31.05.07 00:26:33
slada® – filtr a vzduchování
Zravim Vás, mám 100l akva v něm kančíky a pancíky..to je fuk

No a pořídil jsem konečně novej filtr ATMAN At-201 (Max průtok je psanej
500l/hod) Nastavil jsme ho zhruha na 1/3 což by mělo bejt +- asi 150l/hod.. je to moc?akorát?nebo málo? Mám totiž rozdílný informace o
průtoku..někdo mi radil 100l/hod a jinej že má na 100L akva průtok 300l/hod..tak nevim poraďte prosííím

Jooa ještě jeden dotaz je
dobrý mít k celoponornému čerpadlu ještě vzduchování? Zase jsem měl opačný rady...

Díky moc za odpovědi
Odpovědi na Vaše otázky byly rozdílné, protože i potřeby různých akvárií jsou rozdílné. Jiné nároky na filtraci má například nádrž
holandského typu, jiné má nádrž zaměřená spíše na chov ryb, přerybněná nádrž nebo nádrž s rybami, které silně znečišťují vodu
svými výkaly. To samé platí i o vzduchování - v rostlinném akváriu je to zbytečnost, v přerybněném akváriu s málo rostlinami většinou
nutnost. Pokud neuvedete bližší údaje o své nádrži (zejména počet ryb a rostlin, zaměření), těžko se dočkáte nějaké jednoznačné
odpovědi.
Mám trochu delší vedení, takže na Vaši nádrž jsem se podíval až teď. :o))) Vzhledem k těm třem thorakátům je to jasné :o) ... Taky je
mám rád, ale jsou to čuňata. Takže bych doporučil nějakou silnější filtraci, ať nemůžou vířit bordel ze dna. Ancistrus, když má co
baštit, dokáže vyprodukovat neuvěřitelné množství xxxxx (detritu :o). S kančíky zkušenosti nemám.
Díky moc za radu..dám větší průtok..budu to vychytávat

jinak kančíci jsou taky čuňata(píše se to o nich) ale já mám jinou
zkušenost..moji ve dně hrabou jen když staví úkryty pro potěr..jinak se devastací akvária nebaví

Děkuju za příspěvek
Pozor na ten údaj 500l/hod ve skutečnosti je to daleko méně.
jj to jsem se taky dovšděl..že je to ve skutecnosti prej okolo 400l/hod.
Mohl by mi někdo poradit(třeba ze svý zkušenostosti) kolik by dal na moje akva průtok? má rozměry 100*40*30..je v něm 7 kančíků 5
krunýřovců a 3 velcí kropenáči..dál mám v akva poměrně vzrostlý kryptokorýny..kdyby jste ještě něco potřebovali vědět tak koukněte
sami

a co s tim vzduchováním? připadá mi, že je kravina aby jen z oběhu vody měli rybky dost vzduchu..budu rád za každou radu
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora