já nejsem profík, ale tetrazony jdou bez problémů - do vytěračky dát jen rošt a jeden trs mechu nebo stolístku doprostřed ... to jim
stačí. Když je dáš do nádrže večer a ráno zvýšíš teplotu, tak se skoro stoprocentně hned dopoledne třou. Pak je odlovím a do vody dám
do 10-ti litrů 4-5 kapek "preventinu". Nechám puštěné vzduchování až do druhého dne docela silně, teprve až se začnou líhnout
tak "uberu plyn" ... nějaká jikra vždycky zplesniví, ale maximálně 10% ... pokud je to více, tak máš možná tvrdou vodu a chce to
více destilky ... jikry totiž v příliš tvrdé nebo zase měkké vodě nemají ten správný osmotický tlak srovnaný s okolní vodou a buď
příliš nasávají vodu a nebo "vysychají" a tudíž se správně nevyvíjí - ale u těchto parmiček je ta škála tvrdosti vody
zřejmě dost velká, takže to spíše nebude ta hlavní příčina. Spíše to bude opravdu ta dezinfekce, možná zkusit jinak napárovat samečky
se samičkami?.
Jen tak trochu z jiného soudku, teď jsem zkusil ta GMO dania, a protože se mi vytřela spontánně ještě v "krmné" nádrži, v níž
jsem je "překrmoval", tak tam byl na dně opravdu "humus"

, a vylíhlo se snad 150 danií - ty si na nějakou čistotu
prostředí moc nehrají, protože tam nezplesnivěla snad ani jedna jikra ...