Prosím poraďte mi. Máme akvárko 50x40x30cm 60l. kolik bych tam měla dát rostlinek? Moc děkuji za rady!!!
čím víc tím líp, ale záleží jaké máš světlo, co ti poroste a tak, ale na světle hlavně
mám tam zářivku a je na ní napsáno 6400K ??? Teď svítí a je horká tak ji nemůžu vytáhnout a mrknout na ni víc. 6 rostlinek je
optimální? (pro začátek?)
pro začátek co nejvíce aby bylo postaráno op kyslík a spotřebu N látek
Záleží na tom, jestli už jsou tam ryby. Pokud ne, stačí začít s málo rostlinama a počkat, až se rozrostou (je to levnější). Pro
nedočkavce nebo akvárko s rybama je potřeba víc rostlin. Doporučuju tak 3-4 druhy, zasadit po skupinkách, případně jednu kytku jako
solitéra. A taky rozmyslet si dopředu, kde co bude, až se to rozroste. Vysoké kytky dozadu, do proudu vody žádné nebo úplně nízké kytky a
tak dále.
04.06.07 08:55:46
Eff® Narvat to kytkama až k prasknutí!!! Různý druhy. Aspoň uvidíš kterým se daří.
Můžeš použít tenhle vzoreček:
Počet rostlin = délka (v cm) x šířka (v cm) / 50
A ze sem tak smely mohu se zeptat ceho to jsou rozmery? Akvaria? Resp. odkud mas tuto informaci?
Odkuď to má nevím, ale podle tohohle pravidla by na každém čtverečku dna o hraně 7 cm měla být jedna rostlina, což se mně osobně zdá
dost přehnané, i když možná když se ty rostliny přeskupí tak, jak jsou normálně nasázené v akváriu, v hustších skupinách, tak by to
mohlo fungovat.... Je to samozřejmě pouze orientační pravidlo, ale lidi, co mají málo rostlin podle něj bezpečně poznají, že jich mají
málo.
Co se týká počtu rostlinek je to na tobě,protože jako žena(dívka)máš určitě pro takové věci cit a tak se jím řiď.Určitě bude tvé
akva vypadat pěkně.
Tak s tím bych nesouhlasil, protože estetický cit by mohl vést k zasazení jediné rostliny a akvárium by vypadalo úžasně, ale o to tady
nejde...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora