Po diskusiách, kde ma odhovárali od čerstvo nájdených koreňov, som kúpil v bratislavskom Zoodome koreň za necelú tisícku. Keď poriadny
koreň, tak z tropického dreva

Koreň samozrejme veľmi farbil, takže ostal vo vedre, ráno a večer som menil vodu, aby sa to zafarbenie
stratilo. Prvé prekvapenie nastalo, keď som na druhý deň našiel na hladine plávať usušeného drevokaza.

Mám ho odloženého, chcel som
sa nejakého odborníka opýtať, či také niečo žije aj v Afrike, lebo na našej chate je ich vidno bežne. Druhé prekvapenie prišlo asi po
dvoch týždňoch, keď som ráno na hladine našiel malú mapu, ktorá vyliezla z dierky tesne pod hladinou.

Keď som tú mapu nabral na prst,
cítil som klasickú živicu z ihličnatého stromu, prst prestal lepiť až keď zasiahlo riedilo.
Aké z toho plynie ponaučenie?
1.) Vo väčšine akvárií máme korene z našich lesov, nezáleží či si ich nájdeme v lese, alebo kúpime v obchode ako tisícročné drevo z
Afriky.
2.) Koreň by mal ostať vo vedre, pokiaľ neprestane farbiť, ten môj tam bol skoro 3 týždne, 2x denne menená voda.
3.) Pokojne zasaď rastlinky, aby sa začalo akvárko zabehávať, keď koreň prestane farbiť, dáš ho dnu.
4.) Koreň z vodovodnej chlórovej vody chytí drobný sliz, deň pred vložením do akvária by som ho na hodinku dal do roztoku Sava, hypermangánu,
alebo FMC, potom riadne vysprchoval a ešte deň nechal máčať vo vedre v čistej vode.
Kto je za?