Cyklop
No však, ale sbírat brouky v lese můžu.. tak proč né lovit blechy v rybníku=)).
Možná to bude velmi podobné lesnímu.Statní lesy nebo obecní.Těžko tam mohu lovit zvěř,snad jedině foťákem.Sbírat houby nebo jiné lesní plodiny...?zákon nezakazuje.
Jen si,podle mě,občas hlavně svaz rybářů,vysvětluje zákony podle svého.Přitom porybný má tak malá práva(mnohem menší než obecní policie),bez přítomnosti policie se Vás nemůže ani dotknout.

Mozna chranene uzemi tam snad,ale kacak tam tomu moc neverim mozna belevolence porybnejch

Na ryby už nechodím asi pět let, tak si ho moc nepamatuju, ale nic takového jsem tam nečet. Pamatuju si zakázané způsoby lovu a jiné, ale o planktonce tam nic nebylo

. Kdyby se vám chtělo, nechcete tu odcitovat tu pasáž, která se toho týká? Kolem vody lovím furt a tak by mě zajímalo, co se tam píše. Už k tomu totiž nemám přístup. Ale i kdyby to tam bylo (což doufám není), nevím o co se to v zákoně opírá....
Uz dlouho lovim na rybnikach

porybnej tam byl , ale jak vidi sitku a kybl tak pokeca a de dal

u nas neni problem

Ono s tím rybářským řádem(kromě lovu ryb)to není tak horké,jak píšete.Není to zákon,který se vztahuje na plankton.
Co není přímo v zákoně...?A většina těchto rybníků patří obcím..-pokud není soukromý,takže?
Přečtěte si rybářský řád. Zjistíte, že bez povolenky nesmíš na svazových vodách lovit nic , ani plankton a bentos, na soukromých vodách si pravdila zavádí majitel. Jinak k chovu planktonu - v zahraničí se o něm dost diskutuje. Právě zkouším perloočky (vypadá to slibně, ale nerad bych to zakriknul). Je třeba "zelená voda" a krmit se má taky Spirulinou, dá se sehnat prášková.
Joooo uz nejakou dobu hledam na netu kdy nejlepe lovit perloocky a konecne jsem narazil na toto

koukam ze uz nejakou dobu uspesne lovite

dnes tedy taky vyrazim jne jeste musim vyrobit nejakou lovici aparaturu

Starší reakce
Ja neviem presne, že čo sú to za potvory, ale boli v blízkosti brehu rieky tak som ich pozbieral. Ale rybkám som ich dal tak poobede a tie ktoré rybky nezožrali tak ešte stále poskakujú. Ale gupky sa o ne idú potrhať.
Nejsem si zcela jist,co máte na mysli,pod pojmem "blechy",ale konkrétně perloočky špatně snášejí teplotní skok z tůně do teplého akvária.Odolnější jsou buchanky a úplně suprové jsou koretry,ty vydrží tak dlouho,než je ryby vyžerou i několik dní.U černých komářích larev hrozí,že při překrmení se Vám v teple akvária rychle vylíhnou komáři.
Prečo, myslíš že v akváriu zdochnú tie blchy?
Je lepší dávat dávky takové, aby je ryby sblajzly za několik minut. Doufej, že je sežerou a nezačne to tam chcípat.
Vyskúšal som rybám dať živé a išli sa o tie blchy potrhať. Tak som ich rozdelil do 4 akvárií a je to. Asi som ich tam dal veľa, lebo ryby ich ešte nezožrali. Ale v akváriu prežijú tie blchy, nie?
Při životě je udržíš; ale těžce pokud jich bude moc v malém prostoru jen silným vzduchováním... Živé je mimochodem lepší, ale ani mražené neztrácí vyživující hodnoty...
Zdravím. Nazbieral som v rieke blchy(sú to tie dafnie, tuším) a neviem ako ich mám uskladniť. Mám ich nechať živé alebo zmraziť? Čo je lepšie pre ryby živé alebo mrazené blchy. Ďakujem.
Starší reakce
slunce tam občas svítí, kouskem. okružáci tam jsou, ok, vyndám tu řasu... Chci to zkusit, aspoň budu mít další zábavu

buchanky, perloočky a jiní se živěj především filtrací. Ten žabí vlas bych vyndal a dal tam nějaké šneky na redukci nárostových řas. Na to aby se měli fajn potřebují řasy, které plavou ve vodním sloupci, aby je mohly vychytávat. Asi bych jim na dno něco dal, ale když tam budou šneci, tak se začas na dně utvoří dost detritu. Vodu jim měnit není třeba, jen dolejt tu, kterou odleješ při krmení ryb. Ale myslím, že se nebudou množit tak moc, aby se s nima dalo nějak víc krmit. Ta nádrž by musela být velká, né zavařovačka, ale třeba se ti to povede. (jo, a slunce tam svítit musí, aby se tvořily řasy)
Zdravím všechny.
Po bližším zkoumání, co že to vlastně je naloveno - buchanky, jsem zkusila dát pár (asi 20-30 kousků) do velké sklinky od okurek (3-4 litry). Je to umístěné na okně, kde nesvítí slunce, voda je čistá, je tam trochu zelené vláknité řasy, a teplota přes den 18-20°C. Je možné, aby se tam množily, popřípadě přežily podzim a zimu? Čím se dají krmit? Vodu bych samozřejmě měnila (1/4-1/3 za týden, dva, za odstátou, aby se k nim dostalo co nejmenší množství chloru). Popřípadě, je jim lepší dát na dno nějaký písek, bahno, aj., jestli to k životu nějak potřebují?
Předem děkuji všem za odpovědi
Starší reakce
Tak to máte štěstí,že můžete lovit tam,kde nejsou ryby.
Já mám jen v okolí obce a v obci 10 vodních ploch,ale bohužel všude jsou ryby.

Zákonem to zakázané není. Ale některé MO rybářského svazu mohou na svých revírech lov planktonu zakázat a nebo vydávat zvláštní povolení k odlovu planktonu.
Nevím jak dafnie, ale buchanek je hromada. Za březen jsem namrazil 15 litrů. Ale hlavní nápor začne až v květnu.
Jo souhlas většian bakerijí a parazitů je schopna přežít i -60°C a některé bakterie klidně i -250°C. Chtlě ybch vědět kdy začne lovná sezóna dafnii?
V tom případě mám asi extra mrazák, za 28 let co chovám ryby (z toho posledních 12 let pěstírna) jsem žádnou nemoc s krmení nezaznamenal. Krmeno 80% živé, 15% mražené, 5% a to jen výjimečně vločky, granule atp. Kromě pár nezmarů jsem nic nezaznamenal. Ale krmivo lovím na vodní ploše bez ryb.
Myslíte?U mraženého chytnete úplně stejné choroby jako u živého.Mražením se bohužel původci nemocí,ve většině případů,nezahubí.

Jen vyhazování peněz. Netvrdím, že určitá opatrnost u živého krmení není na místě, ale u mraženého a artemií to považuji za naprostou zbytečnost.
u nás celou zimu

Pokud se krmí soustavně živím krmením,tak rybky získají jakousi imunitu,takže jedn je v pohodě a druhý,který loví jen příležitostně má úhyn,onodium,ploštěnky,nezmary apd.Na nezmary je přípravek
stop-hydrin a desinfekce na ostatní,mražený jsou v pohodě,ale rybky mají raději živé krmení,někde tady je popsaná lepší desimfekce ,před zkrmováním,právě se jí snažím někde oběvit.
www.aquar.cz/… Na této adrese je správný postup,jak zacházet s živým krmením.

Starší reakce
Starší reakce
souhlasím já už jezdím na dafnie 10 let,párkrát jsem přivezl nezmary ale jinak nic a když jsem krmil živým tak se to množilo jako blázen a já nevěděl co s potěrem.jestli máte strach kvůli infekci nebo tak něčemu stačí si donést vodovodní vodu s přídavkem preventinu blechy se vykoupou a je vše OK.

já bych se toho krmení živýma perloočkama tolik nebál, kdysi nás táta posílal na rybník pravidelně a za ty roky jsem dovlekl max. 1x nezmara...a ryby se po živých mohly utlouct...
hmm to so věci......... krmit blechama ................
já taky využívám přírodní zdroje když chytnu muchu tak ji šupnu do akva, ale nejčastěji tam hodím pěkného rousňáka tak 8/9 cm pěkňe tlustého

To same mame my v bečce.vylovim,proplachnu vodovodni vodou,zmrazim a zkusim.jinak stale sou jeste ty blechy i v mrazaku i v tom potucku.
v sudu to je porad prazdny.. i kdyz sem tam nejakej pakomar.... kdezto v jedny kytce na zahrade, ktera je porad zalita tak v ty misce jich je hrozne moc... akorat ta voda je docela fuj takze je musim prebrat, vyndat spejli do cisty vody a jeste je radsi zamrazim.... ale je toho stracne moc... naberu 1 kelimek od jogurtu a je tam toho snad tisic!

Starší reakce
ty jablka se nechávají hnít místo těch hovínek ze slepic či holubů.je to budoucí potrava pro larvy.A pokud to někdo má u baráku v sudu, je to menší kentus.

Pane Kryplak, pokud mohu poradit, tak prostě čekejte. V sudu na zahradě budete mít pravděpodobně (minimálně do začátku) komáří larvy. Stačí jim voda, žádné přísady. Jestli chcete chovat perloočky tak doporučuji donést si "násadu" z přírody a do sudu dát trochu hnoje kvůli živinám pro řasy - krmivo pro perloočky. Žádnou čerstvou organickou hmotu, pod vodou by mohla spíše hnít, takže sud bude páchnout jako žumpa a nic v něm nevydrží. Nebo to nebudete chtít dávat do akvária

Starší reakce
Neboj, hýbat se nebudou. Ještě to tak...!
no to me nenapadlo dat top do bonboniery, taky to muzu skusit.me jako nejrychejsi spusob napadly vrsky.ovsem bude nejhorsi,aby mi je nasi nevyhodili i kdyz o tom vi.a jeste dotaz i kdyz hodne blbej:kdyz vyndam blechy,rozmrazim,hybat se nebudou,ze?

a nejlepsi je, ze mam v akvarku i poter plat, tak se taky krmi.
taky se chystam na lov

pujdu na to s puncochou na obruci

ale budu krmit jen mrazenym abych si nezanesl nejaky svinstvo

uz mam pripraveny obal od toffifee

jako tvoritko na led

najdete se nejakou cistou a neznecistenou vodu-ja na to narazila,kdyz sme byli skrouzkem venku a znamy to tam lovil,vezmete si treba jako ja dutou tycku,okolo 1,5-2 m dlouhou,sezenete si obyc akvaristickou sitku, vlepite nebo jako ja jenom vlozite napevno do tycky a jdete na to.lovite ve vode,nikoliv u dne.blechy jsou šedé v síťce, ale ve vodě jsou to bílo průhledné kulaté asi 1-2 mm velké potvůrky.anebo jiny nastavec.nekdo pouzije puncochu a da ji do zelezneho kruhu a na konci udela suk.a pak jde na lov.ja to udelala se sitkou a slo to taky.tak hodne zdaru na lovu.zitra dopoledne jdu asi zase.uz si aji mrazim.dala jsem trosku vody do vrsku od plastovych lahvi a pak dost blech.a do mrazaku.behem 2 hodin zemreli.a jsou zmrazeni.ale je mi jich lito.
a jako jak je mám nalovit?

Ano. Dafnie, cyklop... Prostě vodní blechy.
Co znamena krmit blechama - tim myslite nejake perloocky nebo takove ty skakave zviratka?
tak na tom miste,kde sme lovili lovil i znamy.tak sme se ho zeptali a rikal,ze za tech par let,co taam lovi si do akvarka nic nezanesl.tak uz me svym dali na zkousku.a cpou.pak cast zmrazim na horsi casy.at zbyde i na zimu
Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2891x