33 • 78 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Boule za 1parem ploutvi u ancitruse 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 191x
28.05.07 12:09:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Boule za 1parem ploutvi u ancitruse
Ahoj nevíte někdo co by to mohlo byt? Je to samička ancitruse a za prvním párem ploutví má takove bílé boule. Nemám moc času to hledat (zkouškový). Tak kdybyste někdo vědel? Foto bohužel nemám, ale pokusím se o něj ve čt.
28.05.07 14:09:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Fotka k příspěvku zkusil jsem to vyfotit ale mobilem takže kvalita :-(

28.05.07 14:09:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Fotka k příspěvku a jeste jedna

28.05.07 14:17:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
zřejmě nákej nádor...ale vydrž na vyjádřeni vice lidi........
28.05.07 14:20:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Urcite vydrzim, stvou me ty fotky moc z toho neni videt. Je to nekolik milimetru bila boule. Jinak me prijde ze ma trochu vykuleny oci. Prave jsem ho prelovil a byl dost cilej. Koukal sem na catfish ale nejak se to tam nenasel, asi sem blbe hledal.
28.05.07 14:29:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
vydrž do odpoledne,něco podobnýho sem viděl u romana na rybě,až sem dorazi,(jede ke mě na náštěvu)tak mu hned řeknu at sem pisne.... X-)
28.05.07 14:30:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
diky
28.05.07 14:32:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAthaya (298661365425)
hladala som v brozurke od vyrobcu sera. Je to ono?- naleptana kuze, šedavy opalizujici oblak na kuzi, krvacivost, silny sedy zakal oci, nahnedly povlak na zabrach (bohuzial neni tu uz nic)
28.05.07 14:45:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Tu brožurku od sery mam taky, vypadá to podobně. S pozorovaním ancíka je problém, jelikož se schováva. A to co tam k tomu mají napsané to se mi nezdá (pH a KNK jsou stále stejné), jelikož je v té nádrži už pár měsíců.
28.05.07 17:29:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
To od catfish jsem celt, ale to neni ono. On nema nafouknute bricho ( ikdyz castecne mozna ano ), ale jde o to, ze hned za ploutvi ma boule a tu tam catfish nikde nezminuje.
28.05.07 17:30:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – To Anonym
Tohle nemá s hlísticema co dělat ;-)
28.05.07 22:15:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (403949-7489)
Co třeba tu rybu pořádně vyfotit? Nebo myslíš že je na té fotce něco vidět?
29.05.07 08:43:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Aha, proc já jí jen kloudně nevyfotil? hmm
a) aby určení bylo ztíženo a ja zkusil co akvaristé z šmouhy poznají :-)
b) nemám doma digitál a tohle je foceno mobilem a ve čtvrtek to vyfotim digitálem

ehmm nooo myslím, že B) je správně (v podstatě už jsem to napsal, ale chce to číst a to občas bolí ;-) )
29.05.07 09:32:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (96314574467)
Když B je správně tak nemá smysl sem dávat fotky na kterých nic není vidět. Z toho by něco poznal možná tak veterinář-telepat. hmm

Co upřesnit popis té "bílé boule"?

Vypadá to:

A jako hladká bublina (kulatý tvar - jakoby velká jikra přilepená na kůži ryby) a je to měkké, vyplněné tekutinou

nebo

B to má nepravidelný povrch a připomíná to jakoby světlou malinu - myslím tím vlastní povrch nádorku? Na rybě je to pevně přichycené, masité.

nebo

C povrch připomíná malinkou kouličku vaty přilepenou ke kůži ryby - barva čistě bílá a nebo šedobílá, jde to setřít mokrým chomáčkem vaty z ryby pryč.

A a B - nádorek vyrůstá z pod kůže, C je přichycené na rybě, není to kryté kůží.

V případě za A rybu dát do karantény do čisté vody, v případě B rybu velmi opatrně chytit aby se jí neprotrhl nádor ve vodě a neinfikoval jiné ryby a zlikvidovat ji. C dát rybu do karantény a nakapat tam akriflavin podle návodu.

Další věc je jak rychle to roste a jestli se to tvarově nemění.

V případě že je to D - něco úplně jiného co neodpovídá předchozímu popisu - budeš muset dodat pořádnou fotku.
;-)
29.05.07 10:55:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
No veterinář telepat by se hodil nejen mě:).

Ale vážně, dal jsem sem fotku, která by to přiblížila (nevlastním digitál) a z toho důvodu jsem to fotil mobilem, ve čtvrtek to vyfotím doufám pořádně.

Ono samotné pozorováví ancíka není jednoduché, nerad se předvádí. Pro jistotu jsem ho přelovil do nádrže kde je sám. Momentálně nejsem doma, ale zkusím vypozorovat jak přesně ta boule vypadají, boule tam jsou dvě. Pod každou ploutví jedna. Ve čtvrtek jedu domů, tak se ozvu. Diky.
30.05.07 18:33:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Po chvili pozorování bych řekl, že je to podobné variantě A. Ale už se boule objevila i na hřbetě. Vypadá to jako malí vzduchový balónek (líp to asi nepopíšu) a to samé má ji pod ploutvemi. Mohu se tedy zeptat co to je?
30.05.07 21:59:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
V prirucce sera jsem dohledal, ze by ancik mel mit spravnou KH a pH, ale tim si myslim, ze to neni. pH kolem 7,5 a kh kolem 9-11°N. Nevím jestli toho ancika usmrtit:(, aby se netrapil.
30.05.07 22:19:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (403949-7489)
Nevím co to je, ale objevuje se to v posledních dvou letech u krunýřovců a u pancéřníčků. Tipnu si, že je to asi virového původu, kdyby to bylo bakteriálního původu zabrala by na to antibiotika, ale ta v tomto případě nefungují.

Někdy to zmizí samo, jindy ryba uhyne. Doporučuji karanténu a čistou vodu, pokud ryba přijímá potravu tak ji krmit jen zeleným krmením, nedávat jí potravu bohatou na bílkoviny. Buď to zvládne nebo uhyne.
30.05.07 22:23:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Hmmm no uz je sam v mensim akvarku, ale prijde mi ze se to zvetsuje:(. No uvidim, zkusim mu dat okurku.
01.06.07 17:34:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Tak uz mam fotak bohuzel uz ancika ziviho nevyfotim :-(, rano byl jeste na zivu a ted uz ne. :-(

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:36:22 • 2.53 s