34 • 76 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » parmičky 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 119x
06.06.07 18:54:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJoxa® – parmičky
Ahoj, mám 4x parmičku 4pruhou a jak poznám že samice bude mít mladé? Prosím poraďte. X-) Jak poznám že se už vylíhly Artemie a jakým jiným krmivem se dají malé rybky krmit. Dík. Joxa :)
06.06.07 21:05:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys®
nejsou to zivorodky!! hmm
07.06.07 06:34:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek (963177311179)
Fotka k příspěvku je to trochu jinak ... musíš poznat samečka od samičky ... pak si připravit "vytíračku" (stačí 10 litrů) dát do ní vodovodní vodu a destilku tak 3:1, rošt, jávský mech (stačí jeden trs), trochu zvýšit teplotu a při troše štěstí tam budeš mít do dvou dnů jikry ... odlovit dospělé, potěr se vykulí z jiker do 30-ti hodin, pak asi 5-6 dnů nedělat nic ... až začnou všechny ty nitě ;-) plavat vodorovně, tak krmit artemiemi. tak 3x denně - ale nepřekrmovat ať nezkazíš vodu - stejně ji musíš denně alespoň třetinu nahradit den odstaátou z vodovodu ... artemie se ti vylíhnou až po 30-ti hodinách - tak si to dobře propočítat - a pokud budeš mít úspěch, tak musíš mít alespoň dvě láhve a ty střídat sudý a lichý den tone ... po 10-ti dnech už můžeš krmit nasekanými nitěnkami ...

07.06.07 06:35:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek (963177311179)
pochopitelně do vytěračky musíš dát samečka i samičku tone proběhne ten akt, kterému se u ryb říká tření ... ale to snad už víš ...
01.09.07 11:31:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrebro (408177-1279)
u mojich nastal taky problem, že väčšina ikier mi zplesnivela a vyliahlo sa iba asi 5 rybyciek....zeby boli neoplodnene? stava sa to často?
01.09.07 11:57:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVrubouš®
Motylku,poradte...Vidim ze se zabyvate Parmickama jako ja:-).
Vytiram casto Parmicky duhove (Puntius titteya).Dam par do treci nadrze ( 20 L ) husto javskeho mechu,treci rost.Mam ale problem.Ikdyz necham ryby pred trenim nekolik dni (3-5) vyhladovet,aby zbytecne nespinili vodu + dno nadrze,stejne potrebu vykonavaji :-D.Problem je ten,ze vetsina jiker pak splesnivi,protoze je dno spinave.Mate nejaky figl?Par obvykle nechavam v nadrzi cca 3 dny.Za tu dobu ale dno pekne zasvini!hmm Jiker je z vyteru treba i 150,ale vykuli se tak 30-50 prcku.Zbytek jiker splesnivi vlivem necistot.Dekuji za radu :-).
01.09.07 12:12:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Jikry plesnivějí taky protože nebyly oplozené.
01.09.07 14:44:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVrubouš®
Ale ja vim ze jsou vsechny oplodnene :-).1 den jsou na dne vsechny prusvitne,po delsim case zbelaji.
01.09.07 15:00:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi®
Tak zkus to co já. Když jsem odlovila pancíky po tření a přidala k stávajícím jikrám ještě ty , které se vyskytly ve velkém akva, pochopitelně , že ty přidané padly na dno, kde také nebylo jaksi moc čisto. Když si dáš tu práci tak tenkou hadičkou opatrně nečistoty odsaješ, ale pozor na nervy, myslím tvoje.. Většinou se lépe nasaje jikra než ten bordel, no ale jde to. ;-)
01.09.07 15:04:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVrubouš®
Tak to delam v nadrzich z jich rozplavanym poterem...Denne odsavam necistoty :-).
Nevim jestli vis jak vypada jikra Parmicky duhove,ale pokud ne,tak ver,ze jikra Corydorasa je asi 10x vetsi :-).Ta jikra ma cca 1mm,prusvitna,takze pod spatnym uhlem pohledu na dno ji vubec nevidis,navic do vseho jeste ty necistoty...Jeste ze mam tak dobre oci!:-D.
02.09.07 23:30:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi®
10 x větší jo ? To bych si mohla začít myslet , že mám špatné oči pro změnu já... , že by ty moje měly 1 cm? smich smich Stejně pochybuju, že ti zbyde něco jiného než hadička, lupa a pevné nervy.. :-D No ale pokud vymyslíš něco lepšího podej o tom prosím komentář. ahoj
03.09.07 08:03:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek (963177311179) – to Vrubous
já nejsem profík, ale tetrazony jdou bez problémů - do vytěračky dát jen rošt a jeden trs mechu nebo stolístku doprostřed ... to jim stačí. Když je dáš do nádrže večer a ráno zvýšíš teplotu, tak se skoro stoprocentně hned dopoledne třou. Pak je odlovím a do vody dám do 10-ti litrů 4-5 kapek "preventinu". Nechám puštěné vzduchování až do druhého dne docela silně, teprve až se začnou líhnout tak "uberu plyn" ... nějaká jikra vždycky zplesniví, ale maximálně 10% ... pokud je to více, tak máš možná tvrdou vodu a chce to více destilky ... jikry totiž v příliš tvrdé nebo zase měkké vodě nemají ten správný osmotický tlak srovnaný s okolní vodou a buď příliš nasávají vodu a nebo "vysychají" a tudíž se správně nevyvíjí - ale u těchto parmiček je ta škála tvrdosti vody zřejmě dost velká, takže to spíše nebude ta hlavní příčina. Spíše to bude opravdu ta dezinfekce, možná zkusit jinak napárovat samečky se samičkami?.
Jen tak trochu z jiného soudku, teď jsem zkusil ta GMO dania, a protože se mi vytřela spontánně ještě v "krmné" nádrži, v níž jsem je "překrmoval", tak tam byl na dně opravdu "humus" ;-) , a vylíhlo se snad 150 danií - ty si na nějakou čistotu prostředí moc nehrají, protože tam nezplesnivěla snad ani jedna jikra ...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:31:22 • 0.958 s