18 • 46 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » filtr a vzduchování 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 154x
31.05.07 00:26:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada® – filtr a vzduchování
Zravim Vás, mám 100l akva v něm kančíky a pancíky..to je fuk :-D No a pořídil jsem konečně novej filtr ATMAN At-201 (Max průtok je psanej 500l/hod) Nastavil jsme ho zhruha na 1/3 což by mělo bejt +- asi 150l/hod.. je to moc?akorát?nebo málo? Mám totiž rozdílný informace o průtoku..někdo mi radil 100l/hod a jinej že má na 100L akva průtok 300l/hod..tak nevim poraďte prosííím X-) Jooa ještě jeden dotaz je dobrý mít k celoponornému čerpadlu ještě vzduchování? Zase jsem měl opačný rady... :-O Díky moc za odpovědi ahoj
31.05.07 01:36:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
Odpovědi na Vaše otázky byly rozdílné, protože i potřeby různých akvárií jsou rozdílné. Jiné nároky na filtraci má například nádrž holandského typu, jiné má nádrž zaměřená spíše na chov ryb, přerybněná nádrž nebo nádrž s rybami, které silně znečišťují vodu svými výkaly. To samé platí i o vzduchování - v rostlinném akváriu je to zbytečnost, v přerybněném akváriu s málo rostlinami většinou nutnost. Pokud neuvedete bližší údaje o své nádrži (zejména počet ryb a rostlin, zaměření), těžko se dočkáte nějaké jednoznačné odpovědi.
31.05.07 01:44:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
Mám trochu delší vedení, takže na Vaši nádrž jsem se podíval až teď. :o))) Vzhledem k těm třem thorakátům je to jasné :o) ... Taky je mám rád, ale jsou to čuňata. Takže bych doporučil nějakou silnější filtraci, ať nemůžou vířit bordel ze dna. Ancistrus, když má co baštit, dokáže vyprodukovat neuvěřitelné množství xxxxx (detritu :o). S kančíky zkušenosti nemám.
31.05.07 18:19:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
Díky moc za radu..dám větší průtok..budu to vychytávat palec jinak kančíci jsou taky čuňata(píše se to o nich) ale já mám jinou zkušenost..moji ve dně hrabou jen když staví úkryty pro potěr..jinak se devastací akvária nebaví :-D Děkuju za příspěvek X-)
31.05.07 21:10:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Pozor na ten údaj 500l/hod ve skutečnosti je to daleko méně. :-)
01.06.07 00:01:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
jj to jsem se taky dovšděl..že je to ve skutecnosti prej okolo 400l/hod.
01.06.07 00:07:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
Mohl by mi někdo poradit(třeba ze svý zkušenostosti) kolik by dal na moje akva průtok? má rozměry 100*40*30..je v něm 7 kančíků 5 krunýřovců a 3 velcí kropenáči..dál mám v akva poměrně vzrostlý kryptokorýny..kdyby jste ještě něco potřebovali vědět tak koukněte sami :-D a co s tim vzduchováním? připadá mi, že je kravina aby jen z oběhu vody měli rybky dost vzduchu..budu rád za každou radu palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 14:15:12 • 0.862 s