33 • 73 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » Dekorace » Hnědá voda od kořene 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 227x
24.05.07 16:05:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit® – Hnědá voda od kořene
Našla jsem si v lese nový kořen do nového akvárka. Nejdříve jsem ho enchala týden máčet a potom jsem ho vařila. Dala do kavárka, ale voda se mi obarvila. Nejdřív byla hodně tmavá a po výměně vody už je to lepší. Zatim jsem tam pro jistotu nechtěla dávat rostlinky, ale jelikož chci mít akva do prázdnin hotové, aby rybičky moc netrpěly v malém, tak se chci zeptat, jestli nebude novým rostlinkám vadit, když je tam dám. Chci tam nasadit něco takovýho:
Alternanthera lilacina
Alternanthera reineckii
Echinodorus angustifolius
Echinodorus latifolius
Echinodorus osiris
Echinodorus quadricostatus
Echinodorus muricatus
Echinodorus tenellus
Echinodorus major
Echinodorus horizontalis
Ludwigia peruensis.
Ještě se zeptám, jakou byste mi doporučili rychle rostoucí kytku, tak aby byla podobná těmhle a jaký máte zkušenosti s těmahle kytkama.
Díky moc
24.05.07 16:17:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit®
Fotka k příspěvku Vypadá to nějak takhle. Zapomněla jsem ještě dodat, že se z něj něco uvolňuje. Je na něm takovej ten hnusnej slzkej povlak a na hladině se mi dělá mapa...

24.05.07 17:48:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTony (963185557221) – mapa na hladine
Po diskusiách, kde ma odhovárali od čerstvo nájdených koreňov, som kúpil v bratislavskom Zoodome koreň za necelú tisícku. Keď poriadny koreň, tak z tropického dreva X-) Koreň samozrejme veľmi farbil, takže ostal vo vedre, ráno a večer som menil vodu, aby sa to zafarbenie stratilo. Prvé prekvapenie nastalo, keď som na druhý deň našiel na hladine plávať usušeného drevokaza. coze Mám ho odloženého, chcel som sa nejakého odborníka opýtať, či také niečo žije aj v Afrike, lebo na našej chate je ich vidno bežne. Druhé prekvapenie prišlo asi po dvoch týždňoch, keď som ráno na hladine našiel malú mapu, ktorá vyliezla z dierky tesne pod hladinou. coze Keď som tú mapu nabral na prst, cítil som klasickú živicu z ihličnatého stromu, prst prestal lepiť až keď zasiahlo riedilo. tone
Aké z toho plynie ponaučenie?
1.) Vo väčšine akvárií máme korene z našich lesov, nezáleží či si ich nájdeme v lese, alebo kúpime v obchode ako tisícročné drevo z Afriky. co
2.) Koreň by mal ostať vo vedre, pokiaľ neprestane farbiť, ten môj tam bol skoro 3 týždne, 2x denne menená voda.
3.) Pokojne zasaď rastlinky, aby sa začalo akvárko zabehávať, keď koreň prestane farbiť, dáš ho dnu.
4.) Koreň z vodovodnej chlórovej vody chytí drobný sliz, deň pred vložením do akvária by som ho na hodinku dal do roztoku Sava, hypermangánu, alebo FMC, potom riadne vysprchoval a ešte deň nechal máčať vo vedre v čistej vode.
Kto je za? :-) :-) :-)
24.05.07 17:55:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Kořen musíš pořádně vyvařit v slané vodě než ho dáš do akvária!
26.05.07 22:20:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
To vyváření je kravina, měl jsi někdy v hrnci kořen dlouhý 160cm?????já tedy ne.Jinak k věci, že jsi ho našla v lese je trošku problémové.Pokud se jedná o původ z jehličnanu, tak bude ty mapy dělat pořád.(i já tím prošel před spousty lety a šel nakonec ven).Pokud už něco z venku, tak z rybníku,řeky ,potoka,či jezera.Myslím si že jak jsou dlouho sucha, tak se ti nějakej pěknej na břehu ukáže.Já mám ve velkém kořen z Vltavy.Byl ponořený, takže neplave.Jenom jsem ho na noc dal do vany s rozpuštěným hypermanganem.Můžeš dát i čisté savo.druhý den omyješ necháš vyprchat to savo a šup s ním do aqa. ;-)
27.05.07 17:03:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTony (107328153463) – Aky koren?
Včera som skoro spadol z nôh.
Mal som cestu do Zoodomu a videl som, že majú nášup nových koreňov. Pozeral som, či náhodou neprišiel nejaký krajší, ako som kúpil a na jednom som si všimol papierik s názvom Japan Wood. Text pokračoval asi takto: Jedná sa o vysokokvalitné korene, ktoré svojou štruktúrou a tvarom pripomínajú tie z bájnych akvárií T. Amamna. Sú to strarostlivo vyberané korene borovice, neprevárať, rovno do akva.
Záver:
- ihličnany plávajú asi vo viacerých akváriách
- borovica má najtvrdšie drevo spomedzi ihličnanov, teda určite sa nerozpadne ako napr. smrek
- už aspoň viem, z čoho sú tie mapy, rybkám predpokladám neublížia
- keďže nejde o farbivo z tisícročných rašeliníšť, určite časom zmizne. Ak denne meníš vodu, do mesiaca je sfarbenie preč
- drevo z lesa v podstate áno. Stačí očistiť, prebehnúť drôtenou kefou, na dva týždne do vody, drôtená kefa, Savo, na dva týždne do vody, umyť, do akva.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:01:33 • 1.024 s