Fórum » Technika » Filtry » Fluval 405 kontra Tetra tex 1200
Který z těch dvou si pořídit. Poradí mi někdo? Nemohu se rozhodnout, ani jeden nemám odzkoušený.
Já mám doma tetratec ex 600 a jsem maximálně spokojený, je tichý a zatím šlape jako hodinky.
01.06.07 07:32:48
Přéma® – Jsem
Jsem maximálně spokojený s TetraTec EX 1200
Mám doma Fluval a jsem moc spokojený,jednoduchá demontáž,montáž,jednodché čištěn,tichý a td...
mám TetraTec EX 1200 a maximální spokojenost
Taky mám Tetra tec ex a není si na co stěžovat, jo a cena je také příjemná..
mám fluval a určitě bych ho neměnil. myslím, že fluval je záruka kvality, v podstatě je to s eheimem světová špička na filtrování a
úpravu vody.
For Alex, tak proč se ptáš když už jsi rozhodnutý?
Jedině FLUVAL Tetra umí dělat krmení, ale technické věci ne. Navíc nedodává žádné náhradní díly!!! POZOR !!! Cokoliv se Vám rozbije
po záruce máte velkou smůlu. A že ta těsnění, O kroužky tečou, mně můžete věřit, vím co říkám a vzpomínám na zvednutou podlahu od
vody z Tetra tecu, tedy z TETRA TEČU!!
Ehm...doba, kdy nebyly náhradní díly na filtry Tetra Tec EX je dávno pryč. Je spíše otázkou času, kdy se objeví i u českých prodejců.
Kdyby se něco stalo (po záruce), tak objednám v Německu a je hotovo. Zatím vše o.k. a nejsem tu sám, tak prosím nestrašte potencionální
kupující...
20.03.08 00:04:35
wladys® – Re: alex
Alex,to je super.Nejdřív se ptáš co si vybrat a pak tady vypálíš,že máš fluval a nic jiného nechceš....Tohle mi prostě hlava nebere.

Nezdá se ti,že tady zbytečně plýtváš místem?
k tématu:Mám oba spokojený jsem s oběma.Tetra je větší a levnější.
jakej filtr pro 650 l ? přední stěna akva. je 2,6 m a je lomená na 45 st.budou tam terčovci.fluval fx5 se mě zdá moc
25.03.08 19:25:20
odin (43385140253) – 650 l / 2,6 m př. stěna / lomený na 45 st.
budou tam terčovci. fluval fx5 se mě zdá moc.
Eheim 2217. Je sice do 600 litrů, ale měl by stačit.
oba jsou dobrý, takže si vyber ten, co se ti víc líbí atd.

Ja mám TetraTec 1200 a sem s ním spokojený, ale věřím, že kdybych měl ten
druhý, tak si taky nebudu ztěžovat.
Vracim se k rybičkam tak po pěti letech.Vnější filtr sem nikdy neměl.Podle toho co sem všelijak zjistil,někdo má na cca 650 l fluval 405
seškrcenej na poloviční výkon,někdo má filtr fx5 na plnej výkon pro cca 650 l.Podle toho co udává výrobce kolik otočí vody fx5 za hodinu
tak v 650 l to musí být peřej ( pro terčovce ). Nevim jestli tyto filtry sou oběhový nebo tlakový (tlakový čerpadlo škrtit určitě neni
dobrý)
04.07.08 10:55:22
xOB® – Re: odin
Mam doma fluval FX5, ale na 900l akvarko a priznam se ze jsem cekal vetsi "vir" v nadrzi. Kazdopadne je nadherne tichej a funkce
automatickyho odvzdusnovani co 24 hodin je naprosto sqjela.
U 300l akvarka mam TetraTec 1200 a jednak mi tece (dle prodavace docela casta vada tech dvanactistovek, jiny TetraTecy jsou pry v pohode) a jednak je
proti fluvalu o dost hlucnejsi.
Ale zase ta cena je super.
To Alex: Doporucuji fluval
18.07.08 13:06:52
treSKA® – regulacia
chcem sa spytat ci fluval dokaze regulovat prietok... viem ze tetratec to dokaze cez redukcne ventily a co fluval...??
18.07.08 13:23:14
fantasta® – Re: treSKA
Fluval má taky regulaci průtoku a to dokonce centrální jednou páčkou pro oba směry.
oka.. potom som sa rozhodol ..... je to FLUVAL
mam fluval 205 a 405 super slapou dobre mohu jenom doporucit
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora