je dobře krmit. Jikry je pak jak již zmíněno lepší přemístit do nějaké elementky(postačí do 10 litrů) a pak už jen krmit a krmit. Hodně štěstí.

No to je málo na cokoliv, co plave, ramirézky alespoň těch 40 litrů a hodně zarostlý, mají rádi tmavou vodu s výluhem rašeliny, případně se dá použít torben, sera blackwater a podobně.
No tak v tom guláši se určitě nevytřou

Uděleje jim jednodruhový akvárko stačí 40-50L
Jo jo díky, tobě se taky zadaří, když jim zajistíš teplou, čistou vodu, s nižším Ph určitě se ti to taky povede, ohledně toho přenesení jiker do jinýho akva, v tom taky problém nebyl, list s jikrama jsem ustřih, dal do malý 10L nádržky, dal nad jikry vzduchovací kamínek, topil na 28, voda byla stejná co je v akváriu, vodu jsem měnil každej druhej den 1/2, po několika dnech se mi všechny jikry vyklubaly minimum viděl jsem asi 10 kousků shnilo, měl jsem zhruba 100 prcků, ale během 3 dnů mi všechno zašlo, nebylo čím krmit jak už jsem psal, ale jinak by to asi fungovalo s žábronožkou solnou. Kdyby jsi měl jenom jednodruhový akva s ramirézkama, doporučuje se nechat vše na rodičích, když mají rybky klid, nic nepožerou a o mladý se vzorně starají a v klidu je uhlídaj, to je pak nádherný pokoukání
Mě několikrát ve společenské nádrži, nijak zvlášt jsem je nepřipravoval, teplota 27, rybky musí mít klid, když je v akvárku hodně rybek, nechce se jim, když jsem měl ve 112L ramirézky a pouze hejno neonek 25ks, třeli se mi pořád, vždy si najdou skříš mezi rostlinami, případně nějakou hladkou skalku, a kladou jikry, hájej si území, a když se budou chtít třít, poznáš to na samičcce podle vystčenýho kladélka, hodně mi kladly na pupečník bílý. Taky záleží na tom jestli se ti pár dá do kupy, když jsem ramirézky pořídil, koupil jsem pouze párek a nic, vůbec se k sobě neměli, sameček mi pak umřel a pořídil jsem nového a šlo to ráz na ráz, za dva dny bylo nakladeno, prostě si padly do oka, tenkrát do byla samička klasika a sameček GOLD, jednou se mi povedlo potěr rozplavat, dal jsem list s jikrama vedle ale neměl jsem doma vajíčka žábronožek, takže jsem je neukrmil klasickou stravou pro potěr nechtěli to žrát. Protože byl Golďák už hodně velkej taky mi umřel asi na stáří, jsou to krátkověký rybky, teďka mám novýho klasik samečka, a opět se rybky sobě zalíbily, po týdnu spolu pořád "tancujou" je to paráda se na ně dívat, a krásný je když vychytáš kladení jiker, já jsem to viděl asi 3x. Ještě jsem zapoměl že se rády u mě třou po přidání rašelinového výluhu, tak at se zadaří i tobě. škoda jen že rybky žijou tak 2-3 roky, a jsou velmi náchylný na nemoce a potřebují čistou vodu

Hnízdo? Opravdu máš ma mysli Ramirézi?
mne hej urobili si hniezdo ale nenarodilo sa nic

0
[2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy 01.04.10 09:08 gupka napr. juhoamerické mierne tetry, napr. neónky apod.
Mam 3 cichlidy ramirezove, a chcem ku nim este nieco dat... co sa k nim hodi????
Starší reakce
8 druhů ryb v celkem 30 kusech se vám do 75 litrů zdá málo?

Ano mozes ale musis mat vecie akvarium
Přidat reakci
1 ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10599x