29.11.06 17:59:14
® – Chov a rozmnožování tlamovců
Má tady někdo zkušenosti s chovem tlamovců nebo jiných ryb z afriky. Nebo někdo chce poradit. choval jsem ( terčovce hnědé, akáry hnědé,
mečovky, hrbohlavce africké, cichlidky papouščí a aggassízovi,bleckmoly,halančíky pestrě a gárdneri,perlovka červená,princezny z burundi,
gavunky madagaskarské, gupky apod...)

Já bych potřebovala poradit s těma cichlidkama......asi mám tvrdou vodu a ony to moc dobře nesnášejí...Co mám dělat?Jaké jsou pro ně
nejlepší podmínky?díky
01.12.06 14:20:31
® – evi
Evi cacatuoides má rád teplotu okolo 25 stupňů a tvrdost spíš nižší. a agasizi jsou náchylné vůči tvrosti vody mají radši mněkou vodu
kterou mněníme relativně často nemají totiž moc rády starou vodu a jsou taky náchylné vůči kolísání teploty.

04.12.06 16:54:44
® – Haló
Choval jsem tlamovce Tropheus Duboisi a docela bez problému se i množili.Koupil jsem je od chovatele 10kusů,aby byl předpoklad,že se vytvoří
pár a dal do 180l akva bez rostlin,jen velké kameny,aby se mohli schovat.Voda musí být zásaditá 8-9pH a tvrdá 10-20dGH.Teplota vody 24-27
stupňů.Na filtraci je nejlepší čerpadlo s filtrem.Krmení vezmou všechno,patentky,hovězí srdce nastrouhané na jemno,granule,živý
plankton.Nepřekrmovat,aby se nezkazila voda a často ji měnit.Voda se upravuje solí a jedlou sodou.Každý samec si vytvoří teritorium a to si
hlídá.Vytírají se na kameny nebo na dno.Mladé poznáš podle toho,že jsou kropenaté.
krmit tropheusy hovězím srdcem je jejich smrt.Jsou to vegetariáni

jestli chceš vědět něco o chovu tlamovců, tak se podívej na www.akamalawi.com najdeš tam hoooodně informací a rad do začátků. Potřebují
hodně prostoru min.250l tak si to dobře rozmysli. Nedávej je do nějakejch 100 litrů. Je to jako závojnatka vkouli

06.12.06 08:34:36
® – tropheus
Ano dávám za pravdu,dávat jim hovězí není dobrá volba krmení.Kolegové jenž mají skupiny tropheusů v počtech kolem 20-30ks dávají
granulovaná a vločková krmení na více rostlinné bázi.U mraženek pouřívají mix patentky+špenát.To bez problému konzumují,ale mají u
nich i jiné tlamovce,kteří nejsou závislí na sběru nánosů řas.Jinak jde použít i jiné mražené krmivo jako třeba různé druhy
planktonu,ale osobně bych to míchal např se sekanýma a spařenýma kopřivama.

tlamovce naučíš jíst v podstatě jakoukoliv zeleninu i ovoce od melounu až po petržel. A ještě jim prospěješ protože potřebují pestrou
stravu.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora